Po tem, ko je najemnica gostinskega lokala v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava prenehala opravljati svojo dejavnost, je Občina Lendava objavila razpis, s katerim je iskala novega interesenta.

Občina Lendava je v sredini meseca maja objavila javni razpis za oddajo poslovnega prostora v najem. Do takrat je na tem mestu obratoval gostinski obrat "Torteraj," sedaj že bivša najemnica pa svoje dejavnosti tam več ni nadaljevala ter z najemodajalcem tudi prekinila najemno pogodbo. 

Ker se v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava do sedaj ni izvajala gostinska dejavnost, je seveda s tem bila okrnjena tudi ponudba samega lendavskega hrama kulture.

Za najem omenjenega gostinskega lokala je bila izbrana ena izmed večjih lendavskih vinskih kleti, Vinska klet Kelenc iz Lendavskih goric. Pogodbe z Občino Lendava, lastnico prostorov, kljub ugodnemu razpletu zaenkrat še niso podpisali, a v kolikor bo šlo vse po načrtih, bi v prijetnem ambientu znova lahko sedeli že prihodnji mesec. 

"Ne želim, da bi ta gostinski lokal bila še ena običajna gostilna. Ponudba bo morala biti pestra, kar tudi bo, v ponudbo pa bodo vključene tudi tortice in podobno," je povedal Darko Kelenc.

Ta med drugim poudarja, da bo ponudba bazirala na vinu lokalnih ponudnikov in da ne bo ponujal samo svojega vina, ampak bo na voljo pestra ponudba sadnih sokov ter koktejlov. 

"Vsekakor ne bo šlo brez poletnih dogodkov, ki so nekako zaščitni znak tiste terase," še pove Kelenc.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurc (nepreverjen)

Sicer ne vem, kakšen je bil razlog, da je Torteraj prenehal z obratovanjem, ampak res škoda, ker so imeli meni osebno daleč najboljše tortice v Pomurju. Vso srečo tudi novemu najemniku.

redrum (nepreverjen)

Po Lendavi je slišati, da najemnica že vrsto let ni plačevala davke in so ji sedaj stopili na prste. Enako se je zgodilo z okrepčevalnico v blagovnici. Če je to res, je to potem en velik minus za Lendavo.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Natakarji brez izobrazbe, nevljudni, prepocasni, itd. Taka je kultura pri nas..

Starejše novice