V uredništvu smo pridobili več informacij o prodaji znanega mariborskega bara Niagara. Za prodajo se namreč skriva znan mariborski poslovnež, ki ga je v javno dražbo nepremičnin prisililo mariborsko sodišče.

Že včeraj smo poročali, da se je na spletnem portalu Drazbe123 pojavila poslovna stavba na Ulici talcev 24, ki stoji tik ob mariborskem Lentu. Gre za stavbo, v kateri ima svoj prostor tudi znan mariborski lokal Niagara Cocktail Bar.

Kot je razvidno iz oglasa se prodaja del stavbe, katerega gradnja sega v leto 1995. Dražba traja do 23. septembra, cena za sam poslovni prostor pa znaša 240 tisočakov.

Sedaj je znanih več podrobnosti. Marko Kokol, lastnik Niagare, je včeraj za Mariborinfo potrdil, da je stavba res na dražbi, vendar dodatnih informacij ni imel. Podobno zatrjuje tudi danes.

»Glede vprašanj oziroma situacije s prodajo dela poslovnih prostorov Niagare na dražbi, naj najprej navedem, da s situacijo nisem podrobno seznanjen. Lahko pa povem, da sami v omenjenem poslovnem prostoru oziroma gostinskem obratu, že vrsto let poslujemo kot podnajemniki in imamo tudi sami, predvsem zaradi naših lastnih investicij, urejena dolgoročna razmerja,« poudarja Kokol.

Prodaja stavbe naj na Niagaro ne bi vplivala

Pri tem dodaja, da prodaja nepremičnine na dražbi drugemu lastniku oziroma kupcu, Niagare ne zadeva, oziroma na njeno poslovanje po Kokolovih besedah ne bo vplivala.

»Bi pa hkrati in v izogib morebitnim nejasnostim izpostavil, da se po mojem vedenju prodaja zgolj del poslovnih prostorov gostinskega obrata – predmet prodaje namreč ni letni vrt oziroma zunanja terasa, prav tako se prodaja brez opreme. Letni vrt oziroma terasa lokala je namreč v lastništvu druge pravne osebe, vsa oprema pa je naša,« zatrjuje Kokol.

Predvsem iz tega razloga v Niagari trenutno niso zainteresirani za morebiten odkup teh poslovnih prostorov, oziroma kot pravi Kokol, bi šli v nakup zgolj pod predpostavko, da bi lahko lastniško konsolidirali celoto, torej notranje prostore skupaj z zunanjo teraso, kar pa naj ne bi bilo možno.

Zraven Niagare tudi prodaja drugih nepremičnin

V uredništvu smo prav tako pridobili odredbo o prodaji nepremičnin na spletni javni dražbi, ki jo je izdalo Okrajno sodišče v Mariboru. Iz dokumenta je razvidno, da je lastnik stavbe Zoran Šolaja.

Kot je v začetku prejšnjega leta poročal Dnevnik, si je Zoran Šolaja s pomočjo Nove kreditne banke Maribor ustvaril gostinsko-nepremičninski imperij, nato mu je banka zaprla finančno pipo. Nad gladino se je skušal obdržati s poenostavljenimi prisilnimi poravnavami. Upniki pa so v insolvenčnih postopkih prijavili skupaj skoraj sto milijonov evrov terjatev.

Dnevnik je prav tako poročal, da je bila zoper Šolaja vložena tudi obtožnica zaradi zemljiškega posla na na Pagu, saj naj bi mariborski poslovnež storil kaznivo dejanje zlorabe položaja in se pri tem izognil plačilu davka v višini 349.000 evrov.

Nova kreditna banka Maribor pa želi sedaj s pomočjo odvetniške družbe od Šolaja izterjati znesek v višini 220 tisočakov in znesek, ki presega dva milijona evrov, in sicer s prodajo nepremičnin, ki se nahajajo na Ulici talcev ter ostalih poslovnih prostorov.

Kaj se torej prodaja?

Kot je zapisano v dokumentu, se prvo prodaja enovit poslovni prostor oziroma lokal z imenom Niagara v Ulici talcev 24 v Mariboru, ki obsega gostinski lokal v pritličju v izmeri 65,60 kvadratnega metra ter sanitarije, in skladiščni prostori v etaži v izmeri 112,30 kvadratnega metra. Ocenjena vrednost je nekaj več kot 258 tisočakov.

Hkrati se prodaja tudi poslovni prostor oziroma pritlična prodajalna na Partizanski cesti 5 v Mariboru, lokal oziroma kavarna z imenom Plac na istem naslovu ter prostor bančne poslovalnice v pritličju stavbe na vogalu Žolgarjeve in Žitne ulice. Kot zadnje se prodaja še kletna shramba na Žolgarjevi ulici 17, ter štiri parkirna mesta na istem naslovu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Kaj ta Solaja sploh dela na prostosti?

realnoo (nepreverjen)

KA MA TAU VEZE S POMURJEM?

Starejše novice