V ponedeljek smo v Pomurju le dobili neke vrste Center Ponovne uporabe, pa ne tistega v prostorih nekdanje Družbene prehrane, ampak v Beltincih, čeprav je Lea Cipot, predsednica Društva za varovanje okolja REC, le tega želela urediti v Murski Soboti, a ni bilo zanimanja zanj.

Podjetja niso pokazala interesa za sodelovanje

Center Ponovne uporabe je bil Leina želja že od odprtja Zavoda Korak naprej, ki na Slovenski ulici v Murski Soboti, kot socialno podjetje uspešno deluje že tri leta. Ker pa je v Murski Soboti nemogoče dobiti prostor za izvajanje takšne dejavnosti, so dejavnost preselili v Beltince, kjer se je le sprostil prostor.

"Seveda smo razmišljali, da bi se povezali z različnimi podjetji, ki delujejo na področju varovanja okolja, so družbeno koristna podjetja, tudi Ceropom, vendar nobeno od njih ni izrazilo želje po sodelovanju," pravi Lea.

Pohištvo bodo tudi prenavljali

V Beltincih so odprli trgovino z rabljenim pohištvom in opremo. V trgovini lahko stranke kupujejo in prodajajo pohištvo in pripomočke za dom, po zelo ugodnih cenah. Poleg trgovinske dejavnosti, želijo vzpostaviti tudi storitveno dejavnost, kar pomeni, da bodo tudi prenavljali pohištvo.

Trgovina se v Beltincih nahaja na Panonski ulici 26, odprta od ponedeljka do petka, od 9:00 do 17:00. Najdete jih pa tudi na Facebooku.

“Naši načrti za naprej so skrbno načrtovani ter odločni in bodo ostali poslovna skrivnost. V treh letih moje podjetniške poti sem se naučila, da svoje ideje uresničujem sama.” 

Stranke prihajajo iz celotne Slovenije in sosednjih držav

Še vedno iščejo večje prostore v Murski Soboti, in Lea verjame, da jih bodo kmalu tudi našli, saj so prostori, v katerih se trenutno nahaja socialno podjetje Zavod korak naprej premajhni. Imajo čez 3000 strank, s katerimi imajo podpisane pogodbe, ki prihajajo iz celotne Slovenije pa tudi Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

V Pomurju se je dobro prijela sama ideja o ponovni uporabi, pravi Lea, ki jo z njihovimi zaposlenimi in prostovoljci uspešno peljejo.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Tou pomejni, ka je družbena definitivno več nej v igri? Škoda. Dvakratna škoda. Sobota, nega ti pomouči...

00_

Ha,ha mijslijo ka do se bogatili z touf starjaznijov

Ciganjscek (nepreverjen)

STAVA: VKELKOM CASI DO PROPADNOLI?

Gost (nepreverjen)

Propadli do ker je tau oslarija. Konec in pika

Brezplačnik (nepreverjen)

Lepo da je imela poslovalnico in jo še ima, dela pa opravljajo vsi zastonj, starejši od 50 let. Ni sicer prevelikega zaslužka za lastnico, ko pa imaš delavce in delo zastonj, pa nekaj le ostane in rezultat je vlaganje v prostore v Beltincih. Živeti na državni račun ne znese na dolgi rok, posebej če za posel ne plačuješ davkov in dobivaš skoraj vse ...

repeteprosin (nepreverjen)

Hvale vredno Lea, samo tak naprej.
Tisti zmerni levaki, ki ste vzhičeni nad Jevškon, Đurojon pa CEROPon (zanimo direktor se tuj piše Cipot) pa mate še en dokaz, ka se pri nakupi bivše družbene prehrane nej šlo za resen namen postavitve centra prenove (spomnite se ka je Cipot gor prišo ka so prej temelji hin :)) AMPAK za finačno operacijo družbe CEROP aka kak oprati paro. Jevšek pa je nuco spin pa slikanje pa kazanje rusajske politike.

Starejše novice