Nekateri ribiči, člani Ribiške družine Lendava poročajo o ostri oziroma naostreni kovini, ki se je v preteklih nekaj dneh znašla ob jezeru v Banuti, ki je sicer priljubljena točka ribičev predvsem zaradi narave in ustreznega dostopa.

Člani Ribiške družine Lendava so razočarani in zaskrbljeni nad početjem nekaterih posameznikov. Ti namreč z nameščanjem ostre kovine ne povzročajo zgolj materialne škode na pnevmatikah, temveč ob tem ogrožajo tudi sprehajalce, kolesarje in druge, ki v naravi preživljajo svoj prosti čas. 

Je v ozadju spor ribičev za ribolovna mesta?

Nekateri člani ribiške družine so pred nekaj dnevi s fotografijami ovekovečili obisk jezera v Banuti, ki jih bo drago stal. K sreči so poročali zgolj o preluknjanih pnevmatikah, do drugih poškodb k sreči tokrat ni prišlo.

»To je vsesplošen problem na tem lendavskem območju. Nekateri si začnejo lastiti neke pozicije, tu sem jaz, to je moje mesto, tu je moja klop oziroma kar koli drugega. Takšne stvari stvari bi bilo potrebno najprej prepovedati in sankcionirati,« je en izmed komentarjev.

Spet drugi sumi, da bi lahko šlo za spore ribičev zaradi mest, saj naj bi se takšne stvari dogajale že lansko leto. 

»To domnevno počnejo starejši ribiči, ki jih moti, da tja zahajajo mlajši ribiči, ki izvajajo predvsem športni ribolov po načinu ujemi in spusti. Veliko je novih članov ter turistov in kaj takega se ne bi smelo dogajati« in »To se je dogajalo že lani. Policiji je bilo javljeno. Vse kar se je naredilo, je bilo, da so pristojni na oglasno desko dali obvestilo, na poti do oglasne deske pa verjetno pokasiraš kakšen žebelj,« je bilo še zapisano v kometnarjih na Facebooku.

Nekateri predlagajo namestitev kamer, spet drugi javni linč. Takšni predmeti naj bi bili že lansko leto nastavljeni na večih mestih, a vsi so skupnega mnenja, da previdnost ne bo odveč.

Gre za povzročitev splošne nevarnosti

Zadeva seveda ni tako nedolžna, kot bi se morda lahko zdelo na prvi pogled in jo je potrebno jemati z vso resnostjo. Ob tem naprošajo, da v kolikor bi kdorkoli od obiskovalcev v prihodnje opazil še kakšen podoben primer, naj o tem takoj obvesti policijo, saj gre za povzročitev splošne nevarnosti.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kulturnik (nepreverjen)

Zlatko Čordić

rotschild (nepreverjen)

Tisti šteri pravi da je njegovo mesto, ga na tiston njegovon mesti imate vso pravico da ga vdarite po glavi z macolo! Krivci so pa ribiško društvo kateri tolerirajo take nesnage od ljudi, šteri vüpa praviti da je njegovo mesto. Mrš!

Ocka (nepreverjen)

Jes bi tome se kazen dal ka se z 20 let starimi preperelimi gumami vozi

. (nepreverjen)

Poročajte rajši sto razbija steklenice po sobote vseposejdik.

afta he (nepreverjen)

Ponekod nastavljajo žice motoristom in štirikolesnikom, tukaj žeblje ali temu podobno. Naslednje faza verjetno sledi postavljanje min in dinamita. Pa kam smo prišli. Drug drugemu hoče slabo, ne pa dobro. Vsega obsojanja vredna dejanja in krivce najstrožje kaznovati.

Jolsa drevo (nepreverjen)

Temu kateri tonnastavlja trebalo nemi v glavo zabiti

Avo avo (nepreverjen)

Temu kateri tonnastavlja trebalo nemi v glavo zabiti

tanja flaškon (nepreverjen)

to delajo blokovski
ki bi si radi prisvojili tujo zemljo
me pa zanima ali je administrator res peder
če kdo ve , mi naj pove

Starejše novice