V sklopu občinskega praznika Mestne občine Murska Sobota, je danes ob 16. uri v Gledališču Park potekala slavnostna seja, na kateri so nagrajencem podelili priznanja. Ob prazniku so nagradili posameznike, zavode ali organizacije, ki si še posebej prizadevajo za razvoj občine ter s tem prispevajo k njenem ugledu. 

Nagrajeni za trdno in predano delo 

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, je podelil plaketo ter zahvalne listine. Janez Kodila, prejemnik plakete, družinsko podjetje z vizijo in stalnim napredkom vodi že vrsto let, prepoznavnost občine pa je ponesel čez občinske, državne kot tudi globalne meje.  

Zahvalno listino je prejel Peter Podlunšek, eden najboljših pomurskih športnikov, ki na svojem letalu ponosno nosi napis svoje pokrajine. 

Mišo Kontrec, prav tako prejemnik zahvalne listine, s svojo dolgoletno glasbeno kariero ostaja zvest sebi, svoji kulturi ter koreninam. 

Pomurski ekološki center pa je listino prejel, za svoje izobraževalno delo ter osveščanje občanov o naravi. 

Murska Sobota je lahko še boljša 

Župan je ob prazniku spomnil na to, da včasih ne znamo sami opaziti, da je Murska Sobota takšna, kot si jo ljudje želijo v skoraj vsakem oziru, tako v svojih naravnih danostih kot ljudeh. 

Takšna kot je, je Sobota najboljša. Veliko pa moramo delati, da bo še boljša. 

''Veliko je bilo že storjenega, a v naslednjih dveh letih nas čaka še veliko dela in truda,'' je povedal Jevšek. Prepričan pa je, da bodo naslednje leto lahko naši mestni občini ter ljudem, ki v njej živijo, pokazali kakšno lepo darilo v smislu rezultatov. 

Občina ponosna na ljudi v regiji, ki skrbijo za njen razvoj 

Murskosoboška občina ima mnogo potenciala med mladimi, starejšimi, umetniki, podjetniki ter drugimi, ki si prizadevajo za njen razvoj. Skozi vsa leta, ko nagrade podeljujejo, pa so po besedah župana prepričani, da te vedno pridejo v prave roke. 

V občini imamo veliko ljudi, ki imajo znanje na različnih področjih, zaradi tega pa se nam ni treba bati za prihodnost naše občine. 

Ob prazniku ter 21. rojstnem dnevu mesta je župan vsem občanom iskreno čestital ter njim in skupnosti zaželel vse dobro

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Bil je nakladač, je nakladač in bo ostal nakladač. Rezultati tega nakladanja ?

Vanel2 (nepreverjen)

Ja človeka redno stisne od "veselja", da vidi to. Pa idimo po vrsti.

Na http://www.vestnik.si/aktualno/pomurje/slavnostno-ob-prazniku-mestne-ob…
so bar sliko publike pokazali. Tisti šteri jih pozna zna ka je večina tan takšij šteri na debelo iz občine in države penezge vlečejo, ali pa so benficireani penzionisti.

Niti enoga šteri dela pa plačuje debele davke tan nej bilo. (Niti glavnoga nagrajenca) Čeglij te tűj 600.000 doubo za VIP ložo na RedBull-i, ta ka so zdaj penezge to leto za expo drvarnico sfalili.

Če je že kakši domači tajkun z ženo tan bűl je to takši šteri dela v glavnon za občino ali državo.

O nagrajencih ka nemo zgublali besed. Vsi po vrsti bogati benefitori dražavnih in občinskih kas. Zavod PEC je potegno že skoraj melejon (ka vraga je zato napravo?)

In takša sobota ge je pol njih na deli v Avstriji, nekaj v MB, mladi pa so raztepeni po celi EU je za komunajzere ala Jevšek in Đurof najboukša.

kranščak (nepreverjen)

Bou nika na ton !!!

Dummy (nepreverjen)

Glede na tou, ka san na dele v tujini (malo dale kak v Avstriji) s prve roke lejko poven, ka človeka pr srci stijsne, da vijdi te razpadnjene ceste, zgonjene autoje in mrke slabooblečwene lidij.

Sobota je momentalno dosta na slabnšon kak en Lenti na Mađarskon.

Edijno tej eceki toga ne vijdijo ali pa se nauri delajo.

portil

Jevšek: "Takšna kot je, je Sobota najboljša" Za koga je takšna Sobota najboljša? Za raznorazne prisklednike, ki živijo na račun Sobote? Za tiste, ki si ne morejo privoščiti niti 20 eurov najemnine za vrtičke, župan pa jim jih ne more dati v zastonj uporabo, ker bo v proračunu manjkalo tistih nekaj evrov. Zakaj nihče ne piše o "uspešni" zgodbi soboških vrtičov na lokaciji vrtnarije? Tam je problem par tisoč evrov za najem vrtičkov, za Red bull pa ni bilo težav. Za Kodilo je Sobota najboljša, ker lahko pride na Slovensko ulico in tam prodaja svoje izdelke,ne plača pa ne za prostor ne za stojnico.

