V četrtek je potekala kriminalistična preiskava v zvezi z nezakonitimi izplačili dopusta v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Na preiskavo so se danes zjutraj odzvali v Sindikatu zdravstva Slovenije, kjer so Bojana Korošca, direktorja soboške bolniščnice pozvali k takojšnjemu odstopu:

"V SPUKC javno pozivamo Bojana Korošca k takojšnjemu odstopu s funkcije direktorja SB Murska Sobota oz. člane sveta zavoda, kakor tudi ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, da v skladu s 24. in 26. členom statuta zavoda pristopijo k njegovi takojšnji razrešitvi. Poziv utemeljujemo z njegovo vpletenostjo pri izvedbi neupravičenih izplačil dopusta, zaradi katerih se je znašel v kriminalistični preiskavi, ter nedopustnem ravnanju po četrtkovih kriminalističnih preiskavah v zavodu, ko je bila, v roku dveh ur po odhodu kriminalistov iz SB Murska Sobota, Tatjani Petek, s pomočjo zasebnega detektiva, vročena prepoved opravljanja dela v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter prepoved dostopa do delovnega mesta. Po našem mnenju gre za povračilni ukrep zoper go. Petek, ker je javno demantirala navedbe direktorja, da mu je kot takratna vodja pravno kadrovske službe svetovala izplačilo dopusta in s tem nezakonito ravnanje". 

Zahtevali zaseg računalnika in dokumentov

Kot dodajajo, naj bi po trenutno pridobljenih informacijah direktor zavoda minuli četrtek, takoj po koncu kriminalistične preiskave v prostorih SB Murska Sobota, med drugim zahteval zaseg računalnika in ostalih dokumentov v pisarni Tatjane Petek, s tem, da so ji bile kasneje s strani zasebnega detektiva, skupaj z vročitvijo odpovedi, dostavljene osebne stvari, ki jih je imela takrat v pisarni.

"Ker je Tatjana Petek sindikalna zaupnica našega sindikata, gre pri četrtkovem ravnanju tudi za nedopusten poseg in pritisk na sindikat, s prepovedjo dostopa do delovnega mesta pa za namerno oviranje sindikalnega delovanja našega sindikata, zaradi česar nameravamo v sindikatu zoper odgovorno osebo vložiti kazensko ovadbo," so zapisali v sindikatu in dodali: "Ob vsem tem v SPUKC sprašujemo člane sveta zavoda in odgovorne na ministrstvu za zdravje, predvsem pa ministrico Milojko Kolar Celarc ter tudi predsednika vlade v odstopu Mira Cerarja, kako je mogoče, da so kljub uvedeni preiskavi in vloženih kazenskih ovadbah zoper posameznike v ožjem vodstvu zavoda, najprej na seji sveta zavoda dne 22.2.2017, soglasno potrdili g. Korošca za novega/starega direktorja zavoda, kasneje, na seji vlade dne 23.3.2017, pa še mandat g. Korošca, kot da se v SB Murska Sobota ni nič zgodilo?

Še bolj bizarno je dejstvo, da so tisti, zoper katere je bila uvedena preiskava in zoper katere so že bile vložene kazenske ovadbe, še vedno v delovnem razmerju in so bili ponovno imenovani na vodilna delovna mesta (direktor, pomočnik) ter še vedno vodijo bolnišnico, sedaj celo kot sanacijska uprava, kljub temu, da so bolnišnico v negativno stanje pripeljali ravno s svojim (ne)delom, tista, ki je opozarjala na nepravilnosti in na nezakonito ravnanje, pa se je znašla v postopku izredne odpovedi delovnega razmerja."

Ob tem poudarjajo, da Tatjana Petek ni v postopku kriminalistične preiskave niti ni seznanjena s tem, da bi bil zoper njo vpeljan kakršenkoli postopek na policiji.

Poziv ministrici in vladi

V primeru, da Korošec ne bo odstopil oziroma se člani sveta ne bodo odzvali na poziv, pa v Sindikatu zdravstva Slovenije ministrico in vlado pozivajo, da imenujejo nove predstavnike sveta zavoda SB Murska Sobota s strani ustanovitelja ter ukrepajo enako kot v primeru zamenjave generalnega direktorja UKC Ljubljana, kjer so, kot pravijo, prvič v svojem mandatu prevzeli odgovornost za razrešitev nastalih razmer v zdravstvu ter sprejeli konkretne ukrepe v zvezi z nepravilnostmi, ki so se dogajale.

