FOTO: GOV.SI
V Sloveniji je bilo doslej cepljenih že nekaj več kot dvesto tisoč ljudi. Cepljenju pa niso najbolj naklonjeni zaposleni v šolstvu. Trenutno sicer v Sloveniji najbolj intenzivno cepimo stare od 75 do 79 let.

Slovenija je bila še pred časom na petem mestu glede intenzivnosti cepljenja, v zadnjih dneh pa je padla na dvajseto mesto. Pri nas je trenutno cepljenih 77.617 moških in 129.757 žensk. Moški so v izraziti manjšini. S prvim odmerkom je bilo skupaj cepljenih 6,9 odstotka ljudi, z drugim odmerkom pa tri odstotke.

"Pri starejših od 90 let je s prvim odmerkom cepljenih 43 odstotkov, z drugim pa 26,5 odstotka. V starostni skupini 85-89 let je s prvim odmerkom cepljenih 49,8 odstotkov, z drugim pa 27 odstotkov. V starostni skupini 80-84 let je s prvim odmerkom cepljenih 53,4 odstotkov, z drugim pa 22,3 odstotkov," so bili predstavljeni podatki na današnji tiskovni konferenci.

Kacin: Je to "cincanje" glede cepljenja odgovorno?

Kot je povedal Kacin, bo v tem tednu bo skupaj na voljo 54.300 odmerkov. V veliki meri bodo cepiva namenjena cepljenju kroničnih bolnikov, starejših od 18 let, ostalo pa bo namenjeno cepljenju ne le vzgojiteljev in učiteljev, ampak vseh zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

"Pomembno je, da pravočasno cepimo tudi vzgojiteljice, zato izkoriščam priložnost, da apeliram na njih in njihove partnerje, naj premislijo ali je to cincanje na njihovi strani primerno in odgovorno do otrok in njihovih staršev ter predvsem do sebe in najbližjih," je povedal Kacin in dodal, da se bo po njegovem mnenju zanimanje za cepljenje povečalo, ko bo jasno, da zadnja zloglasna primera v Avstriji nista povezana s cepivom AstraZeneca.
 

AstraZeneca zagotovi devet mesecev "varnosti"

Po izračunih, s katerimi razpolaga, bi morala Slovenija v mesecu aprilu, maju in juniju dobiti okrog 230 tisoč odmerkov cepiva Johnson & Johnson, kar pomeni, da bi z enim odmerkom pokrili 230 tisoč prebivalcev.

"V marcu bomo skupaj prejeli 99.450 odmerkov cepiva Pfizer, 30.000 odmerkov cepiva Moderna in po izračunih še 153.369 odmerkov cepiva AstraZeneca. V mesecu marcu bomo tako v Sloveniji prejeli 282.819 odmerkov cepiva".

Pri cepivu AstraZeneca naj bi se zgornja starostna meja povečala in počasi ne bo več nobenih omejitev. Kacin je ob tem poudaril, da omenjeno cepivo prinese približno devet mesecev "varnosti". Vlada si, po njegovih beseda, prav tako želi, da bi do konca junija precepili več kot 60 odstotkov prebivalstva.

Kacin napoveduje inšpekcijski nadzor, maske so realnost do leta 2022

Kacin je moral odgovoriti tudi na vprašanje, zakaj naj bi bili v nekaterih regijah cepljeni že zdravi 50-letniki, medtem ko drugje niso cepili niti vseh 80-letnikov. Nekdanji vladni govorec je ob tem povedal, da bodo zdravstvene inšpekcije opravile nadzor in ugotavljale morebitne nepravilnosti. Ob tem pa je podal tudi odgovor na vprašanje, ali bi lahko teoretično tisti, ki bodo prejeli dva odmerka, naposled sneli maske, povedal: 

"Do leta 2022 bomo še kar lepo nosili maske, ne glede na to, če bo oseba cepljena ali ne".

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Forint (nepreverjen)

Vzgojitelice pa šolniki majo prav ka se neščejo cepiti. Itak se že morejo prisilno testirati, zakoj se na primer policiji ali pa ustavnin sodnikon nej trebej testirati vsaki keden?

eh... (nepreverjen)

glij san gnes glejdo po dnevniki - 70% šolnikov de se sprve cepiti dalo, tak ka si ne zmišlavli :)

In reply to by Forint (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

ti si tipičen primer tv zombija. izklopi tv pa idi vo na luft

In reply to by eh... (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Kacin ti si idiot in psihični manipolator masko pa si ti vrit porini.

Slo (nepreverjen)

V to masko se mu poseren in mu zapšen v gobec

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Gooost (nepreverjen)

Kako vsi zaposleni. Če nekdo ki je zaposlen v kuhinji ni del vzgojno izobraževalne ustanove in se je zainteresirani se cepiti pa ga ne bodo ker cepojo samo vzgojiteljice.

Karl Marx (nepreverjen)

Jelko Kacin je drüjgi najvejkši lopov v zgodovini Slovenije. Prvo mesto je seveda rezervejrano za Janeza Janšo. Trejči najvejkši lopov je Zdravko Počivalšek, štrti pa Matej Tonin. Na lestvico top desejt lopovov v Sloveniji spadajo še Aleš Hojs (pejti), Milan Krek, Bojana Beović, Aleš Rozman, Simona Kustec, Aleš Cigler Kralj. Jože Pučnik, Lojze Peterle pa Marjan Podobnik so na žalost vö spadnoli z lestvice desejt najvejkših lopovov v zgodovini Slovenije tak ka so zdaj na enajston mesti (Pučnik), dvanajston (Peterle) pa trinajston (Podobnik). V naslednji številki mo objavili še ostale lopove s top 50.

Gost5 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pozabil si na vaše rdeče. Z njimi začni pa boš hitro ugotovil da so ti, ki si jih navedel amaterji.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

cent (nepreverjen)

Večina, ka jih je napiso ma partijsko knjižico.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Tat (nepreverjen)

Ljudstvo ZBÜJDI SEEEE! Ne razmen zakoj bi se cepile če itaq ne vala oz še vedno lejko zboliš za vsemi mogočimi sevami

Jelko sramota … (nepreverjen)

Neven šteri mi ide bole na jetra ali je to Janša ali Kacin. Oba sta ruknjena v glavo! Očitno Jelko Bacil zna, ka de de epidemija končala leta 2022, glede na to ka tak poudarja ka mo jih do te nosili. Naj že ednok pridejo volitve...to z cepljenjem pa moremo protestirati in enkrat končno stopiti vkup, če nej do z nami pometali. Že zaj ka nam delajo..vsak keden se moren oditi testerat, policaji, farmacevti, poštni, bančni uslužbenci pa so lekar imuni na covida, ka njin se pa nej trbej testerat.

nekdo žalosten (nepreverjen)

Epidemija se bo končala takrat, ko bodo gospodarji tako hoteli.

In reply to by Jelko sramota … (nepreverjen)

Kkjcvvgw (nepreverjen)

STOP PREVARI IN NATEGU ČLOVEŠTVA STOP PODKUPLJENIM LAŽNIVIM MEDIJEM STOP KOVID TERORIZMU STOP ŠKODLJIVIM MASKAM STOP LAŽNIVIM TESTOM STOP SMRTONOSTNEMU CEPLJENJU!

Zguba (nepreverjen)

Res je

In reply to by Kkjcvvgw (nepreverjen)

Noro (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bojte malo odgovorni: imamo redno hospitalizirane starejše paciente, ki so jim vnuki prinesli covid. Bistri, vitalni in polni življenja, ki se kljub max. kisiku dušijo in umirajo. Grde smrti so, za katere niso nič krivi.
Kako se prevzame odgovornost za smrt starih staršev?
In vi eni zdaj o nekem Kacini, lepo vas prosim!

Karl Marx (nepreverjen)

Načrt vlade je takšen; "Najprlej nabaviti najslabše cepivo (Astra Zeneca) štero je na zloglasnoj listi večine zadonih držav. Če mo nabavili najslabše cepivo na svejti, pa istočasno v medijaj fejst razširili novice o strašnih stranskih učinkaj cepiva Astra Zenece, te mamo velko šanso, ka se lidgej nedo ščeli cepiti pa ka de peceplenost pod 50 odstotkov. Če de slaba preceplenost pa se lidgej nedo ščeli cepiti, te mo lejko vso krivdo za epidemijo zvalijli na lidij, mij mo pa čijsti. Če mo vso krivdo zvalijli na lidij, preceplenost de pa slaba, te mo lejko ešče fejst dugo, dugo, dugo, pravli ka epidmija traja pa ka so v našoj državi izredne razmere. Če epidemija traja pa so izredne razmere, te lejko ohranimo policijsko vöro, pa lejko prfepovejmo vse proutivladne shode. Plus toga lejko vladamo z odloki štere pijšejo Janša, Simič pa Lahovnik, parlament pa je samo okras. Če si sami sebi pijšemo odloke pa pravila, te lejko šče fejst dogo, dugo, dugo vladamo pa kradnemo. Če mo šče dugo kradnoli, te mo meli dosta pejnez pa lejko podküjpimo koga ščejmo pa mo na pblasti ostali večno !!!"

