Kam z otrokom v času poletnih počitnic? Ponujamo vam nekaj zamisli.

Šolski zvonec je zazvonil še zadnjič in slovenska mladina je izpraznila klopi. Tudi pomurski šolarji so s ponedeljkom začeli poletne počitnice, v katerih bodo uživali kar dobra dva meseca. 

Toda brezdelja, poležavanja pred televizijo in strmenja v računalniški zaslon se človek hitro naveliča. K sreči za kakovostno preživljanje prostega časa in razburljive dogodivščine te dni skrbi vrsta organizacij s počitniškimi delavnicami, poletnimi šolami, tabori in izleti.

V Pomurju je na voljo kar nekaj aktivnosti za najmlajše, ki bodo popestrile njihov vsakdan. Ker vseh otrok ne zanimajo iste stvari, preverite ponudbo in poiščite najboljšo možnost za vas:

V stiku z naravo

Če želite, da vaš otrok tople mesece preživi obkrožen z naravo, v sproščeni igri z vrstniki, se možnost ponuja v Šalovcih. V poletnih počitnicah v Koreniki potekajo 5-dnevni tabori za otroke in mlade, ki obljubljajo pristen stik z naravo in ljudmi ter doživljajsko vodenje v raziskovanju okolice. Otroci se tam med drugim posvečajo skrbi za živali, kot so konji, krave, zajci, race, ovce in koze, ter spoznavajo življenje na kmetiji. V primeru vročega vremena se lahko ohladijo v bazenu, medtem ko za prehrano poskrbijo s tremi zdravimi obroki dnevno.

Vesele počitnice v Dvorcu Rakičan

S svojimi počitniškimi programi za zabavo otrok in mladih že leta skrbi tudi RIS Dvorec Rakičan, ki otrokom in mladostnikom od 5. oziroma 6. do 14. leta starosti ponuja dnevni ali tedenski program. Za vse jezikovne navdušence so tukaj Vesele angleške počitnice, za umetniške duše Vesele likovne počitnice ter za ljubitelje živali Vesele počitnice s konji.

Zdrav duh v zdravem telesu

Predvsem v športnem duhu bodo dnevi minevali pod okriljem Športnega društva Izziv Pomurje, ki vabi v Poletno nogometno šolo in Tabor ABC športa 2019. Kamp Pre Season 2019 obljublja, da bodo otroci spali kot kralji in trenirali kot gladiatorji.

Že tradicionalno nogometni tabor pripravlja tudi Nogometna šola Mura, ki udeležencem zagotavlja strokovno vodene aktivnosti pod taktirko usposobljenih trenerjev. Najmlajši udeleženci bodo razvijali medsebojno sodelovanje z in brez žoge, tisti nekoliko starejši pa bodo dobili priložnost izboljšati tehniko oziroma taktične sposobnosti v reševanju igralnih situacij.

Z znanjem do zvezd

Za učenjake bodo poskrbeli v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije. Na območju Pomurja bodo med drugim potekale Poletna šola elektronike in robotike 2019 v Radencih, Mladinski astronomski raziskovalni tabor Kmica 2019 v Gornjih Petrovcih in Glasbeno-medijska valilnica 2019 v Križevcih pri Ljutomeru.

Prava doza adrenalina

Imate v družini radovednega mladega Indiano Jonesa? Pravi izziv za vašega malčka ponuja društvo Pisani mehurčki, ki pripravlja Pustolovski tabor. Letos so na sporedu tudi Noč na Kamenšnici ob ognju, večerni lov na jezersko pošast, SUP regata, rekreacija v motoričnem parku, vodni športi ter različne igre. K druženju prav tako kličeta raziskovalni tabor in tabor Pod poletnim soncem.

Za rojene igralce

V Centru šolskih in obšolskih dejavnosti med drugim ponujajo gledališke delavnice, v okviru katerih se bodo mladi preizkušali v igranju, režiranju in vsem, kar spada v gledališko dejavnost.

MIKKov poletni tabor za otroke

MIKK-ov Poletni tabor za otroke je namenjen osnovnošolcem v starosti med 7 in 14 let. Vključuje kreativno-zabavne in izobraževalne delavnice ter animacije na bazenih Mestnega kopališča Murska Sobota.

Dnevni center za otroke in mladostnike Kekec

Kopico brezplačnih zabavnih aktivnosti medtem ponuja Dnevni center za otroke in mladostnike Kekec Centra za socialno delo, kjer imajo otroci v času druženja na voljo ustvarjalne delavnice, igralni in bralni kotiček. Skupaj raziskujejo in spoznavajo mesto ter se zabavajo v parku in na igralih.

Pester nabor ustvarjalnih delavnic boste našli še v Hiši Sadeži družbe, sicer pa vse do petka v soboškem parku zabava tudi Igrivi park.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

jaz mislim, da je najbolje med počitnicami biti na paradi ponosa

. (nepreverjen)

Robotika je nej v radencih v pomurju.

Starejše novice