Golobica Marjana S je pomurski ekipi prinesla zmago na največjem tekmovanju golobov na svetu.

Zmagovalka tekme 2020 South African Million Dollar Pigeon Race je bila golobica Marjana S, tekmovalka ekipe Barbare in Mihe Soviča iz Slovenije. Ekipa iz Pomurja je tako osvojila denarno nagrado v višini kar 300.000 ameriških dolarjev oziroma dobrih 271.000 evrov.

Kot danes poroča 24ur pa so zmagovito golobico zdaj tudi prodali. Zanjo so itržili rekordnih 118.000 dolarjev oziroma nekaj manj kot 109.000 evrov, njen kupec pa prihaja iz Združenih držav Amerike. 

Ob tem še poročajo, da ni znano, koliko denarja bo dobil njen lastnik Miha Sovič. Večji del denarja od dražbe obdrži organizator, nekaj od prve nagrade pa bo Sovič pustil v Južni Afriki za prijavljanje na tekmovanja v naslednjih letih.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joj (nepreverjen)

Ajde modrijani.... Navalite.. Ka si nore zadnjic 200 zdaj 100 skuper 300jurjov z golobon, zdaj se tak enin ze mejsa od navoscejnosti.
Cestitke!

Kikoli (nepreverjen)

Ka ti si pozabo zejti tableto?!!!
Neka na pamet gucis...

In reply to by Joj (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Dobrega konja se ne oddavle. Z goloubi je znan načik. Tej znan še pakete nosijo z aliexpressa.

. (nepreverjen)

Znan se je težko loučo od njega.

In reply to by . (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Večino denarja obdržijo tisti keri so licitejrali, ne ven kak tej stvari idejo samo zakoj pa je nej probo san odati. Pravin ne ven samo po ton takšnon lastnijk dobij najmenje.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

A si pomislil,da je to..."Večino denarja obdržijo tisti keri so licitejrali"...finta lastnika,da bo naš FURS okouli prinesa,denar "večina" pa bo po obvodih na črno pristal v njegovem žepu,menši del pa do dobili organizatorji licitacije.Resen moreš biti nor,da bi zmagovalca,ki ti je prinesel tako velko nagrado pustil samo tak za drobiž drugemu,da na njem zasluži.
Malo morgen,če šteri vervle tou.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Kakšen FURS okrog prinesa?? Pa saj nima to veze z FURS-om. Človek je denar zaslužil tisoče kilometrov od Slovenije in Evrope. Sploh ne vem zakaj bi sedaj še nekaj dajal državi. In to taki državi, kjer vidiš, da javno barantajo, kdo bo s kom, da se podaljša mandat v državnem zboru. Tem parazitom se je šlo, da ne bi bilo volitev, ker se držijo proračunskih jasli, kot klopi.
Upam, da en cent od teh golobov ne dobi država. Izven Evrope so banke, ki se poserjejo na FURS in EU. Za njih je njihov komitent kralj. In prav je tako.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Starejše novice