Spomin na zadnje dogodke v soboškem parku je še kako živ, zato smo tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška povprašali o tem, ali je Murska Sobota varno mesto.

Pred nekaj več kot dvema tednoma je prišlo do brutalnega napada v soboškem parku, kjer so neznanci pretepli Reneja Žuniča, aktivista za pravice istospolno usmerjenih ter partnerja Nejca Reka, znanega tudi kot zvezdnika resničnostnega šova Bar. 

Rene se je včeraj ponovno oglasil iz bolnišnice, na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da ima polomljena rebra in poškodovano ledvico, za katero še vedno ni jasno, "ali se bo obdržala ali ne". Ob tem je zatrdil, da bodo storilci plačali za to, kar so mu storili.

V zvezi z napadom so svoje stališče pred časom zavzeli tudi v MiKK-u, ki ima svoje prostore v soboškem gradu. Takrat so poudarili ničelno toleranco do tovrstnih dogodkov in pozvali pristojne institucije, da varnosti v parku namenijo še več pozornosti.

Povečana prisotnost policije ne more v celoti preprečiti kršitev

Z vprašanji smo se zato obrnili tudi na soboško občino, natančneje na župana Aleksandra Jevška. Njegova ocena varnosti v Murski Soboti je pozitivna, saj meni, da je mesto med bolj varnimi v državi. Glede občutka varnosti pa pravi:

"Občutek varnosti je subjektivni občutek vsakega posameznika. Naša ocena je, da sta tako regija kot mesto od varnejših v državi. To je bilo poudarjeno tudi na zadnji tiskovni konferenci o varnosti v naši regiji, ki jo je pred dnevi sklicala Policijska uprava Murska Sobota."

Jevšek dodaja, da je zaradi posameznih dogodkov težko ocenjevati splošno varnost v našem mestu. Bi lahko bila rešitev povečana prisotnost policije?

"Povečana prisotnost policije ali mestnega redarstva ne more v celoti preprečiti posameznih kršitev ali kaznivih dejanj. Skrb za varnost je skupna skrb tudi lokalne skupnosti, vendar strokovne ocene o potrebah po povečanem številu policistov prepuščamo policiji. Bomo pa v naslednjih dneh predlagali skupni sestanek, da ugotovimo kako lahko skupaj našim občankam in občanom zagotavljamo občutek varnosti," je še dodal Jevšek.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lp890 (nepreverjen)

Po moji oceni je Jevšek najslabši župan v državi.

gg (nepreverjen)

Ta ocena je vsekakor na mestu.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Se strinjan, vsekakor eden najslabših. S smeškanjon je samo slaba kopija Jankoviča, keri je že itak sam velki problem.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

Gledalecc (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zaradi prebutanega pedra se dela sedaj scena!
Mislite ka so ga prebutali brez razloga? Verjetno se je ze izpostavlo in si proso kar je tudi daubo....
CE SCETE DOBRO PEDRON IN VSEM NE DELAJTE SCENE IN DODATNEGA HUJSKANJA NARODA SOBOTAINFO.
MEDIJI STE VSAJ 50% PRI TAKIH ZADEVAH ZARADI HUJSKANJA NARODA

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Ne gledalec! Rene je samo en pogumen človek, ki to izpostavi v javnosti. Nemalokrat smo že dobili jaz in ti pa še kdo drug. Seveda v parku. Pred leti sem s sošolci praznoval fučkanje ko so me pretepli brez razloga. Sledila je prijava na policijo in tudi pri tem je ostalo. In seveda nisem edini. Pa v življenju nisem nikogar niti grdo pogledal. Pa tudi peder nisem. Kdaj bo park varno mesto? Policaji ka v pm delate?

In reply to by Gledalecc (nepreverjen)

Tatka (nepreverjen)

Peder gor ali dol človeka se ne napade in pretepe

In reply to by Gledalecc (nepreverjen)

brdds (nepreverjen)

po nasi oceni. haha. a to se mal heca. Ta ni pomembna. Ocena ljudi, ki tam zivijo je edino merilo.

Dragi župan (nepreverjen)

Malo nakladaš. Dovoli, da ti pojasnim.

Krepki moški, verjetno čez 100 kil, ki je celo življenje delal kot policaj in imel vsa pripadajoča izobraževanja in usposabljanja samoobrambe, skoz park pa vedno hodi v spremstvu večih ljudi se lahko počuti varnega. To je subjektivni občutek varnosti.

Objektivno gledano pa so v parku namlatili enga zrelega moškega. Pa pred kratkim oropali enga dijaka. Pa pred par tedni enemu razbili arkado. Pa na soboških dnevih enega tak premlatili, da je pol Sobote govorilo, da je umrl.

Objektivno gledano je Sobota daleč od varnega mesta.

Jebi ga , (nepreverjen)

če pa sam župan tak pravi te bo že držalo , kajti tako pošten in resnicoljuben gospod verjetno ne bi širil neresnic.

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Jevšek? Jinx - na čemu si ti?

...... (nepreverjen)

Ge san vido polocajko podnevi v parki, upam da še kdaj ob čudni uri kdo pazi. Dobro je da se dela na varnosti.

Prekmurka mirka (nepreverjen)

Postavili so luči, ampak samo v enem delu parka. Ka v tiston deli, od gledališča nazaj proti "kmici" naj nucan baterijo? Če se že neka idete, te napravite kak trbej, nej pa napol!

JOJ, JOJ (nepreverjen)

če pa Jevšek kak policaj to izjavi "Sobota najbolj varno mesto" te se pa je res potrebno vprašati kje si je to izobrazbo kupil.

grinch (nepreverjen)

Najprej pravi ka je varno, na koncu pa da bodo sklicali sestanek. Če je varno ni treba nikaj sklicati, ampak vsi vemo, da je daleč od varnega mesta, ampak noben si ne upa nič ukreniti.

milkoff

Dragi Šanji, zaj je zlata prilika ka drevđe s parka tuj k expanoji preseliš. zelenico pa z asfaltejraš in "prosto po Ramboji" za ukras postaviš od traktora gume...

sobočanec22 (nepreverjen)

Pa če misli ka je varno, naj ide san v park ponoči, pa de vido kak gor dobi. N ede znao, od kec letijo batine po njegovoj noroj glavi.

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Sakši den je v Soboti več "šiptarov in čefurov"ka ne gučijmo od etak pa ovak pofarbanih-mijslin ,ka se nemremo o neven kakšoj varnosti pogučavati sploh v večerni voraj.....!

butalec (nepreverjen)

Vej pa nede van več dugo vedril in oblačil, ka de šou na boukše!!

someone1 (nepreverjen)

lastna hvala je vrednost mala.... tou župan še nikdar neje čul.....
Nižje skoro nemre spadnoti.....

krobikar1

Sakši more za sebej znati, ge se gijble, kda se gijble, kelko masla ma na glavi, ka je v živlenji napravo ali nej napravo, ka je komi dužen, kakše posle dela....nej pa zapletati okouli v stili vse je moje, da pa bule faše te pa jokica! Menej še nišče samo tak nej napadno, zmejs pa šteri pač naleti ka seposedi! Sobota je varen varaš, razen tej par trepetlik v parki, ka sami s sebof ne ladajo, je park večinoma prazen! Samo eni se še kmice bogijo!

narod ne čuda (nepreverjen)

Kda san še najstnik bil smo dosta bili v parki, pa dosta nas je tudi bilo, klopi so bile več ale menje zasedene, pa točno si znao što je na keroj. Policaji so ponoči redno delali obhode peški, pa Mlinarič se je kda ščeš z terencon vozo po parki. Tu pa tan je kakšen đanki dobo batine, bile so svaje, samo se ne spomnin ka bi kda koga tak nabili, tou sranje je bilo več ale menje v Diani tistoga časa. Čas je ka policaji začajo tudi na preventivni delati, kak se je nekda, zdaj pa so samo še za radare postavlati pa kontrolo prometa.

lauraas (nepreverjen)

No, zdaj pa k tej "varnosti" računajte še islamske in črnske tolpe, ki bodo prišle ob odprtih mejah.

Risto Kubura (nepreverjen)

Šanji ti si rejsan en pravi Šanji.

jao.... (nepreverjen)

Sobota je varno mesto pa lejko vi zosaganci pišete ka ščejte. Mejne je še v življenji nišče nej napadno pa 46 let živin v Soboti, pa dostrikrat iden tudi ponoči skoz park domov. Po večeraj odin redno bejžat ali pa na sprehode po Soboti, pa san nej niti nigdar vido ka bi što ge koga napadno niti je mejne še nišče niti probo nej napadnoti. Pa san več ali menje san, včasik pa z ženo. Zaradi teh 4-5 primerov, ge so nekoga premlatili (niti približno toga ne odobravan) celo štalo zganjate, negda so se pa v Soboti sakši petek pa soboto mlatili okoli Diane ge je biu disko pa je nišče nikše panike nej delo. Gnesden pa vsi nekši hibridni piceki sprestrašeni keri se svoje lastne sence bojijo.

dianaš (nepreverjen)

Dobro se spomnimo kak se je končal en nedužen pretep pred Diano pred kakšimi 15 letami. Resno trbej, ka tudi v parki nešče mrgej, ka de se nešče zgeno?

In reply to by jao.... (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Što pa se je zgeno te kaj. Vej pa sta ati pa mama njemi vse zriktala, že duga lejta dale frajeriši for MS.

In reply to by dianaš (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Verjetno je bila to tudi po Renejevem mnenju, dokler ga niso prebutali

sinek

Policijska uprava Murska Sobota je po številu preiskanih kaznivih dejanj najboljša v Sloveniji, a je dobila tudi nekaj kritik ....

Nikjer ne piše da je med varnejšimi v državi!

gostja 426 (nepreverjen)

Glede varnosti rejsan nej trbej glij nekšne panike zganjati, ali tak varna kak Jevšek misli, pa glij neje. Ge si ne vüpan iti v noči po parke. Pred leti so na avtobusni enome prerezali vrat, tüdi kakšen umor se je zgodil v zadnjih 20 letih ... Dosta nasilja ostane neodkritoga, večji problem pa so male stvari, prekrški, kerih ne opazi niti policija, rajši jih še sama povzroča. Mislin, ka se naša policija nema ka hvaliti, župan glij tak nej.

afta he (nepreverjen)

Seveda je Sobota varna, samo za tistega ki doma sedi. Če je mislil na tiste, potem je zadel.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice