Notranjost Vulkanije uničena

Požar, ki je prejšnji teden izbruhnil v doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu na Goričkem, je za sabo postil ogromno škodo, saj je notranjost objekta v celoti uničena. Danes še vedno poteka čiščenje objekta, katerega vrednost je znašala dobrih 3 milijone evrov.

Požar je izbruhnil v času nadgradnje parka

Gradbena dela pa naj bi bila, neuradno, tudi razlog, da je zagorelo. Zagorelo je med varjenjem na strehi, kjer se vrši nadgradnja, požar pa se je potem razširil tudi na že obstoječi objekt, upravno stavbo in dvorano.

Notranjost objekt v celoti uničena

Požar je v celoti uničil notranjost objekta, ki se nahaja pod betonsko oblogo v zemlji z mnogimi podzemnimi hodniki, ki so bili obloženi z umetno snovjo. Pri gašenju se je poškodoval en gasilec. So pa gasilci naleteli tudi na nekaj težav. Doživljajski park se nahaja v zemlji pod gričem, kar pomeni, da so od znotraj požar lahko gasili le z dihalnimi aparati.

Aktiviranih je bilo 67 gasilcev

Požar so pogasilo gasilci PGD Grad, Dolnji Slaveči, Motovilci, Kruplivnik, Kovačevci, Radovci, Vidonci, Sveti Jurij in Gornji Slaveči in Rogašovci.

Veliki izpad za občinsko blagajno

Vodstvo doživljajskega parka in občina Grad so zaskrbljeni nad nastalo situacijo, saj je Vulkanija postala zelo popularno turistično središče na Goričkem. Vodstvo izpostavlja, da bo dolgotrajna sanacija, občutno vplivala na turistično podobo kraja.

V Vulkaniji so sicer opravljali nadgradnjo, v sklopu katere so želeli zgraditi še eno dvorano v velikosti 170 kvadratnih metrov, kamor bi preselili posodobljen 3D kino. Ravno tako so želeli urediti kapsulo, s katero bi se obiskovalci virtualno pripeljali iz središča na površje zemlje.

Tagi

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mansson

avtor kakšne kisikove maske ? Uporabljali so IDA - IZOLIRNI DIHALNI APARAT v katerem je ZRAK in ne KISIK!

..... (nepreverjen)

pametnjakovič...notri je 21% kisik

bulldog62

zgoudilo se je, zgorelo je, pa zaj že trij naslove netou temo ploudite, pa koga briga, de se že v rejd zejlo

Mtmtmt (nepreverjen)

Pa ta vukanija je bla tak super za deco, škoda Ka nejso bole pazili na to

Mansson

..... (86.58.100.11) pojdi raje nazaj v OŠ k kemiji, ka te navčijo kakšna je razlika med dihanjem kisika in dihanjem zraka

PrekmurjeSlovenija

3 milijone je stal ta malo večji kontejner? Hoteli na hrvaškem s štirim izvezdicami so cenejši
http://www.gohome.hr/PhotoSearch.aspx?q=hotel%20od%201.000.000%20EUR

- o

Či je zavarovano so premišleno delali .Končno pa ideja je bila v Soboti vkradnjena in se je maščevalo .

Sonce18 (nepreverjen)

Seveda, vsaka ideja zraste v MS.

http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/je-vulkanija-plagiat/

Glede na podatke iz zgornjega članka je bolj verjetno, da so prav ti iz OŠ 3 ukradli to idejo za projektno nalogo. Sicer pa mislim, da vsi vemo na kakšen način otroci delajo večino seminarskih. Google + wikipedia (copy + paste) in je to to...

gost (nepreverjen)

zakaj ste idejo ukradli otrokam se vam je vrnolo na zalos ne kradite

Starejše novice