Za komentar smo sicer želeli prositi tudi Korošca, vendar ga zaenkrat nismo uspeli priklicati.

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
-----

Končno jih enkrat treba odsloviti ,ker to kar se dela je več ne vzdržno

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja bi si ga gnes opet merio,,, trebam jednog školnika, da mi ga drži dok ga ja bom merio, ,,22cm bez glavoj nije tako malo

In reply to by -----

lekakale (nepreverjen)

AAADDDIIIJJJOOO

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

dad ču ja tepi adijo u dupe

In reply to by lekakale (nepreverjen)

gužva (nepreverjen)

Pa zanimivo,glih Grabar pa Korošec sta bila deležna izplačil....

sneg na cesti (nepreverjen)

Kdo je ta nedotakljiva gospa Petek ?

sneg na cesti (nepreverjen)

Minusarji - kdo je ta gospa ? Lahko napišete kaj več o njej ?

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Zaposlebaga (nepreverjen)

To je Petek Tatjana , placo si je zrihtala, da je bil direktor Borc, pa financar Žekš.. Placo je mejla vecjo kak vsi vodje oddelkov v bolnici ..Zdaj je prevzel vodenje te službe mladi z večjof izobrazbo, univerzitetni dipl .pravnik. Ona pa v sindikat in v medije...

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja bi si gnes opet meria,,,ali trebam za pomoč jednog školnika,, da mi ga drži dok ga ja merim,,,Znate 22 cm bez glave ,,,,ti nije tako malo,,, A učiteljima se tako lepu ruke tresu,, zato želim da mi ga učitelj drži dok ga ja merim.
Kad smo ga merili malom Milanu,,,,katastrofa,,,samo 7 cm ,,Jadna Štefka,,,nije čudo da pije

In reply to by Zaposlebaga (nepreverjen)

zdravstvo12 (nepreverjen)

pa mislin, da je čas, da naslednji direktor ne bo več zdravnik ali nekdo iz bolnice

proizvodnja (nepreverjen)

Kot poznam naš živelj bo ta v večini rekel, kaj jih matrajo, ko pa to ni nič takega da bi jih morale doleteti kakšne sankcije.
Dejstvo je takšno, če so si izplačali dopust so kršili zakonodajo in bi za navedeno kršitev morali odgovarjati.
Glede odpovedi pa navedeni osebi naredijo kalvarijo a bo na koncu na sodišču po več letih zmagala a koga bo to takrat več zanimalo in koliko denarja bo šlo brez potrebe v nič. V kolikor deluje pravna država je ta odpoved nezakonita.
O članih sveta pa le toliko, glasovali so tako, kot jim je bilo naročeno (verjetno je sejnina). Kdo pa je že za kaj odgovarjal?

Tujec 2-pidžanec (nepreverjen)

Ka si ti mogoče fiškališ, če delavec nemre iskoristiti dopusta se njemi dopust na podlagi prošnje lejko in mora izplačati. V ton primeri so dobile izplačilo tudik perice. Pa ka da mogoče zdaj te perice ka že itak majo minimalno plačo , mogle pejneze nazaj davati. Glede članov sveta zavoda pa je tak oni so nikaj nej nači kak predstavniki ludstva v parlamenti. Glasuvlejo po svoji vesti ali pa ka furer pove. Zakluček.če so kršili zakonodajo naj odloči sodišče, pošteno pa je da se če se dopust nemre skoristiti ka se ga izplača-vsen enako.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

narobe si napiso. izplačajo ti ga samo lejko če ideš v penzijo pa ga nemreš skoristiti

In reply to by Tujec 2-pidžanec (nepreverjen)

proizvodnja (nepreverjen)

Če si pismeni boš to rozmo ZDR:
164. člen
(neveljavnost odpovedi pravici do letnega dopusta)
Izjava, s katero bi se delavec odpovedal pravici do letnega dopusta, je neveljavna. Neveljaven je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o denarnem nadomestilu za neizrabljeni letni dopust, razen ob prenehanju delovnega razmerja.

In reply to by Tujec 2-pidžanec (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Pa če si ti v proizvodnji nej rečeno ka se razmiš na delovno pravo tu vala individualna pogodba z nadzornin sveton ne pa ZDR? Zato si izplačujejo pripravljenost ,uspešnost itd

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

eno je zakon za javno upravo drujgi zakon pa je za gospodarstvo. v enon ti dovolijo v drujgon pa nej oz obratno

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Zakon o delovnih razmerjih vala za vse zaposlene. Individualna pogodba ne sme kršiti zakonodajo.

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Leiko bi bil nov direktor iz zapora,, ali pa kakšen miličer ,ali pa kakaf ravnatelj ili učitelj,, ali pa kakšen toten grobar

afta he (nepreverjen)

G. Zajc ni bil primeren za vodenje lekarn, G. Korošec pa kljub kriminalistični preiskavi je še vedno primeren in to kljub več milionski izgubi. Halo. Postopek odpovedi prek detektiva to pa je res višek vsega. Preko posrednika, ko za tako vročitev zaračuna prek 200 EUR pomeni samo to, da ji ne morejo pogledati v oči in nimajo čisto vest. Ni mi jasno, če je gospa Petek opozarjala na nezakonitost delovanja in izplačilo dopustov, da je sedaj ona tista, ki je svetovala prav izplačilo. Ali poznajo v SB MS zakone, če ne potem bi naj vprašali tistega detektiva, ki se je sigurno kakšen prijatelj vodstvu, da bi jim povedal, da so izplačila dopusta nezakonita.

primerjava (nepreverjen)

ja Zajc je imel pa več milijonski dobiček. kaj ne razumes?'??

In reply to by afta he (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Verjetno ga ma še zdaj v svojen žepi pa lekarniški lobi je najvekša mafija v državi?

In reply to by primerjava (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Ešče koga drüjgoga vodilnoga de trbelo rejšite funkcije, pa se vsen tisten ka so je notri v bolnico privlekle fala lejpa povedati. Pa tudi "povejzanim" s svejta zavoda se zahvalite.

goostt (nepreverjen)

Börca nazaj, nej pa nekšne doktore!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tu drkate za 20.000 evrov ( del tega denarja so dobile najmanj plačane ženske v bolnišnici ), pri skladiščenju " lesenjače " gre za 200.000 evrov ( ki jih dobi en sam človek ), pa nikome ništa ! Pitajte se raje kaj o tem skladišču in zaslužkarjih tam !

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Leiko bi bil nov direktor iz zapora,, ali pa kakšen miličer ,ali pa kakaf ravnatelj ili učitelj,, ali pa kakšen toten grobar

123 (nepreverjen)

Gotovi ste lopovi

Pohandrič (nepreverjen)

Pa tau ide vse skaus financne sluzbe kero vodi sto v bolnice???? G.Maček!!! Van je zdaj vse jasno ali nej?????

Salama1 (nepreverjen)

No, zdaj pa ni več poti nazaj! Zadeva je šla čez mejo pravnega dopuščanja in je vsekakor potreben epilog ali v korist ene ali druge strani! Vendar je vedno stvar enostranska, kjer pač močnejši kaže svoj prav na vse načine in povezave. Bo pa seveda zelo pomembna tudi reakcija sveta zavoda, saj je organ pozvan k sprejetju zakonske odločitve!

lolipop (nepreverjen)

Pa ka se mlati po toj bolnici,stari je že pa naj ide v penzijo. Tak je lačen tej direktorske plače,kere si sploj ne zasluži, ker je nej ekonomist .Raztirajte tou bando politično in nesposobno.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Leiko bi bil nov direktor iz zapora,, ali pa kakšen miličer ,ali pa kakaf ravnatelj ili učitelj,, ali pa kakšen toten grobar

In reply to by lolipop (nepreverjen)

Recku 22 (nepreverjen)

....nemrete mu nikaj, pa to je stari partijski, komunajzarski LDS kader..........

Fidesovi (nepreverjen)

Kaj je to za sindikata SPUKC? Ali tak nekek? Oninso sindikat zdravstva? Ali Žekšov?

info 1 (nepreverjen)

Spukc sindikat iz ukc Ljubljana ki je reprezentativen za 5 zaposlenih v SB MS. Največ članov administratork pa čistilk- Predsednica Petek Tatjana, podpredsednik Žekš Marjan.

Čarni vrag (nepreverjen)

To je pa je višek nesramnosti. Direktor v preiskavi angažira privatnega detektiva, da maltretira uslužbenko, ki je opozarjala na nezakonitost delovanja. Če bi jo takrat poslušal ne bi bil v preiskavi.

info 1 (nepreverjen)

Če si pismeni si pogleni elektronsko pošto, kak njemi je svetovala te da so šče bili kolegi. Zdaj da so pa več nej pa je ploščo obrnila. Samo za pejneze se ide. Tak kak da so prevedbe plač delali. Najbole so najebali mali lidge. In vgunite što je prevedbe delo. Vse se vrača , vse se plača.

Premišljujem (nepreverjen)

Sploh ne zagovarjam nepravilnosti zdajšnjega vodstva, vodilna člana enega od sindikatov v bolnici SPUKC, ki je tudi odskočna deska Žekša v Svet zavoda, Žekš in Petkova, pa sta naredila ob prevedbah plač veliko nepravilnosti, za nič odgovarjala, marsikdo je zaradi teh nepravilnosti padel v težki finančni položaj ob vračanju denarja. Če bi vsak očistil pred svojim pragom in delal pošteno, vsega tega cirkusa ne bi bilo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kupim gasilsku kapu

Strokovni (nepreverjen)

Nej na pamet. Nemate pojma ka se dogaja v SBMS glede financ. Minus na minusi.

Roza cvet7 (nepreverjen)

Pred približno 3 leti je bilo govora o enem izmed doktorjev specialistov, da naj bi Zavarvalnico Vzajemna in Bolnišnico MS (koriščenje operacijske dvorane in ...) ogoljufal za najmanj 50.000. Opravljena je bila kriminalistična preiskava, nakar je g. dr. zapustil svoje delovno mesto in šel med zasebnike. 3 leta po tem ne duha ne sluha več o tem, da je bil omenjeni gospod po nedolžnem obtožen kaznivega dejanja, niti da bi moral odgovarjati za kazniva dejanj (ki naj bi jih zagrešil po poročanju Sobotinfo-ja). Ali je morda svoje grehe poravnal s plačilom, da se stvari ne bi obešale na velik zvon, ker bi bila to slaba reklama za dejavnost, ki jo trenutno opravlja? Kam se je zgubila resnica, (pod preprogo?), ve kdo kaj od nje?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja bi si gnes opet meria,,,ali trebam za pomoč jednog školnika,, da mi ga drži dok ga ja merim,,,Znate 22 cm bez glave ,,,,ti nije tako malo,,, A učiteljima se tako lepu ruke tresu,, zato želim da mi ga učitelj drži dok ga ja merim.
Kad smo ga merili malom Milanu,,,,katastrofa,,,samo 7 cm ,,Jadna Štefka,,,nije čudo da pije

In reply to by Roza cvet7 (nepreverjen)

rumen cvet (nepreverjen)

koliko jaz vem je bil kazenski postopek proti temu doktorju ustavljen, sicer pa naj direktor pove. Če namiguješ na neke čudne zadeve, pa povej več , če veš, če pa nisi siguren pa rajši ne namiguj na nečedne stvari, ker lahko s tem komu povzročaš škodo.

In reply to by Roza cvet7 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

V bolnico se pa gospod župan kljub vsem sranjem očitno nede mejšo.
šnofaš press

prešerenferi (nepreverjen)

Gnes je den poezije.

Od nekdaj lepe so Ljubljanke slovele,
al lepše od URŠKE bilo ni nobene,
nobene očem bilo bolj zaželene
ob času nje cvetja dekleta ne žene.

Roza cvet7 (nepreverjen)

Čudno, nečedno in sramotno je dejstvo, da se v medijih pojavi novica o oškodovanju (med 50.000 in 70.000 Eur), potem pa potihne in izgine z vseh radarskih zaslonov. Če je to samo dim brez ognja, kako se lahko zavaja javnost s takimi novicami, se vprašam? Ali misliš. rumeni cvet, da imamo bralci tako kratkoročen spomin in da nimamo več niti pravice komentirati javno predstavljenih dogodkov? Imate pa prizadeti vso pravico, da preganjate tiste, ki so si zgodbo kar tako izmislili, kakor tudi tiste, ki so jo javno objavili. Tako kot imamo pravico bralci do svoje razlage objavljenih novic, pa če to komu paše ali ne!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice