Na Kidričevem razburja incident s svinjsko glavo na praznem podstavku, kjer je nekoč stal doprsni kip Borisa Kidriča, ki so jo neznanci namestili v noči na torek. Policisti sumijo, da je šlo za politično provokacijo, domačini pa so ogorčeni.

V noči na torek so še vedno neznani storilci v Kiričevem poskrbeli za nenavaden incident. Na prazen podstavek, kjer je nekoč stal doprsni kip Borisa Kidriča, so postavili svinjsko glavo. Odrezano svinjsko glavo so v središču Kidričevega namestili na steber, od koder je ogorčene mimoidoče opazovala še ves torkov dopoldan.

Domačini ogorčeni

»Ljudje so postali pravi posebneži. Neka žlehtnoba je v ljudeh, ali nekaj takega,« je povedal Milan Plajnšek. Del kadavra so odstranili delavci občinskega komunalnega podjetja, a v Kidričevem je ostal grenak priokus in govorice, da je šlo za politično provokacijo.

»To ni normalno, to niso človeški odnosi. Mislim, da smo presegli vse meje, kar je možno. Če govorimo o neki demokraciji, naj bo ta res demokracija sodobnega časa, ne pa to, kar v resnici danes počnemo v Sloveniji,« je ogorčen Drago Klein.

Očitno je šlo za politično provokacijo

Tudi ptujski policisti skrunitev obravnavajo v smeri nedostojnega vedenja na javnem kraju z namenom vzbujanja politične nestrpnosti. Župan Kidričeva incidenta ni želel komentirati, čeprav incidenti s svinjsko glavo v tem kraju niso neznanka.

Ljudje na ulicah Kidričevega pa so prepričani, da je glavo svinje na steber nastavil domačin. Bronastega doprsnega kipa Borisa Kidriča na podstavki sicer ni že osem let, saj so ga neznanci ukradli med novoletnimi prazniki leta 2010. Steber brez kipa od takrat sameva. Nadomestni kip je podjetje Talum postavilo pred svojo upravno stavbo, občina pa za letos načrtuje ureditev parka spominov, posvečenega žrtvam vseh vojn.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2A (nepreverjen)

Človek, ki je to storil, ni normalen ! Po vsem tem, kar lahko prebereš v Reporterju in drugih trobilih Janezka čelavega, ni čudno, če se kakemu posamezniku " utrga ", ker verjame v tisto, kar ta trobila pišejo !

helmut (nepreverjen)

ziher na delu pripadnik princa teme

Vajz (nepreverjen)

Je svinjska glava politična provokacija ali zgolj neokusna šala? Nej eno nej drüjgo. Tou je samo odraz primitivnosti potomcov narodnih izdajalcov pa okupatorovih pomagačov. Drhali, štera je vsega, ma baš fsega sposobna....

goostt (nepreverjen)

Vajz se strinjam s tabo, vprašanje je le česa vsega so še sposobni ?!

In reply to by Vajz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tale Kidrič je kriv za smrt tisoče civilistov, zato si spomenika ne zasluži. Tudi Polpot v kambodži ga nima. Med drugim je napisal: Komunist mora biti sposoben ubiti tudi lastno ženo, če to od njega zahtevajo interesi revolucije. Politična provokacija so spomeniki množičnim morilcem kot so bili Tito, Kidrič, Maček itd.

pijancek s piv… (nepreverjen)

Povej, katero sodišče je obsodilo te " morilce " ( kot jih ti imenuješ ) ! Še vedno nisi povedal, če so tvoji starši prišli iz Argentine ! Imej jajca pa povej !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

" Argentinci " se vračajo ? GNOJI !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

So lahko zamislite, kaj je sposoben storiti človek, ki je to storil, ljudem okoli sebe ? To več niso heci !

partizano (nepreverjen)

kaj pa je tu narobe ČE PA TAK LEPO PAŠE TA SVINJSKA GLAVA NA PODSTAVEK to je prava umetniška instalacija
Je pa tudi res kakšen si bio v življenju takšen si tudi po smrti

1. april (nepreverjen)

Le kaj bo potem na tvojem grobu, bučman?

In reply to by partizano (nepreverjen)

Starejše novice