Vreme bo vztrajalo pri pretežni jasnosti in spremenljivi oblačnosti. Možne so tudi kratkotrajne plohe - preverite, kdaj. In kako bo pri sosedih?

Danes popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, obstaja pa tudi možnost nastanka kakšne manjše plohe. Predvsem na vzhodu bo pihal veter severnih smeri, medtem ko bo Primorsko prepihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 27 stopinj Celzija.

Podobno, pretežno jasno pa bo tudi nedeljsko jutro. Čez dan se bo v notranjosti zmerno pooblačilo, nastale pa bodo kratkotrajne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne pa od 24 do 27 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

Ker je nad večjim delom Evrope šibko območje visokega zračnega tlaka, k nam z vetrom severne smeri v višinah doteka bolj suh zrak. V ponedeljek bo tako prevladovalo deloma sočno in suho vreme, v torek pa bo oblačnost naraščala in tako bodo nastajale plohe ali nevihte. 

In kako bo pri sosedih?

»Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih vzhodno od nas lahko nastane še kakšna ploha. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, v Kvarnerju in pod Velebitom pa šibka do zmerna burja,« zapisujejo na Agenciji RS za okolje.

Tako se bo jutri po sončnem jutru zmerno pooblačilo, prevsem v krajih severneje od nas pa bodo nastajale posamezne plohe, napovedujejo vremenoslovci. V Kvarnerju bo pihala šibka, pod Velebitom pa tudi zmerna burja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice