Foto: Facebook (Aleksander Jevšek)
Slovensko društvo Lastovka, ki že več kot štiri desetletja deluje v nemškem Ingolstadtu, je priredilo slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku.

Društvo Lastovka deluje že od leta 1977, ko so ga v Ingolstadtu ustanovili naši rojaki, ki so se na bavarsko preselili zaradi zaposlitve v avtomobilski tovarni Audi. Soboški župan Aleksander Jevšek se je na povabilo društva minuli konec tedna mudil na slovesnosti, ki so ga v društvu priredili ob slovenskem kulturnem prazniku.

V kulturnem programu so nastopili Pevska skupina Korona iz Radovljice in otroci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenskega jezika.  Po proslavi je za zabavo poskrbel ansambel Skok iz Slovenije.

Odlično sodelovanje s pobratenim Ingolstadtom

Jevšek se je zahvalil članom društva za njihovo ohranjanje slovenskega jezika in kulture in jim zagotovil podporo mestne občine tudi v prihodnje. Izpostavil je 100-letnico priključitve Prekmurja Sloveniji, ki smo jo obeleževali minulo leto in povedal, da brez ohranjanja slovenstva tega velikega jubileja ne bi praznovali. Izpostavil je odlično sodelovanje na področju kulture in umetnosti z mestom Ingolstadt, v mesecu aprilu bomo namreč v soboški galeriji gostili razstavo umetnikov iz Ingolstadta,  prav tako pa bodo mladi iz Murske Sobote letos ponovno sodelovali v mladinskem gledališko-plesnem projektu.

Predstavnikom mesta Ingolstadt se je zahvalil za podporo našemu društvu Lastovka, njenim članom pa zaželel nadaljnje uspešno delo pri ohranjanju slovenskega jezika in kulture v našem pobratenem mestu, so zapisali na spletni strani murskosoboške občine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice