Terme Lendava so dobile novega direktorja, zdaj že bivša direktorica Helena Sredenšek bo odslej direktorica Hotela Lipa.

Kot kaže imajo Terme Lendava novega direktorja. Dozdajšnjo direktorico Heleno Sredenšek je, kot je razvidno iz podatkov na AJPES-u, zamenjal Péter Molnár. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, je bil ta sklep vpisan v ponedeljek, 3. februarja. Prav tako je jasno, da je Molnár na svoj stolček prvič sedel 27. januarja, ko mu je bilo pooblastilo tudi podeljeno.

Sredenškova se sicer s tem iz Term Lendava ne umika. Ta naj bi mesto direktorja predala sporazumno, v dogovoru z madžarskimi lastniki podjetja Term Lendava. Več o samih podrobnostih ali vzrokih za to, še ni znano.

Sredenškova ostaja v Termah Lendava, čeprav ne kot direktorica podjetja Terme Lendava d.o.o., temveč kot direktorica hotela Lipa. Kdo je nov direktor hotela razen imena in priimka ni povsem znano, saj izvemo zgolj to, da prihaja iz Budimpešte.

Spomnimo, da se je prodaja lendavskih term vlekla kar nekaj časa. Prevzem se je uradno zaključil sredi decembra, ko je bila sklenjena kupoprodajna pogodba.

Za Terme Lendava so Madžari plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik.

Nov lastnik družbe Terme Lendava je sicer podjetje Comitatus-Energia. Kot so zapisali v odločbi Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence ob potrditvi prevzema, je podjetje Comitatus-Energija bilo ustanovljeno leta 2011 z namenom ustanavljanja manjših elektrarn, ki pa od leta 2014 ne izvaja nobene poslovne dejavnosti, nima zaposlenih in je dejavno, predvsem kot projektna družba. Gre za podjetje v 100 odstotnem lastništvu Madžarske, vendar lastniške pravice dejansko izvaja podjetje Magyar Nemzeri Vagyonkezelő Zrt., ki je neodvisno podjetje, ustanovljeno za namene upravljanja madžarskega državnega premoženja. Slednje nima podjetij v svoji lasti, ampak preko izvajanja lastniških pravic upravlja podjetja s kapitalsko naložbo države Madžarske. 

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
expozito (nepreverjen)

I dont give a shit

Angelika zveličana (nepreverjen)

Upam da niso koga izbrali
iz ljubljanske univerze edvarda kardelja
Upam da je diplomant mariborske univerze

purd-i (nepreverjen)

Diplomant iz Budimpešte ?

In reply to by Angelika zveličana (nepreverjen)

štajerec

lehko bi še kupili naš parlament

za smeh ali žalost (nepreverjen)

"Kakšno Slo želite g. Janša, čez 10 let?
Želel bi si bolj enotno, več blagostanja, večje plače, urejeno zdravstvo, boljše pokojnine, očiščeno sodstvo, manj zapravljivo državo, večjo rodnost, manj korupcije."

"Kakšno Slo pa želite vi tov.Židan, čez 10 let?
Karkoli, samo da ni po Janševo.!

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

žid, samo da ni po Janševo...
Seveda, vam bi to pasalo ka dale lejko ropate drzavo in državljane, Mrš!

In reply to by za smeh ali žalost (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če do nas še dale vodili Šarec-Židan kompanija, nede več kaj ropati.

In reply to by Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

roparjanez (nepreverjen)

To vas glih najbole boli gelibar? Ka van nede nič ostalo za ropati. Zato van pa more Orban dinarčke pošijlati ka ste že dugo nej pri koriti in van sfalilo pejnez od šverca orožja, mafijske kredite ste pa mogli nazaj dati gda so vas doubili. Pa kon se sploj vi razlikujete od teh ka nan zdaj kradnejo, razen toga ka van je šef še edini živeči komunistični funcionar v slovenski politiki?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mene ne boli niti najmenje saj san nej pri koriti.

In reply to by roparjanez (nepreverjen)

to (nepreverjen)

Ja pa, ja pa, ja pa... nov lastnik, novi direktor. In kaj zdaj? Slovenija caplja, Madžarska gradi in kupuje. Orban vlaga v Lendavo, svojin pomaga. Edino pametno, tak se dela. Kaj pa so Bratuškova, Cerar, Šarec naredili za Lendavo?

... je to (nepreverjen)

Kaj so naredili za Lendavo? Malo so jo olajšali, saj so prihajali na jedačo in pijačo. Isto kot Pahor, Türk, Erjavec in ostalo politiki ...

In reply to by to (nepreverjen)

sob (nepreverjen)

Nej pozabiti na Porabje. Slovenija bi se tudi morala za Porabje brigati.

In reply to by to (nepreverjen)

to (nepreverjen)

Orban se vsako leto večkrat najde s svojimi zamejci, tak v Budimpešti, kak v Lendavi, na Slovaškon, v Romuniji... Pa nej samo Orban, sakša dva mesca se še kak minister turbaš pojavi s projekti, s pejnezami. Kelko slovenskij premierov pa ministrov je bilo v Monoštri, v Celovci, v Trsti? Kelko milijonov so nesli v Monošter Porabcom lani, pa predlani...? Ejh, zgübe ene... z Židanon na čeli, šteri misli ka je vodja prekmurske raje. Samo gobec jih je v parlamenti, pa na slikaj v novinaj, nika drügo, nika!

In reply to by sob (nepreverjen)

našaolgica (nepreverjen)

Naša Olgica se ukvarja z uvozom Slovencev iz Venezuele.
Naslednja de najbrž Argentina, či Olgica ne prijde domov v Dijano!

In reply to by to (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kaj pa lahko pričakuješ od komedijantov in brezveznikov, kot so Šarec, Cerar in Bratuškova. Hotel v mejnem področju so prodali podjetju v lasti madžarske države.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

na pesojebce pa si pozabil
prosim da še enkrat napišeš in pesejebce omeniš zraven

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ja maš prav. Med temi degeneriranimi so tudi pesojebci.

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Lahko pričakuješ samo gledališko predstavo v stilu tragikomedije.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Črni vrag
grdi si da pišeš
kar bi moralo biti zamolčano
Je rekel mali murgeljski palček
Janša ga naziva mala murgeljska pokveka
Da se o pesojebcih ne sme pisati
IN MEDIJI TO SPOŠTUJEJO
Ćrni vrag te bodo še zaprli
če boš kaj pisal o pesojebcih

In reply to by afta he (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Pod sliko židana je onemogočeno komentiranje, tako ga imajo ljudje radi, da se info boji da bi kaj pregorelo. A ta človek se razume na vse, ocenil je da je v bolnici vse vredu in to tako prek palca. Če pomislimo kje je začel v svoji karireji, je to veliki napredek.

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

munt ka je zaj tou, "karije boš rejil" ali ka ti ide pa po glavi?!

In reply to by Munt (nepreverjen)

karl marx (nepreverjen)

Landava je gratala čista Orbanova pa janšova. Katastrofa. Ka sploj obstaja što v toj jebenoj Lendavi, ka je nej za Orbana pa nej za Janšo?

inni (nepreverjen)

ka tij sploj znaš o Orbane...pa o Janše, razen ka ti tej podkupleni novinarčki napijšejo...."skrajni desničar, kršitelj človekovih pravic, nespoštovanje neodvisnosti sodstva in medijev. Orban je tudi javno smešil bivšega predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja."
Ka tou pomeni in ka je od toga res in ka od toga je prav narejdo? Vse, mediji, sodstvo, junker ipd, vse je to gnilo....kak pri nas, isto s*anje!

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

O Orbani znan dosta. Bivši fanatični član komunistične partije Madžarske v časi gda je möo od toga koristi, zdaj se je pa prelevil v velkoga nacionalist. On pa njegova ekipa redno kradejo pejneze od srmaških madžarov, njegovi pajdaši so že spokradnoli vsa večja podjetja na Madžarsko, poleg toga pa je Madžarska po BDP najbole srmaška država vzhodne Evrope. Lidgej pod njegovi vodstvon živejo kak psi, on pa njegovi pajdaši pa majo jahte, kipüvlejo cejle otoke na Jadranu, vlačijo se s prostitutkami...

In reply to by inni (nepreverjen)

inni (nepreverjen)

Naj ti je Orban simpatičen ali nej, njega so njegovi komuništi zapirali pa po zatvoraj vlačili kak naši Janšo, ker njin je istino povedo in zatou tudi prekino s tou norijo. Takrat drugega nej bilo kak komunistična partija in če si želel v politiko, si mogo preverjeno biti njihov. Ta dva sta pa s svojo glavo razmišljala in letela iz partije. tej tvoj drugi del vala tudi za naše novodobne kapitaliste, kero so vsi bili partijci ali njihovi nastavlenci. Zakoj jes (pa verjetno tudi ti) neman takšnoga kapitala? Zato ker zavestno nisem šou v partijo, drugače pa nisi mogo biti direktor, še posebej pred in v časi tranzicije. Vse so eni te isti pohapsali, vsi rdeče barve!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karperec (nepreverjen)

Bi mi lahko navedli, kdaj je bil Orban zaprt???

In reply to by inni (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)

Pelji se po bilo kateri cesti na Madzarsko..zivi pustos..tretji svet. Razen po avtocesti za BP, tako bi bilo tudi v Prekmurju, ko bi prestopil Muro, ce bi to bila se Madzarska. Lahko oni kupujejo zaradi mene ali se vedno bodo ena ziva beda. Tisti, ki simfajo Ljubljano nimajo pojma kaj bi sele lahko bilo. Najvec zahvale za Prekmurje ki je nekoc imelo gospodarske kolose pa bivsi Jugovini. MS me bo nikoli vec imelo taksne teze..zdaj je to eno spalno naselje za tinejdzerje ki delajo v Avstriji..za nekaj javnih delavcev..kelnere..prodajalce in penzioniste.

Karl Marx (nepreverjen)

Istina.

In reply to by Rosenkrantz (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Res je, Sobota je čista kriza. Kdo pa je kriv za propad Mure, Pomurke, Potrošnika, Panonije, Platane, Pomurski tisk Se ve kdo so bili direktorji, njihovi nadzorniki, enemu se ni skrivil las, delavci ostali brez plač in brez prispevkov, brez odpravnin. Še eno podjetje, ki so ga prevzeli tujci ni propadlo. Kdor se boji tujega kapitala, se boji samega sebe, ker več ne bo mogel krasti in lenariti.

fabrinkatar (nepreverjen)

Ka si tij normalen? Mura, Pomurka, Potrošnik, Panonija in ostale kao nekdanje tovarne, kero so večinoma živele in preživele izključno zaradi velkoga Jugoslovanskoga trga, ge so bili dobički in delanje v tretjih smenah umetno nastavleni zaradi vzbujanja ekonomske samovzdržnosti. Sakšomi normalnomi je bilo že leta 1991 jasno ka tej megalomanske fabrike nemajo nikših šans v prihodnosti. Še predugo so se tej kalvarije vlekle in požrle velke količine javnega denarja, delavci pa na konci ostali brez vsega. Namesto ka bi vse zaprli gda se je še kaj dalo rešiti, delavcon dali odpravnine in vgasnoli luči. Te so se pa menjavale vlade, rešiteli, davale subvencije.... in vse to samo zaradi političnih točk.

In reply to by afta he (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Od vseh naštetih je denar dobila samo Mura in Pomurka oz. tisti, ki so jo pozneje odkupili in to v viši nekaj 10 mio., kar je v primerjavi z milijardami v bankah in 100 milijonskimi nasedlimi krediti kapljica. S temi 100 mio. pa so se okoristili konkretni posamezniki, ki nekje čičajo, ali so v sodnih postopkih, kar je prav. V Muri pa je večino denarja šlo za plače delavcem in podaljšanje agonije, z izjemo državne pomoči Lukančičevi.

turizem smo ljudje (nepreverjen)

vukojebina SLO.... gotofa si.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

A veste da mi Židan vedno bolj liči na gospoda Miloševiša
enako debel in plešast

df (nepreverjen)

ej kak je že Gospod Miloševič končal

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

končal
kako je končal

In reply to by df (nepreverjen)

Bosanče malo (nepreverjen)

Karl Marx pa Rosenkrantz vidim , da sta redna pametnjakoviča , zanima me samo ali še vedno cecata mleko ali so vaju že odstavili od seska , ker pišeta neumnosti na n- to potenco , in tako mimogrede , kaj sta pa te vidva tako epohalnega narefila.

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

imam drisku
da kar teče od mene
tudi ricinus ne pomaga
kaj naj storim
samo n WC sedim

df (nepreverjen)

mogoče bi ti leiko pomagali gasilci

1 Lendavčan (nepreverjen)

Madžari se širijo kot zahrbtna kuga po Slovenski zemlji zame so večni zahrbtneži ki nimajo radi nas slovence ker povsod vsiljujejo madžarščino že v osnovni šoli se začne.

smola (nepreverjen)

Revček, zapomni si, da pred tristo leti se je govorilo Nemško in Madžarski v tem delu Austroogrske, nič slovenski. Ne provociraj in probaj se umiriti.

In reply to by 1 Lendavčan (nepreverjen)

1 Lendavčan (nepreverjen)

Madžari se širijo kot zahrbtna kuga po Slovenski zemlji zame so večni zahrbtneži ki nimajo radi nas slovence ker povsod vsiljujejo madžarščino že v osnovni šoli se začne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice