Čas dopustov je seveda najlepši, a pri lastnikih hišnih ljubljenčkov pogosto pride do dileme – kaj narediti s psom, ko nas ni doma?

Če se odpravljate na dopust in vaš hotel ne sprejema psov, ali pa se vam zdi, da kužek na morju ne bi preveč užival, ga lahko v Prekmurju pustite kar v hotelu za pse.

V zavetišču Mala hiša v Lukačevcih so pred dvema letoma uredili tudi pasji hotel, kjer boste za oskrbo odšteli 15 evrov. Za ta denar za psa skrbijo, ga hranijo in vodijo na sprehode, če za to zaprosite pa lahko pridejo na vaš dom po njega s posebnim, za to primernim vozilom. Ob tem vsako jutro pse pregledajo veterinarski tehniki, občasno pa tudi veterinar.

V Mariboru, kar je sicer nekoliko dlje, še vedno pa ni predaleč, deluje Superhov. Tam za pse skrbijo in jih sprehajajo, z njimi pa se tudi igrajo in zabavajo. Kužka lahko nastanijo v bokse, manjši psi pa lahko bivajo tudi z družino. Če želite, da se pes počuti še najbolj udobno, lahko v Mariboru in okolici psa redno obiskujejo tudi na domu.

Pasji hoteli obratujejo tudi v Ljubljani, eden od njih je tudi Dog Holiday, kjer za psa skrbijo za 15 evrov na dan, če želite, da ga sprehajajo, pa boste morali doplačati 6 evrov. Za dodatno doplačilo po hišnega ljubljenčka pridejo tudi na dom.

V Prekmurju se najde tudi hotel (za ljudi), ki sprejema pse. V Termah Vivat imajo tri posebne apartmaje, v katerih lahko noč preživite tudi s hišnimi ljubljenčki, za to pa morate doplačati 10 evrov na noč. Obstaja tudi cenejša možnost – v kampih v Moravskih toplicah, Lendavi in Banovcih lahko pripeljete človekovega najboljšega prijatelja za le 3 evre na noč, za mir in varnost vseh obiskovalcev pa ste zavezani, da je pes ves čas na vrvici.

S psom na pot? Pazljivo!

Strokovnjaki priporočajo, da uporabljajte transportni boks, vkolikor se odločite psa vzeti s sabo na potovanje. To omogoča psu udobnost in varnost, sami pa poskrbite, da se med potjo ustavljate, da si žival lahko pretegne noge. Hkrati bodite pozorni tudi, da pes dobiva dovolj vode, saj pri visokih temperaturah hitro pride do dehidracije. Nikakor pa psa ne puščajte zaprtega v avtomobilu, tudi če je avto v senci in okno odprto, saj se lahko prostor zelo ogreje, kar je lahko za psa že v nekaj minutah smrtno nevarno.

Lahko ga pustite v oskrbo znancu

Če se ne odločite za nobeno od drugih opcij, lahko psa pustite tudi v oskrbo znancu. Pomembno je, da gre za osebo, ki ji zaupate. Sicer ne gre za veliko dela, saj mora žival obiskati le nekajkrat dnevno, da jo nahrani, vseeno pa je to velika odgovornost. 

Filip Dora

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice