Klub prekmurskih študentov organizira dogodek Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri.

Rok za vpis na študijske programe se nezadržno približuje. Prehod iz srednje šole na fakulteto je velika odločitev v življenju, česar se zavedajo tudi pri Klubu prekmurskih študentov, zato letos ponovno vabijo dijake na predstavitev študijskih smeri.

Dogodek Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri bo potekal v soboto, 24. marca 2018, v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota (MIKK), s pričetkom ob 13. uri

Študenti bodo odgovorili na vaša vprašanja

Na dogodku bodo študenti različnih študijskih smeri predstavili svoje študije in odgovorili na vsa vprašanja, ki jih bodo zastavili dijaki. Poskušali bodo podati predvsem tiste informacije, ki jih morda informativni dnevi niso zajeli. Dijaki bodo izvedeli, koliko časa je potrebnega za učenje, ali je potrebno sprotno delo, katera predavanja in vaje zahtevajo obvezno udeležbo, koliko seminarskih nalog je potrebno oddati, ali se lahko obveznosti opravljajo s kolokviji itd. Študenti bodo odkrito govorili o tem, kaj jim je pri študiju všeč in kaj ne, kakšen odnos imajo predavatelji in še mnogo več. 

Predstavitev namenjena neodločenim dijakom

Bodoči bruc: predstavitev študijskih smeri je tako namenjen vsem dijakom, ki še niso dokončno odločeni, kje bodo nadaljevali svojo pot šolanja, oklevajo, katero študijsko smer uvrstiti na prvo mesto pri prijavi in želijo dobiti dodatne informacije o izbrani študijski smeri iz prve roke. Dogodek je tudi odlična priložnost za mreženje s starejšimi študenti, s katerimi lahko dijaki navežejo stik in potem dobijo pomoč kadarkoli med študijem.

Za lažjo organizacijo dogodka pri Klubu prekmurskih študentov naprošajo, da do nedelje, 18. marca 2018 (do polnoči), vsi zainteresirani vpišejo, katere študijske smeri jih zanimajo, v obrazec TUKAJ.

Organizatorji bodo potem skušali zagotoviti, da bodo na dogodku prisotni študentje želenih študijskih smeri.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tisti ki ste po naravi lenuhi,,smrdljivci,, in bi radi imeli visoke plače in dolge počitnice,, boste seveda šli v uk za učitelje,,
Ta pametni, fino vzgojeni, pa boste šli na ekonomijo, pravo, medicino,,poslovne šole in teologijo

Ja ja na žalost gredo pri nas v uk za učitelje tisti najbolj smotani,, zabiti in leni

..... Kazateleta (nepreverjen)

Ka se pa te tij po poklici? Po tvojih zapisih sodeč drugo kak diplomirano tele zabito nemres bite... Mislen ka za norcev more ta zemlja nositi...

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

weeeee (nepreverjen)

Uf si pa vendar prve na tun svejti ka je pravo pa medicijno vrgo v iste koš kak teologijo pa ekonomijo :D pacijent

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jhhgjh (nepreverjen)

Pa kak si lejko takšen?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Narobe (nepreverjen)

Se sploh zavedate koliko ur priprav učitelji danes vložijo za to da en teden uspešno učijo otroke? Se vidi, da starejši ne znajo ceniti izobraževanja mladine. Vi bi ziher palico pa kukorco vrnili v prostore osnovne šole, se motim? (Ne podpiram stavke ker menim, da imajo dovolj visoke plače, so pa vredni vsakega spoštovanja. Brez njih tega zdaj ne bi znali prebrati.) Ekonomistov je preveč ampak se lahko zaoslijo na različnh področjih tako da super za njih. Za pravo omejitve vpisa ne obstajajo, zato se na ta faks pogosto vpišejo številni nekompetentni posamezniki s slabim učnim uspehom iz srednje šole, ki se želijo dokazati svoji družini in potem po prvem letniku odpadejo in pavzirajo ali pa nikoli več ne študirajo (me ne moti če se vpiše kdo z nižjim uspehom in se potem dokaže ali pa se odloči za kakšno drugo smer študija po prvem letniku, to ne leti na vas). Na medicino grejo tisti z dobrim želodcem, vsaka jim čast.
Teologije kot bivši kristjan ne komentiram, poznam pa posameznike, ki so študij končali, dobili službo iz te stroke in jo pustili zaradi nezadovoljstva.

Torej po vaši teoriji sklepam, da ste učitelj? :) Želim vam lepo lenarjenje in nadaljno provociranje.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Starejše novice