Gost (nepreverjen)

Zakaj mi plusi in minusi ne primejo ?

Gost (nepreverjen)

primejo primejo,sen ti ravno enega primazu...

Gost (nepreverjen)

Kaj požrtije ni bilo?Ali pa so vam naročili,da ne slikate?.

Sobotošinfo (nepreverjen)

Portil pa Vanel2 prosim vaju, da objavita od kod vam informacija, da je MOMS in/ali Jevšek dal 600.000 EUR za RedBull.
Tako MOMS kot tudi ne Župan nista dala tega denarja, zato prosim, da ne klevetate.
Ne pozabite, da Kazenski zakonik pravi:

Obrekovanje

159. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.

V kolikor imate dokaze, da sta ali MOMS ali Jevšek dala ta denar Red Bullu, pa z veseljem lahko greste in prijavite to pristojnim organom. Ampak sklepam, da tega ne bosta naredila. Torej molčita.

Gost (nepreverjen)

Jevšek: "Takšna kot je, je Sobota najboljša" Tou se pravi naša povejzana rdejča.
Mamo srečo ka je kapitalistična Avstrija poleg socialistične Slovenije, vaček be v Prekmurje pa še ge indre bijla prava socijalna bomba.Tou komunajzaron glij tak paše ka mali slovenček ode gor delat kak kojn pa pejneze se nose unu pa samo udri po sirotinji z davkame.Mo vidle kak dugo de van še tou šlo skouz ....

JZ20 (nepreverjen)

Mesto Pokemonov Murska Sobota

karambek (nepreverjen)

No vite te @sobotošinfo kak si vö zmišlavle.
Of @Vanel2 nindre ne piše ka je Peter Podlunški osebno Jevšek v džep stisno 600.000 EUR. Če bi to napiso te bi že SOVA, pa ZZBNOV pa Gasilsko društvo, pa Civilna zaščita, pa potaplaško društvo pa Lovska zveza odredila posebne ukrepe proti IPje in bi začnola šnofati šti na krivo gor davle laganje.
Ali naš @sobotošinfo malo drega. Prej naj se tej polpismeni in neuki malo gor zgrabijo z laganjon (obrekovanje). Pa naj tožilstvo hitro ukrepa proti takšin obrekovalcon šteri v reb bull lopovluki ne uživajo. Takše trbej javno vö pokazti pa jin retardoje stalati.
Seveda naš @sobotošinfo tüj nej vido obrekovanje (tak kak policija nej) ka je ova teta iz enoga inštituta v LJ po trvji stalala Odrončaron šteri v kseno fabriki delajo, ka so polpismeni pa tek dela...

hehe..

Gost (nepreverjen)

Takšo Soboto kak jo mamo zdaj nan jo je napravo tisti Štihec po keron se van večini zgornjih lolekov tak fejst kuca. Ta ka tisti ka ste s trenutnin stanjon nej zadovoljni se obrnite na Štiheca zatou ka Jevšek je itak do zdaj še nikaj nej naravo, torej je nej pravi naslov za stanje v Soboti.

Dummy (nepreverjen)

Saksi ka plačo vliče sploj pa penzionejrani policaj, je od momenta, kak je župan grato, odgovoren. Kelko vijdin, je se šlo v pijz..
Ne nucan diplome, ka mi je tou jasno. Van pa znankar isto.

Gost (nepreverjen)

@gost 2 posta na menoj

koliko čas vam bo Jevškovim za vse kriv Štihec? Na oblasti ste že dve leti. Ker radi pozabljate kaj se je delalo pod prejšnjim županom Štihcem ima on to lepo dokumentirano na njegovi web strani.

Kje pa je kakšen Jevškov seznam realiziranih (njegovih) projektov? Aja, težko je na seznam dati pol milijona za Red Bull, stečaj RRA Mura, EXPO fiasko, plenjenje "povezanih" direktorjev na javnih zavodih (Zavod za kulturo, RIS Rakičan, MIKK...) - beri zadnji Reporter.

Preden boš po nepotrebnem spet vlačil prejšnjega župana kot krivca za vaše nedelo se zavedaj, da je Štihec še vedno spoštovan in cenjen med ljudmi in da kazanje s prstom na njega pravzaprav pokaže bedo vašega rdečega (štrajerskega) županovanja, kjer v primerjavi z njim nimate kaj za pokazati. Permakulturni vrt, hamburgerji po 5 eurov na slovenski, občinska gostinska ponudba, ki pomeni nelojalno konkurenco gostincem in promocija skozi Red Bull so dokaz vaše nesposobnosti. Edino, kjer ste boljši od Štihca je blefiranje, kako je zdaj vse kot je treba (pa niste spremenili niti milimetra od kar ste na oblasti. Torej je bilo vse OK že pred Jevškom?

Koliko obljubljenih delovnih mest ste pripeljali v SOIC, vaše povezovanje se kaže kot plenjenje javnega denarja vaših podpornikov, položnice so višje, dobre projekte Štihca (recimo nova avtobusna postaja, geotermija) ste ukinili, zdaj ukinjate Sobočanca, ker ni denarja. Čudno, za Red Bull promocijo in plače RRA Mura, ki ste jo sami pahnili v stečaj, pa je denar... Da ne govorimo o plačah za novo zaposlene povezane za projekt EXPO.

Skratka v mišjo luknjo bi se Jevšek moral skriti, ker edino ka pri njem funkcionira je samopromocija in medijski blef. Naj že nekdo upokojenemu policistu pove, da kazanje zubala in slikanje na pogostivah za občinski denar, deljenje nagrad povezanim na občinskih proslavah in paradiranje kot pav ni tisto, kar se pričakuje od župana.

gost gostu (nepreverjen)

Pa to ne moreš verjeti... kakšna ljudska beda ste tukajšnji komentatorji - predvsem pa zadnji...kako vas ni sram? Dajte se podpisat, no - vi itak najbrž ne poznate sramu in ste anonimni silom prilike. Štihec je bil spoštovan? HAHAHAHAHA Zakaj pa je potem izgubil volitve proti temu štajerskemu "policaju"? Za 2 leti bodo spet volitve. Spet se bo "spoštovani" Štihec potegoval, brez skrbi, pa se bo takrat pokazalo, kdo je spoštovan. Zdaj pa nehajte s takimi komentarji, ker ste odvratni. Bi vas pa res rad videl v živo (itak si predstavljam, da je pisec večine teh komentarjev ena oseba). En siromaček.

Boštjan4786545 (nepreverjen)

Odkar imamo novega župana in predsednika Komunale, so položnice za komunalo,vezano na lendavsko kotlovnico narasle za 15 evrov,vsak mesec evro več.to je dejstvo.Obremmenil se je delavski sloj na minimalcu.Sramatoa.Komunala pa novo fasado in tovornjake pa avtomobile.Naj občina razloži dvig položnic za komunalo.

lp

Gost (nepreverjen)

Gost 5 ur naza, keri se je obregno ob moj posta pa cejlo litanijo nabuloz nameto se gor, bi lejko še ednouk prešto ka san napiso prlej kak mi v nous meče ka san Jevškov. Meni doj visita tak Jevšek kak Štihec, tij pa če bi glavou iz Štihecove riti potejgno pa začno razmiti ka narod piše bi tudi menje bleseva izpadno s takšimi komentarami kak si ga napiso. Ovi za tebov ti je odločen odgovor napiso.

šibar (nepreverjen)

Štihec je prlej 10 let delo tou, ka zaj isto dela Jevšek.
Oba sta ista...
Ge pravin, ka še sreča, ka mamo Avstrijo blizik, ka vidimo kak bi moglo biti tuj prinas-pa neje...
En sam malomeščanski snobizem, ka se petelini na svojen kupi gnoja...nika drugo...
Ne vidijo ka se so vničili, mižijo, pa nan kažejo kak kao uspeh tisto, ka jin je še nej gratalo pokvariti.
Pa nan kažejo mejsec v vodi. Mislijo ka moj jin vrvali.
Samo - za sakšo rit šiba zraste...

šibarju (nepreverjen)

enin je šiba že zrasla... Praviš, ka se v Avstriji med pa mlejko cidita? Si eden redkih, ka tak pravi (misliš tudi tak?. Ge jih dosta poznan, ka niti ne vupajo pitati, če je na plačilnoj nej tou, ka so jin obečali, pa na bolniško ne vupajo, ka jih fčasi odpistijo, pa betežni odijo delat v tiste lederske in drujge strupe in si s ten krajšajo život. Nej je fse tak idealno v Avstriji. Te pa še v Sloveniji ščejo meti zašenki vrtec, pa vse šoule, pa fse socialne pravice za svojo deco, pa izvenzakonsko patnerko, pa asfaltejrane pločnike, pa nej luknjaste ceste,... davka pa niti centa nebi dali toj državi.

Gost (nepreverjen)

Že sakši dobij nekša priznanja če prav so daleč od toga ka so kaj napravili vidnoga za M.Soboto

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice