Včeraj je minilo točno deset let, ko smo Pomurci le dobili težko pričakovano avtocesto, ki nas je povezala s preostalim delom Slovenije. Gre za eno pomembnejših pridobitev za Pomurje v zadnjih desetletjih. 

Pomurski avtocestni krak so pospešeno začeli graditi leta 2006, v tem času sta kot pomurska poslanca v Državnem zboru sedela tudi Jožef Horvat in Mitja Slavinec

Tako Slavinec kot Horvat sta aktivno sodelovala pri tem, da smo Pomurci dobili avtocesto.

»S kolegi iz takratnega kluba pomurskih poslancev smo nenehno vršili pritisk na resornega ministra in ocenjujem, da bi brez takega skupnega nastopa tudi s krajani bila avtocesta odprta kasneje«, se spominja Slavinec. 

»Avtocesta je dvosmerna, ne pelje samo iz Pomurja, ampak tudi v Pomurje, tu seveda mislim prepotrebne investitorje v pomursko regijo. Ali znamo to dovolj izkoristi ali ne, pa je drugo vprašanje«, odgovarja Horvat.

Drugačna rešitev bi odprtje zavlekla za več let

Dvopasovni pomurski avtocestni krak brez odstavnih pasov še dandanes razburja. Pomursko avtocesto so sprojektirali že okrog leta 2000, zato tudi takšna rešitev. Slavinec in Horvat sta prepričana, da bi vztrajanje pri drugačni rešitvi odprtje pomurske avtoceste zavleklo za več let. »Nisem prepričan, da bi mi danes že imeli pomursko avtocesto, če bi čakali nove projekte«, pravo Horvat, Slavinec pa dodaja: »Raje izpostavimo pozitivne učinke avtoceste, ki je Pomurje bistveno bolj približala ostali Sloveniji. Hitreje se razvija gospodarstvo, še posebej turizem, študentom in drugim, ki se vozijo na delo ali po drugih opravkih se je pot skrajšala in olajšala.«

Da je pomurska avtocesta ena bistvenejših pridobitev za Pomurje, je prepričan tudi Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, »investitorji se zanimajo predvsem za zemljišča, ki imajo dostop do avtoceste. Avtocesta nam je prinesla ogromno, tudi skrajšala poti do vseh evropskih središč«.

Kaj pravijo pomurski župani?

Pomurska avtocesta poteka skozi šest pomurskih občin, zato smo župane povprašali, kako se je v njihovi občini spremenilo življenje po otovoritvi avtoceste in kakšni so njihovi občutki ob 10. obletnici otvoritve pomurskega kraka avtoceste. Odzvala sta se samo župana soboške in beltinske občine. 

Aleksander Jevšek, župan soboške občine je prepričan, da je bila pomurska avtocesta nujna. »Pomurje je danes dostopno. Avtocesta je prispevala k normalnemu razvoju Pomurja in boljšemu ter bolj zdravemu življenju ljudi v teh krajih. Pomurska potrpežljivost je leta in leta »mirno« sprejemala dolge ure voženj in čakanj v kolonah, ko je bilo potrebno stopiti do ljubljanskih  institucij. Obratno se je zgodilo redko, saj je vedno veljalo, da je pot iz Ljubljane daljša do nas, kot od nas v Ljubljano.  Z  avtocesto se je takšno dojemanje spremenilo.«

Milan Kerman, župan občine Beltinci pa dodaja, da je avtocesta je v teh desetih letih prav gotovo upravičila investicijo, »pomembna je razbremenitev središč mest skozi katera se je odvijal nenormalen tranzitni promet.«

Jevšek pravi, da so po odprtju pomurske avtoceste investitorjem lokacije ob avtocesti postale privlačnejše, tudi parcele v SOIC-u, domači podjetniki so lažje dostopali na druge slovenske in tuje trge. »Postali smo dostopni z vidika domačih in tujih turistov, pomurskim občinam je bilo lažje dostopati do raznih ministrstev in resorjev, ko so se borile za svoj razvoj;  sodelovanja so postala pogostejša, pristnejša,  ne nazadnje so pomurski bolniki deležni hitrejše in bolj dostopne zdravniške oskrbe,« zaključi Jevšek

»Zmanjšal se je tranzitni promet skozi Beltince, s čimer se je povečala varnost, vendar je zaskrbljujoče, da se ponovno vračajo kamioni na to cesto, predvsem zaradi izogibanja plačila cestnine. Na tem področju ni kontrole s strani ustreznih organov,« pa pravi Kerman.

Sicer pa pa je pomembno, da je pomurska avtocesta izrednega pomena za celotno Slovenijo. Nekaj več kot 80 kilometrov avtoceste namreč pomeni namreč tudi neprekinjeno avtocestno povezavo med Koprom in Pincami. Z dokončanjem “pomurke” je Slovenija tako s štiripasovnico povezana od Madžarske do Italije.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dgfdsfg (nepreverjen)

Če nemre novinar/ka zastaviti pijtanje "najzaslužnejšim posameznikom", ka smo dobili "avtocesto", te mo pa ges. Samo nede prišlo, do teh ljudi, ali segli, mogoče šteri čita komentare, pa naj bo. Zakoj pomurska "avtocesta" nema ODSTAVNEGA PASU? V kateri fazi gradnje je "izgino" odstavni pas? Zakoj se Pomurci, moremo vedno zadovoljiti z najslabšin? Torej, v ostali Sloveniji do vsi po kosile dobili kremšnito, Pomurci pa samo smetano? Zgleda, ka do naši "vrli" politiki pritrdili mojeme vprašanje. Bokše smetana kak pa nika. p.s.: Šteroga leta pa mislijo dograditi avtocesto?

Gost15373 (nepreverjen)

Ja Jevšeka pa Kermana spitavlite za mnenje, ka sta nej v bližini toga projekta bila. Opet ena predvolilna. Edini zasluženi ka se je gnes mamo bar to hitro cesto je Radovan Žerjav, sicer bi se še gnes gradila. Edini pameten minister, ki pa je rajši odišel iz politike ker se zna ka je tan samo nesnaga...

Vipko
Truplo

Žerjav nima nič pri avtocesti, razen, da je skoraj takoj ob prevzemu ministerskega stolčka nekaj časa pozneje (teden, dva, mogoče mesec dni) šel merit širino voznega pasu... in ugotovil, da je mislim da ožji za 25 cm od normalenega. Da ni bilo odstavnih pasov... smo pa itak videli.

Veliko je imel pri avtocesti bivši župan Gornje Radgone Kampuš... bil je v nekem odboru, komisiji za avstoceste in kaj so tam počeli, da smo to dobili, bi pa bilo res dobro njega vprašati!

In reply to by Gost15373 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Po svoje, zakaj minusi? Cesta se je zgradila v času Ropove vlade, otvoritev pa je bila za časa Janševe vlade. Čisto na začetku, zato je Žerjav tudi ročno meril širino pasov.

In reply to by Truplo

smrkci (nepreverjen)

To je super za nas Prekmurce da smo bolj in hitreje povezani z večjimi mesti v državi,ampak hitra cesta ni narejena kot so jo nam predstavljali takrat,nima odstavni pasov ker je dovolj ali še preveč zemljišča,denar so pokradli se ve kdo ga je pokradel takrat,vsi politiki,zidar,tolšakova,baučar itd......žepe so si napolnili nam Prekmurcem pa figo v žepu kot vedno nismo vredni več glavno da pridejo v Prekmurje in se nasunejo pa naločejo prokleti idioti.

Zelenec (nepreverjen)

Edini zaslužni, da sedaj slavimo 10. obletnico avtoceste, smo mi prekmurci. Če bi nas bilo več v hlačah in bi odločno zahtevali svoje, bi sedaj slavili 20. letnico odprtja. Vsak politikant nas je uspel nategniti, da nismo z zaprtjem magistrale preprečili tranzita skozi Prekmurje.

TURNIŠČE Las Vegas (nepreverjen)

V Turnišču bi bilo boljše, da ne bi bilo izvoza z avtoceste, ker v mandatu prejšnjih županov smo v gospodarski coni dobili tankštelo (za kamione) in v času trenutne županje dodatna parkirišča za te kamione.
Toliko o tem, kako je Turnišče izkoristilo dostop do avtoceste in privabilo investitorje !

kriplin (nepreverjen)

Avtocesta je v Lendavo pripelala jezero delovnih mest. Zatou je zaslužen Balažek in njegovi.

goostt (nepreverjen)

Kaj ob 10. obletnici pravijo pomurski poslanci, župani, gospodarstveniki,
Odgovor je koliko imam JAZ od tega profita ??

Jušek (nepreverjen)

Na čidi račun so šli pejnezi od zoženja ceste? Projektejrana je bijla avtocesta, pa gradbeno lekaj tüdi. Pri članki pogrejšan Jevšekovo sliko.

Starejše novice