FOTO: MOMS
Slovenska filantropija podelila nagrade najbolj požrtvovalnim prostovoljcem

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem že tradicionalno organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva. Teden je namenjen predvsem praznovanju prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, med drugim pa se želi Slovenska filantropija dobrodelnežem tudi zahvaliti za njihovo udejstvovanje. 

Izpostavljajo ljudi, ki so svojo vlogo našli v prostovoljstvu

V nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos namenjen vlogi filantropije v dolgoživi družbi, Slovenska filantropija izpostavlja izjemne posameznike in skupine, ki svoj čas podarjajo za druge in za skupnost, pravi Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije:

»To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost. Dobri občutki koristnosti, aktivnosti, vpetosti v družbo in vera v pozitivne spremembe imajo dober vpliv na zdravje, tudi v letih, ko nam to ne služi več tako, kot bi si želeli. Ljudje smo dejavna bitja, večina nas potrebuje aktivnosti, pri katerih se počutimo uspešni, koristni in povezani z drugimi.

Prostovoljstvo je aktivnost, ki je pri vsem tem lahko v pomoč. Prav zato tokrat v našem časopisu Skozinskoz filantrop, ki ga bomo prostovoljke in prostovoljci delili po slovenskih krajih, izpostavljamo ljudi, ki so svojo vlogo našli tudi v prostovoljstvu. Na različnih področjih in v različnih življenjskih obdobjih. Če potrebujete kaj pozitivnega, se prihodnji četrtek sprehodite do kraja deljenja in si priskrbite svoj izvod.«

 

Naj mentor in mentorica prostovoljstva

Znani so tudi prejemniki nazivov najbolj predanih prostovoljcev. Naj mentorica in mentor prostovoljstva sta tako postala Senata Jevšenak, mentorica prostovoljcev Celjskega mladinskega centra in Miralem Zec, vodja prostovoljcev območnega odbora Ljubljana.

Murska Sobota potrdila naziv prostovoljstvu prijaznega mesta

Izmed petindvajsetih slovenskih občin, ki so letos ponovno potrdile naziv prostovoljstvu prijaznega mesta, so tudi Gornja Radgona, Murska sobota in Velika Polana. Murskosoboška mestna občina je naziv potrdila z sodelovanjem v nacionalnih projektih, sofinanciranjem mladih prostovoljcev, brezplačno učno pomočjo ter omogočanjem prvega pravnega in psihološkega svetovanja, tistim, ki ga potrebujejo.

Radgonska občina se je izkazala predvsem pri pomoči starejšim v času epidemije, občina Velika Polana pa pri sofinanciranju programov prostovoljnih organizacij.

Tudi pomurske osnovne šole z žilico za sočloveka

Na osnovni šoli Grad so pred božičem izpeljali dobrodelno akcijo, v okviru katere so z doma narejenimi piškoti in voščilnicami obdarili ostarele in osamljene v občini. V osnovni šoli Kuzma so izdelovali voščilnice ob novem letu, ob Svetovnem dnevu pošte so zapisali lastna sporočila z dobrimi željami in jih razposlali naključno izbranim domovom po Sloveniji, enako so ponovili v decembru. Za velikonočne praznike pa so izdelovali voščilnice za varovance doma Kuzma.

Zagotovite si svoj časopis Skozinskoz filantrop

20. maja bodo dobrodelneži obeležili dan prostovoljstva tako, da bodo po več slovenskih krajih delili časopis Skozinskoz filantrop.  Med deseto in sedemnajsto časopis lahko prevzamete tudi v Gornji Radgoni, Ljutomeru, Murski Soboti in Veliki Polani.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Enody (nepreverjen)

In se najbolj pomembno. Katere obcine so prijazne do OBCANOV?

Obveza (nepreverjen)

Do tebe nobena

In reply to by Enody (nepreverjen)

nerose (nepreverjen)

a je vsaj do tebe?

In reply to by Obveza (nepreverjen)

Kolegij (nepreverjen)

Bravo Darko!

delavec58 (nepreverjen)

lari fari. za nič so ta društva. delajo nekaj simoblično da dobijo keš za projekte i boli njih za ostale

Bindi (nepreverjen)

Če daš HSD nagrado, si že prostovoljcem prijazna občina? Nizek kriterij. Eni že vse življenje delamo prostovoljno, pa nagrad ne bo, niti ni treba. Moti me to, da se delajo povsem nepotrebne stvari, tisto, kar nekdo hoče delati, namesto tega, kar bi se moralo. Cela vrsta problemov ostaja spregledanih. Ogromno otrok živi v slabih družinah, nase okolje je vedno bolj onesnaženo, naselja neurejena, ljudje individualisti, tega se ne da rešiti z voščilnicami.

Naše ime (nepreverjen)

Odkrito rečeno: Te ničvredne, parazitske združbe niso za druga, kot da se jih čim prej likvidira.

. (nepreverjen)

tak ti pridigajo, da bi naj bilo tak vredi?

In reply to by Naše ime (nepreverjen)

Kak pa te (nepreverjen)

Trla bab lan, da joj prođe dan ...

. (nepreverjen)

vedno več je brez voljnih kak prosto voljnih

Starejše novice