Foto: Bobo
Zavod za turizem in kulturo Beltinci bo v prihodnjih dneh dobil novega direktorja, zdaj že nekdanje direktorice naj občinski svet ne bi želel ponovno potrditi zaradi negospodarnega ravnanja.

Spomnimo, plavajoči mlin na reki Muri na Otoku Ljubezni v Ižakovcih je marca letos bil tik pred potopom. Na srečo ga je pristojnim uspeli rešiti, odgovornost za skorajšnjo tragedijo, pa je moral prevzeti upravljavec mlina, to je Zavod za turizem in kulturo Beltinci (ZTK Beltinci), ki ga je takrat še vodila Ela Horvat.
 

Očitki o slabem vzdrževanju

Na junijski seji občinskega sveta Občine Beltinci so sprejeli sklep, da ne bodo dali soglasja za imenovanje Ele Horvat za direktorico ZTK Beltinci v mandatnem obdobju 2019/2024. 
 

Med naštetimi razlogi za to odločitev so svetniki navedli predvsem slabo, negospodarno ravnanje z Otokom ljubezni oziroma mlinom na Muri in tudi brodom v Melincih. Rečeno je bilo, da ZTK Beltinci kot najemnik in upravljavec objektov, ne investira v vzdrževanje, zato je sam mlin v slabem stanju, tako od strehe do črpalk. To naj bi bil tudi eden izmed razlogov, da je letos skoraj prišlo do potopa mlina. 
 

Zagovorniki dela Horvatove pa so v razpravi poudarjali njen prispevek v turizmu, saj je izpeljala številne projekte in veliko naredila za samo občino, zato menijo, da gre zgolj za iskanje grešnega kozla v sami zgodbi. 

Na razpis se ni prijavila, kandidat naj bi bil že izbran

Ela Horvat, ki je sicer pred dnevi na novo odprla gostinski lokal na Gibini, ne želi več sodelovati v tej zgodbi. Zaupala nam je, da je zdaj začela na novo: 

"S takšnimi pritlehnimi politikami, kot se odvijajo v beltinskem občinskem svetu, se ne nameravam več ukvarjati".

Na razpis za direktorja javnega zavoda se ni prijavila, novemu direktorju in zaposlenim na Zavodu za kulturo in turizem Beltinci, pa želi, da bodo uspešno opravljali svoje delo naprej. Na ZTK so nam zaupali, da je formalni del postopka končan in imajo že izbranega kandidata, ki ga pa zdaj mora še potrditi občinski svet

Poklicali smo tudi na Občino Beltinci, vendar je župan ta teden odsoten, zato njihovega odziva nismo dobili. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čistilna naprava (nepreverjen)

v beltincaj je samo kunja na občini.. samo fuzbaleri in ostala gamad... sami antipatičari keri mislijo ka lejko "bojše" vodijo vseskup

Beltinski dečko (nepreverjen)

Tudi tu se vidijo igrice, ki so se odigrale lani in je potrebno "zapitek" plačati. Ker je malo hecno, da potrdiš poročilo za preteklo leto in plan za tekoče leto a direktorja pa ne potrdiš, kar se je lepo videlo iz posnetka seje .

OBČAN B. (nepreverjen)

Res me zanima kdo bo tu zdaj imenovan za direktorja in po kaki poti, sigurno ne po strokovnosti ampak "glavno ka je naš". V Beltincih imamo to nesrečo, da je vsaka naslednja sestava občinskega sveta slabša od prejšnje isto kak pri župani, občinska uprava pa tudi kot da je večna, nobenih menjav, pa bi še bile kako potrebne. Skoraj de leto dni vladanja pa na občini Beltinci vse po starem, absolutno nič od obljubljanja.
Vsi ti mladinci brez izkušenj sploh ne zastopajo voljo občanov za kar so bili izvoljeni, ampak terajo neko svoje strankarsko pajdaštvo.
Sprašujem kdaj je bil nazadnje sklican kak zbor občanov, ki bi zakonsko moral biti, že sigurno več kot 15 let nič, da bi lahko kdo kaj pametnega predlagal. V občini Beltincih imamo dosti bolj sposobnih ljudi, vendar se glede na razmere ne mislijo s politiko ukvarjati.

Gančki (nepreverjen)

Vejpa se zna ka je Kuzmova Gabika postavlena za direktorco... še ena "Naša"...

OBČAN B. (nepreverjen)

Gančki - imaš prav "še ena naša", pripadnica SD ,ki je kandidirala za občinski svet Beltinci pa NI bila izvoljena, zdaj pa jo trbej notri potisnoti. San mislo ka so samo v Soboti glavni komunisti, jebenti so tudi v Beltincih začali nastopati, pa ka je to nalezljivo ? Vupan samo ka so na ZTK nej prišli iz dežja pod kap, če dobro znam je ta gospa dip. geografinja in to z turizmom nobene zveze nema.

In reply to by Gančki (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Občan-ka ti ločiš so komunisti pa ka so komunajzeri. Komunistov nega že od 45 leta dale. Vse so vničili komunajzeri . Tou so te šteri so nas oropali-boli njih za delavca pa kmeta, glavno ka nas lejko ropajo. V drugij državaj se jin pravi mafija. Ka se pa tiče te stare pa nove šefice, nede nikše razlike.

In reply to by OBČAN B. (nepreverjen)

gost143578 (nepreverjen)

Virag in Glavač, pred volitvami oba glasna, z predvolilnimi obljubami o izgradnji kolesarske ceste med Gančani in Bogojino, zdaj se oba otepata te ceste. Nateg volivcev 100 na uro.

Pomnimo: https://i.ibb.co/8bqgJSt/image.png

okuženi link (nepreverjen)

!!!!!!!ne klikajte na zgornji link!!!!!!!! - ima virus!!!!!!!!

In reply to by Zara_Prout

'z dežele (nepreverjen)

Imaš nek slab antivirus ...

In reply to by okuženi link (nepreverjen)

gost143578 (nepreverjen)

Ka si to tij Virag, pa neščeš ka lidje znajo resnico? Nega nikšoga virusa, link do slike njegovih predvolilnih obečanj je, seveda, po volitvaj se tau šče čim prle skriti.

Evo te še pa link do FB objave: https://www.facebook.com/343625566396418/posts/352715652154076/

In reply to by okuženi link (nepreverjen)

Starejše novice