Gost5 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samo v vednost, tudi druge države so nabavile enako cepivo. Pa ne pravim da je to cepivo dobro, pravim samo da so ga nabavile tudi države kot je nemčija, avstrija, ... Kako dolgo so pa v nemčiji že v lockdown-u pa v avstriji, pa kje drugje. Drugje je še slabče, samo tole vi rdeči nočete videti, samo da ni janša, to je vaš volilni program in edini cilj v življenju, pa seveda čimveč nakrasti in dobro živeti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

cent (nepreverjen)

Nej, program vlade je čim več pokradnoti in si podrediti inštitucije. To je edini program vas klerofašistov. Proti klerofašiston so pa vsi, nej samo rdeči.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi drujgi so podkupleni nej samo naši.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Dragi zemljani......maske boste nosili še po letu 22.....takrat ne bo kriv jjj ker bo druga vlada.....igrali vam bodo pendrek polko.....prihaja čas lakote.......nemirov in vladavine velikih držav....

Teleskop (nepreverjen)

Nemrete ka nebi ... posiljavanje naroda z maskami pa s cepivom ... sem eden tistih ki nikoli ne bo pristal na cepljenje za svetovni nateg pa veseli me ka sem nej edini 😄...

Hshsh (nepreverjen)

Cepivo zgleda ne nudi imunosti. Nudi pa, ka starejsi in tisti s slabim zdravjem, zbolijo za "slabso" obliko. Najbokse ka dajo alarm za bombni napad, pa idemo za eno leto v zaklonisca. Koga dobijo na proston, strelajo....

revival (nepreverjen)

Kratko, jasno, TOČNO!!!!! Dober komentar...

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

kukavica (nepreverjen)

Policija nan razloži naše piščančje pravice:
https://www.youtube.com/watch?v=BJNdAUkZkaY

JerryBar (nepreverjen)

Kurc gleda cepljenje če ne pripomore k nicemu. Zakaj torej cepljenje?

čarni vrag (nepreverjen)

S tem prstom pa vam Kacin kaže kje se pride v rit.

Kshxhshs (nepreverjen)

Idi nazaj v p**** m****** ...

Parsifal (nepreverjen)

vecina kera odloca...nosi maske ze 30 lejt..ne ven od ge kacini info la do samo do 2022...nazalost do se dele nosili maske

black panter

Guni se kaco

revival (nepreverjen)

Z Astra zeneco se NEMO CEJPO! Pika! Valda mamo pravico izbire, če mo se že mogli PRISILNO cipiti... Ali pa več niti tou nej?????

Jansa himself (nepreverjen)

Slovenci prebudite se ze enkrat,prebudi se, golazni,idioti,klovni se igrajo igrice,ljudje stopite skupaj.prebudite seee

hm hm... (nepreverjen)

Zdaj je že eno leto od začetka tej histerije.... v ton enon leti san v službi niti ednouk nej dao na obraz maske, dan si jo samo na usta (ka lejko normalno skoz nos dihan) edino gda iden v trgovino in to samo zaradi tan zaposlenih ka nedo meli zaradi mejne težav, niti enkrat san si še nej razkužo rokej pri vstopi v trgovino, ne upoštevan distance, družin se normalno s sorodniki in prijatelji, z njimi se tudi normalno rokujem in objeman, sakši vikend mamo nekšo žurko negi, celi čas tudi več ali menje potujem v tujino po potrebi, deca mi normalno žurajo ob vikendih in se družijo s prijatelji, ne paničarimo in ne kaplemo v nezavest ob omembi tej fascinantne korone, ne sekejramo se in nejsmo prestrašeni.... zato pa je nišče iz moje ožje družine, niti nišče od prijatelov s kerimi se vač ali menje redno družin v ton leti nej zbolel za to korono, niti je nišče od vseh nas nej biu še pozitiven na nekšon brezveznon testi. Nasprotno pa so že skoraj vsi kere poznan in mi cejle dneve napekajo s to korono, so sprestrašeni do amena, malo nej ka spijo z masko, si cele dneve mažejo ovo razkužilo na rokej in se bojijo že svoje sence.... vsi po vrsti fasali tej prehlad. Najbole smejšno pa je ka mi zdaj vsi v oči mečejo pa mi razlagajo kak ges tou nigdar nemo znao kak je tou strašno gda zboliš za korono in zgibijš okus in vonj. Ges pa že pomali razmišljan ali naj tej lidij okoli vuj vsejkan ali direkt na goubec. Zaradi izgube vonja in okusa mamo tou sranje in zaradi par starčekov iz domov, kere so nej znali zaščititi. Bravo vsen ka ste tak enostavno nasedli tomi nategi in bravo profesionalnin lažnivcon in manipulanton ala Kacin in ostali ka van po enon leti še vedno iste buče odavlejo, vij pa doj kapate kak je tou nekša nevarna stvar okoli nas od kere mo vsi mrli.
Aja, pa pozabo san omejniti ka se niti pod razno ne mislin nigdar cepiti proti tomi prehladi.
Hvala za pozornost in lejko nouč.

yambalaya (nepreverjen)

Nošenje maske gda ste sami v avtoji ma smisel samo, če ste avto fkradnoli. Če ste ga nej pa mate masko gda se sami pelate, pa ste pač enostavno samo totalen idiot.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice