V Športnem parku v Černelavcih so včeraj pripravili proslavo ob dnevu državnosti z naslovom: »Slovenija moja domovina«, na kateri so se zbrali člani stranke SDS, državni svetniki in poslanci državnega zbora. 

Zbrane je na dogodku pozdravil predsednik Pomurske regijske koordinacije SDS, Karel Šoš. Slavnostne prireditve pa se je udeležil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke - Janez Janša, ki je v pogovoru za TV IDEA med drugim dejal, da smo samostojna, suverena država in kot si postiljamo, tako ležimo.

Državljani dveh kategorij

Janša meni, da po osamosvojitvi nismo gradili pravne države, v kateri bi zakoni veljali za vse enako, kjer bi bili tudi vsi enako obremenjeni. Prevelika centraliziranost Slovenije namreč ustvarja državljane dveh kategorij:

»Državljane prvega in drugega reda. Državljane, ki imajo pri roki vse, kjer ni brezposelnosti, in državljane, ki živijo izven Osrednje regije, kjer so popolnoma drugačni statistični podatki in je tudi kvaliteta življenja nižja. Na primer v Prekmurju je kupna moč prebivalstva nižja za polovico, a kljub temu so davki povsod enaki.«.

Dodaja, da bo pravna država, za katero smo se borili takrat, ko bodo vsi ne glede, ali se rodi na Goričkem, centru Ljubljane ali v Brkinih imeli enake izhodiščne možnosti.
 

Pri drugem tiru ponikne veliko denarja

Spregovorila sta tudi o tem, kdo nas resnično vodi, o pranju denarja Iranca preko državne banke in gradnji drugega tira, kjer ponikne veliko denarja. Slovenija ima nekaj sto kilometrov železniških prog in državno podjetje Slovenske železnice:

»To podjetje ima svoje podjetje za izgradnjo in vzdrževanje prog, ki deluje. A je vlada kljub temu predlagala zakon, da se za izgradnjo 27-kilometrskega tira ustanovi posebno podjetje. Na čelu tega so postavili Dragonjo, za katerega ljudski glas pravi, kjer je Dragonja, je draginja - specialist za projekte, kjer denar ponikne.«.

Pogovor je nanesel tudi na javnomnenjske raziskave, da je prav SDS na prvem mestu priljubljenosti med ljudmi. Kako bodo to prenesli na naslednje volitve? Več izveste v priloženem posnetku.

FOTO: Jože Žerdin

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
eh (nepreverjen)

Mater, pa san mislo ka de bar 30 komentarof debate. Razočaranje. Ge ste blokaše?

izak (nepreverjen)

tu nega nika za komenterati vse je že znano ...

korakal (nepreverjen)

že od leta 1992 smo na drugem tiru , nam pa kažejo da ga bodo sedaj šele pričeli graditi ??

In reply to by izak (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Veliki vodja nič nisi povedal o svojih članih:
*** Rupar - obsojen zaradi goljufije
*** Gomboc - obsojena zaradi ponarejanja, v postopku zaradi pranja denarja, sestrična iz ozadja, sama lahko izda potrdilo za katerokoli fakulteto
*** Marinič - obsojen zaradi goljufije
*** Časar - obsojen zaradi več miljonske goljufije, trenutno na begu
*** Turk V. - največji slovrenski črnograditelj
*** Hrvatin - pravnomočno obsojen, kljub temu ga Černač vzame v službo
*** Lovšin - obtožen oškodovanja Interevrope v Rusiji
*** Raščan - več kot trideset milijonska goljufija
*** Tanko - na Plinovodih zaposlili svojega sina - brez ustrezne izobrazbe
*** Vodušek - izvajal fiktivne posle in izsiljeval
*** Brezigarjeva - na tožilstvu zaposlila svojega sina, leta in leta pod preprogo pometala zadeve zoper Majerja, zaradi tega nikoli pravnomočno obsojena
*** Janša R. - 17 let je živel v črni gradnji, legaliziral Černač po hitrem postopku, v postopku zaradi pranja denarja
*** Janša I. J. Majer - uničil Slovenijo, žalil, hujskal, pravnomočno obsojen kriminalec, v zaporu, v postopku zaradi pranja denarja
*** Leljak - prestal zaporno kazen, obsojen večkratni goljuf
samo za pokušino, še veliko jih je .....

vodka (nepreverjen)

Misli ka de se drugi tir tak delo kak nakup oklepnikov.

kepiton (nepreverjen)

Šou san ta na špricer, pa je bilou telko lidij, ka san do šanka nej mogel. Gužva.

Gost Gost (nepreverjen)

Pa glij v najlepši del Černelavec se ga je moglo pripelati. Fuj.

ahahahaha (nepreverjen)

Ajd ne seri. Zdaj boš odo se neka nakladat. Isti si kak vsi ostali politiki, če nej še hujši. Ostali so bar nigdar nej bilij komunistični funkcionari. Dva krat je biu tej Jajo na oblasti pa ka je napravo za tou ka zdaj palamudi? Ka je napravo za Prekmurje, ka je napravo ka bi se razlike z ostalo Slovenijo zmenšale? Nič je nej napravo. Tej razlike so nej od včeraj. Sigdar je samo za sejbe in svoje glejdo, tiro nekšo maščevanje in hinavščino. Fuj ga boj lopova lažnivoga ponarejevalskoga.

tuk (nepreverjen)

Ka pa Kovačove ljubice nej bilo zraven

gosti (nepreverjen)

sijo1972...............niti ena ti ne pije vode.....hahaha zaposlitve pa tej finte....pa švinglanje pri izpite....to je samo za tej....o onih drugih bi imel pet strani dolgi seznam, pa takšen, resničen, nej za lase privlečen...
V glavnem, lepo, da v Prekmurje pride bodoči mandatar! Afere se več ne primejo, narod je skužo, tudi v Prekmurji, se vidi po obisku, več ljudi, kak na kongresih večine strank.
Janša in SDS, računamo na vas....delavci, kmetje, študentje in upokojenci!
Pa čimprej na oblast!

vodka (nepreverjen)

Janšo in sds na oblast lejko zvolijo samo šteri majo razmetano pa pokvarjeno podstrešje.

vili76 (nepreverjen)

Ne bojte se, Janez več nikoli nede predsednik vlade...

Politiki so po… (nepreverjen)

Janša razlaga kak se slabo živij, pokvarjeni lopov eden, un nas je spravo v tej položaj. Zabiti podporniki pa njemi samo klumajte, ovce tupaste.

Ivan Janez (nepreverjen)

Naj sisa nje be mat er, svi nja lažlji va!

volitve (nepreverjen)

Janez, samo tak dele....navadni lidje smo na tvoji strani, dosta toga uničevanja Slovenije.
Bog naj te čuva!

lauraas (nepreverjen)

Ko so Janši sodili brez dokazov, so nam preusmerili pozornost, da so lahko v miru kradli milijarde iz bank! Kako smo naivni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice