V osrednji dnevno informativni oddaji Pomurski dnevnik poročamo o praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti v Občini Turnišče, o ponovnem odprtju mejnega prehoda v Šentilju pa tudi o nevarnosti preseganja mejnih vrednosti delcev PM10 v Murski Soboti. Objavljamo izsek pogovora z murskosoboškim županom Aleksandrom Jevškom v oddaji Iz našega studia: Soboški ekran, kjer se je opredelil do očitkov o razsipnosti občine zaradi ognjemeta na silvestrovanju v prekmurski prestolnici.

To in še več v Pomurskem dnevniku.

Pomurski dnevnik si lahko ogledate na TV Idea vsak delovnik ob 18.00, 20.00 in 21.30.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

MS si je predvsem zaslužila boljšega župana.

Od Jevškovih predvolilnih puhlic o "povezovanju" in "iskanju duše mesta" smo dobili "povezovanje povezanih" (beri rihtanje služb (Komunala, MIKK) in sredstev iz proračuna svojim podpornikom), kriminalno sofininaciranje multinacionalke Red Bull in domače aviatičarske "povezane" srenje, bankrot RRA Mura (nato pa po stečaju 50.000€ iz davkoplačevalskega denarja za njihove plače), električne avtomobile za Komunalo na račun višje vodarine in non stop slikanje policijskega pava na različnih otvoritvah projektov, kjer sam pri realizaciji sploh ni sodeloval.

Kje so novi obljubljeni investitorji, kaj imamo od slikanja Jevška s Cerarjem, Erjavcem? NIČ. Še obvoznico so vrgli iz državnega proračuna. Hvala bogu da je vsaj nogometni klub MURA že v obljubljeni prvi ligi ;-)

Narodu se dobrika z ognjemetom, ki smo si ga "kao zaslužili". Zakaj že? Ker smo vse prej našteto mirno prenašali brez akcije GOTOF JE? Zdaj manjka samo še to, da bo za silvestrovanje spet zapel in bruhanje ob silnem populizmu in bleferstvu štajerske naveze Jevšek & Đurov & Židan je zagotovljeno.

Gost (nepreverjen)

Čestitke sobotainfo, pomurca ste "šišnoli" 200 na uro, imate boljše in zanimivejše novice, prestop na druge portale, itd., oni pa še vedno "nagajajo" s temi motečimi in nadležnimi reklamami, ki se s težavo odstranijo. Bravo.

Gost (nepreverjen)

A Štihec je pa prav naredil, ko je iz komunale vrgel denar v muro 05, tale vsaj ne

podpira take neracionalnosti za kar mu čestitam in prosim naj lepo muro obdrži v tretji ligi, saj nas občane tako manj stane, vas nekaj penzionistov in 15 gringosov pa, če hočete prvo ligo dajajte za karto po 100 eur in bo derar za prvo ligo.

no ka van poven (nepreverjen)

ne da se komentirati pri ovoj ka je dvej uri ven metala stvari...
večina jih pijše ka nema vseh papejrof... isto tak pol sobočancof-pa tej fotograf tudi nej-ka je mogo prejk 70 slik...prav se je izživljo-norost nema meja.

Gost (nepreverjen)

@Gost (162.158.88.142)

Ne vem zakaj omenjaš starega župana Štiheca. Članek govori o Jevšku.

Sicer pa ne zavajaj. Komunala je imela svojega direktorja z lepo plačo (Šiftarja) in svoj nadzorni svet iz vrst LDS in SD (z lepimi sejninami), ki zakonsko kontrolira Šiftarja. Vsi omenjeni so bili nasprotniki Štiheca. Zato denarja Muri ni dal Štihec, ampak Komunala. Omenjeni bi si prej odrezali levo roko, kot pa poslušali Štiheca. Komunala je rekla, da je dala posojilo iz svojega tržnega dela poslovanja, kjer občina (ali župan) nima NOBENIH pristojnosti. Komunala za občino dela v javnem delu storitev, za tržni del storitev pa je povsem samostojna in povsem neodvisna od občine.

P.S.
Muro v prvi ligi je obljubil Jevšek v predvolilnem času. Pač še ena od njegovih številnih obljub.

Gost (nepreverjen)

Gost (162.158.89.152), ne bluzi toliko. Pri nas si nihče nebi odrezal roko. Spomni se samo raznih povezav ala SD+SDS v našem mestnem svetu. Jevšek ni nič boljši in nič slabši od vseh županov do sedaj, niti se noben svetnik še ni spremenil na bolje. Isto kot v parlamentu, vsi delajo za sebe in svoje stranke ljudje se pa kregajo katera stranka je boljša. Isto delaš ti. Jevšek je zdaj v politiki in v politiki logika in želje ljudstva ne pomenijo nič. Ko se boš začel tega zavedati boš lepše spal in se ne boš tako razburjal ob vsaki omembi Jevška. Samo naivneži in primitivci verjamejo v predvolilne obljube politikov.

njefka (nepreverjen)

problem je če v glavo prileti kaj trdoga nej pa debate o štihc ali jevš...kama ide svejt?

svahili (nepreverjen)

Prvi gost na portali je nejbrž plačani, ka šinfle sedanjega župana. Pa naj se veseli, če njemi samo tou fali do sreče, samo naj druge ne mori s svojimi puhlicami, ki nimajo nobene osnove. Za konec še to. MS,si je končno zaslužila brega župana, in ga je končno tudi dobila. Eni se težko sprijaznijo z dejstvi, ali tako pač je in bo ostalo. Končno je v MS razkrito marsikaj, kar je bilo dolga leta skrito in še se bo našlo. Okostnjaki so končno začeli padati iz omar.

Gost (nepreverjen)

kateri okostnjaki svahili? Naštej kakšnega. Da ne pozabiš Red Bull, bankrot RRA Mura, nepreganjanje pavlinjeka in nadzornikov RRA Mura, povezanovanje povezanih, aviatičarski lobi (drago plačevanje nalepke na čeladi Podlunška), načrtno zastaranje odgovornosti nadzornikov Komunale (kredit fuzbal Mura) itd. so Jevškovi :) Veliko tega je, kot vidiš, za razliko od projektov župana Jevška, ki jih pa ne moreš najti niti s povečavalnim steklom (projekti starega župana, ki so bili odprti po volitvah, ne štejejo kot njegovi).

Da omenjene trditve nimajo osnove pa verjetno sklepaš po tem, da trenutno potekajo kriminalistične preiskave okoli teh zadev (RRA Mura). Milijonček je poniknil med povezanimi. Če je kdo kaj za kaj plačan so to povezani. O tem čivkajo že vrabci v MS. Sporoči kriminalistom, da gre (po tvojem) le za puhlice :)

karpači (nepreverjen)

Ta zadnnji gost more drujgič kandidirati za župana, ker očitno zna vse in je kriminalist, policaj ,sodnik, vse v enem. Pa te bomo vidli, kakše projekte de on v enem letu napravo.Vrabci pa v MS marsikaj čivkajo, ka se je v prejšnjih mandatih pod krinko poštenosti, prodornosti itd.občanom prodajalo.

VAKUR (nepreverjen)

PRIDEJO POMALI BAJRAME PA NEDE TRBELO OGNJEMETA

Starejše novice