Včeraj je v soboškem gledališču Park potekal slovesnost ob dnevu državnosti, ki ga bomo praznovali v ponedeljek.

Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril župan Aleksander Jevšek, ki pravi, da smo Slovenci pred leti pokazali enotnost, plod tega pa je bila samostojna Slovenija.

"Našo pozornost v teh trenutkih zahteva naša država. Pred 27 leti smo se enotno odločili, da gremo po skupni poti, po poti ki nas povezuje, po poti skupne preteklosti in prihodnosti".

V svojem nagovoru se je spomnil tudi priključitve Prekmurja k matični državi.

"V Prekmurju bomo prihodnje leto slavili dan, ko smo se priključili matični državi. Skupina zanesenjakov je na čelu s Vilmušem Tkalcem sredi Murske Sobote ustanovila Mursko Republiko, in sicer z idejo o enakopravnosti ljudi ter idejo o demokraciji in ustvarjanju pravičnih socialnih in ekonomskih odnosov".

Povedal je tudi, da si moramo usodo krojiti sami.

"Gre za hotenje in željo ljudi, da postanejo gospodarji svoje usode. Skoraj trideset let po ustanovitvi svoje države imamo vse kar potrebujemo za svojo suverenost, a zdi se, da vse bolj manjka tisto, kar je smoter in bit nastanka države. To je volja ljudi, da samostojno soustvarjamo skupnost in vanjo vgrajujemo svoje vrednote in pričakovanja".

Bil pa je kritičen do tega, da se je na volitve odpravilo le dobra polovica volivcev. Povedal je, da v kolikor želimo doseči spremembe moramo biti aktivni in ne pasivni državljani.

Obiskovalci so nato lahko prisluhnili še melodijam pevskega zbora OŠ III Murska Sobota in vokalne skupine Katice.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hrošč (nepreverjen)

In sedaj po tolikih letih , ali še obstajajo tisti ideali , ne , ne ni jih več Slovenski narod je namreč psihično in fizično uničen , vzroki so pa tako ali tako znani , kajti :" Gospodar se menja , bič pa ostane in bo ostal na vekomaj , zato ker je hrbet skrivljen , biča vajen in željan"-IVAN CANKAR , zato pa ZBUDI SE NAROD SLOVENSKI .

Čarni vrag (nepreverjen)

Povedal je tudi, da si moramo usodo krojiti sami.

Usodo nam krojijo lopovi s podporo politike.

Vipko
Truplo

... kateri nam vladajo preko dvajset let?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Če bi v Sloveniji ne bilo Janše in njegove sekte bi nam bilo boljše kot Švicarjem.

Vipko
Truplo

Seveda tega niti pod razno ne veš, niti ne moreš konkretizirati!

Taki so pač vaši odgovori... levakov mislim. Za vse, kar je narobe, je vsaj posredno kriv Janša. Skoraj trideset let si zatiskamo oči pred čisto navadno resnico in ta je, da levim opcijam enostavno povedano... ni uspelo! Ampak, smo pač unikumi na svetu... in jih še vedno volimo.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Starejše novice