V Pomurju 112 telefonskih govorilnic, katerih uporaba najpogostejša ob bolnišnicah, šolah, avtobusnih in železniških postajah.

Mobilna telefonija je v zadnjem desetletju izpodrinila stacionarno, število telefonskih govorilnic se je drastično zmanjšalo, kakor tudi njihova uporaba. Predstavnik za stike z javnostjo na Telekomu, Boris Ziherl, je pojasnil, da je v Sloveniji trenutno 2922 telefonskih govorilnic, od tega 112 v Pomurju. "Po odločbi Apeka, s katero smo nosilci univerzalne storitve javnih govorilnic, moramo zagotavljati najmanj 98-odstotno razpoložljivost naših govorilnic. Ta odstotek presegamo," je povedal Ziherl in dodal, da je bilo ob prelomu tisočletja v Sloveniji okoli 4 tisoč govorilnic, potem pa se je število le-teh zaradi vzpona mobilne telefonije zmanjšalo za dobrih tisoč.

Prisotnost govorilnic zakonsko določena

Število govorilnic zaenkrat ostaja, saj je storitev zakonsko predpisana kot univerzalna.  "Največ jih je prav v bolnišnicah, šolah, avtobusnih in železniških postajah ter zaporih, kjer je tudi največ prometa. Novih govorilnic ne načrtujemo in jih ne postavljamo, jih pa po potrebi premeščamo, če lokalne skupnosti izkažejo interes," je še dodal Ziherl. V prosti prodaji so na voljo telekartice za 25, 50, 100 in 300 impulzov, najbolj prodajane pa so kartice za 25 impulzov

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čriček

PRED 28 leti.

gipsy

Dobro vprašanje...

zizek
AnaLiza

Že zeeeeelooooo dolgo ne. :)

Starejše novice