V oddaji Soboški ekran je gostoval župan MOMS Aleksander Jevšek, ki se je me drugim dotaknil prenove slovenske ulice in dogajanja v soboškem parku.

V teh dneh poteka prenova Slovenske ulice v Murski Soboti, ki jo je marsikdo že nestrpno pričakoval. Čeprav so na MOMS v preteklosti velikokrat že obveščali o samem poteku prenove, pa se ljudje nanje še vedno pogosto obrnejo z vprašanji.

"Predvsem, kako bo gradnja potekala in kakšna bo dinamika ter kaj se bo dogajalo na Slovenski ulici. Še vedno slišim vprašanja, če bomo zapirali Slovensko ulico, kakšna bo vsebina in ali bo vse potekalo v enem kosu. Gre za največji gradbeni poseg v našem mestu v zadnjih nekaj letih, ki je tudi finančno eden večjih in sicer znaša 4,3 milijonov evrov. Od tega je 75 odstotkov sofinancirano iz evropskih sredstev," je dejal Jevšek, ki pravi, da si želijo narediti Slovensko ulico bolj privlačno.

Govora je bilo tudi o drugih investicijah, beseda pa je tekla tudi o novi razsvetljavi v mestnem parku, ki je bila v luči zadnjih neljubih dogodkov, dobrodošla novost.

"Za to smo se odločili tudi zaradi tega, ker smo bili s strani občank in občanov, ki se večernem času sprehajajo v parku, pozvani k temu. Dejali so, da pogrešajo osvetlitev poti, ki smo jo sedaj tudi osvetlili. Sedaj je park bolje osvetljen. Upam, da bo to tudi vplivalo na večji občutek varnosti pri ljudeh, ki se včasih parka izogibajo, predvsem zaradi posameznih dogodkov v zadnjem času. Sam menim, da za to ni pravega razloga".

Dodatni ukrepi za varnost

Kot je ob tem še povedal Jevšek, so se o varnosti v parku pogovarjali na varnostnem posvetu skupaj s policijsko postajo Murska Sobota. 

"Mi bomo izvedli nekatere ukrepe za to, da bo prisotnost redarjev in policistov v parku večja. Vendar se, žal, v celoti vsega nasilja in vseh posamičnih dogodkov, ki pa med sabo niso povezani, ne da preprečiti. Mislim, da tega ne zmore nihče".

Dodatna razsvetljava je sicer postavljena tudi ob kolesarski stezi pri Osnovni šoli I in na Kopališki ulici. Za dodatno razsvetljavo pa bo v prihodnje poskrbljeno še na mestih, kjer bi si to želel občanke in občani.

Več pa v priloženem videoposnetku.

OGLASNI PRISPEVEK

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice