Občina bo vzpostavila novo blagovno znamko in v enega od krožišč postavila prav posebno skulpturo.

Gornja Radgona s svojo obmejno lego po svoje predstavlja osebno izkaznico območja, v katerega vstopa obiskovalec iz Avstrije. Potnik ob prestopu državne meje na mostu čez Muro pridobi prvi vtis o deželi, v katero vstopa. Zato pripada mestu Gornja Radgona čast in odgovornost, da primerno predstavi sebe in regijo, ki ji pripada. 

Občina uspešna pri pridobivanju sredstev

Občina Gornja Radgona je v lanskem letu podala vlogo za prijavo operacije na šesti javni poziv za sofinanciranje operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija. Vloga za sofinanciranje operacije z naslovom Vzpostavitev nove blagovne znamke kot nadgradnja blagovne znamke »Mesto sejmov in penine«, je bila uspešna.

Na lokaciji izhoda iz mostu čez Muro, ob vstopu v staro mestno jedro, bodo v obstoječe krožišče umestili skulpturo, sestavljeno iz več plasti - nadstropij iz lesenih plošč organskih amebičnih oblik, ki druga nad drugo prehajajo v vrh skulpture, in s posnemanjem oblike gričev simbolizirajo značilno krajino Slovenskih goric.

Krožišče pri Maksimusu v Gornji Radgoni.

Tisoče lučk simbol neštetih kapljic penečega vina

Lesene plastnice bodo pritrjene na okroglo železno nosilno konstrukcijo.

Razmiki med železnimi stebrički bodo služili kot niše, v katere bodo nameščene posamezne LED lučke, ki bodo zvečer osvetljevale skulpturo na način »tisočerih« drobnih svetlikajočih točk, kar bo spominjalo na biserni sij neštetih kapljic penečega vina – simbol Gornje Radgone – mesta sejmov in penine.

Projekt, vreden dobrih 43 tisoč evrov

Skupna vrednost investicije je 43.002 evrov, od tega bo občina prispevala 14.733 evrov znesek sofinanciranja pa je 28.268 evrov.

Umestitev skulpture v krožišče se bo izvedla v letošnjem letu. 

Več nadstropij lesenih plošč organskih, ki druga nad drugo prehajajo v vrh skulpture, in posnemajo oblike gričev značilno krajino Slovenskih goric.
Lučke bodo spominjale na biserni sij neštetih kapljic penečega vina.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rtgg (nepreverjen)

Ze toliko obcin predstavlja atrakcijo. Kaj je to za ene bolezni da se tisoci evrov mecejo v obconske rondoje, zacosnovne dejavnosti pa jim dol visi.

Agent rtv (nepreverjen)

Hud udarec za nacionalko Rtv. Zaprli so jim strokovnega sodelavca. Avstrijska policija potrdila, da je Anis Ličina aretiran.

levak (nepreverjen)

Anis Ličina oz prikriti Jančijev delavec, na protestih je delal le nered kar je ustrezalo SDS.

In reply to by Agent rtv (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

nered ti je delala
mama
z guzo

In reply to by levak (nepreverjen)

qppppp (nepreverjen)

To bi si na Levici zeleli, pa zal ni. Zato pa je imel na RTV vso pozornost v prime time casu, ker je od SDS, ce verjames v skrate. In potem so vsi na RTV za 100 milijonov na leto od prisilne clanarine postali objektivni s cokolado.

In reply to by levak (nepreverjen)

karkoli (nepreverjen)

Kdo pa je avtor te atrakcije za 43.002 evrov?

rdEči alarm (nepreverjen)

Osebna izkaznica kraja, regije so ljudje in delovna mesta z dodano vrednostjo. Da ljudje delajo doma zadovoljni. Ne pa da se vozijo v Avstrijo delat, kmalu očitno mimo nove "mojstrovine" v rondoju. O moj bog.

dr-mr (nepreverjen)

za ta denar bi raje zakrpali luknje po cestišču

100-100 (nepreverjen)

Lepše mo meli zriktano, več turistov de prišlo k nan. Dobro, zdaj de pa puno takšij, šterin je na prvon mesti pejnez ali pa šinfanje. Dejstvo pa je edno-Slovenija , Pomurje, Prekmurje nigdar nede melo nekše velke industrije, kmetijstvo, turizen, znanje pa ja. Periferija de ostala takšna kakšna je bila, pa neje lepše tak.

Df_hejter (nepreverjen)

Ja turiston je fejst pomembno kakšni krožni so... nema veze či npr tan terme radenci razpadajo... glavno ka do vidli lepi krožni

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Lekar že dugo nejsi bil v Radgone. Dosti zapuščenih zgradb, ene v napol podrejeno stanje, pa misliš, ka de tou zakrila ena skulptura? Nej. Prvo zriktas zgradbe, pa luknjaste ceste, pa smeti pospravis, pa gospodarstvo rihtas, nej pa, ka v Radgone nemres več niti nika kupiti. Gda maš tou zriktano, te se lejko ides skulpture.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

KORONČKA (nepreverjen)

To ti je enako kot če si z dragim papirom rit pobrišeš .

Karl Marx (nepreverjen)

kaj takega v murski sramoti nikoli ne bomo dočakali

Bindi (nepreverjen)

Boukse ka nej.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

trgatev (nepreverjen)

Saj maš Miklavža. Kaj hočeš še več?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

ne serite (nepreverjen)

Lejko se rasčesnete od čemerof, krožišče de zriktano, bagra voluharska pa špotarska.

Bindi (nepreverjen)

Radgona nema trgovin, gospodarstva, mesto je grdo, neurejeno, ampak glavnio je, ka de se fse bliskalo. Afnarija pa hohstaplaraj.

la.a.p (nepreverjen)

To ni nic, Tisinski bazen v rondoju kjer je bila ravna tekoca voznja brez zastojev, je stal cca 100 tisoc evrov. Z drugim, kur... po koprivah, naj to s svojim denarjem delajo.

of občan (nepreverjen)

No vsaj na Tišini imajo narejen lep rondo. A tistih 94.000 € sredstev pa nimajo ko so se odpovedali EU sredstvom. Res moraš biti trčeni, da se daš prepričati in dvigneš roko, da se odpoveš 94.000 evrom.

In reply to by la.a.p (nepreverjen)

Železen (nepreverjen)

Drobiž, Radenski rondo je stal trikrat tolko. Za to smo dobili poscane betonske bloke, za katere nihče ne ve, kaj točno pomenijo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice