Mlada Sobočanka Janja Popović je včeraj prejela priznanje za posebne dosežke v okviru fakultetnih Prešernovih nagrad in priznanj za najboljše študente.

Mlada nadarjena stilistka iz Murske Sobote Janja Popović je znova navdušila s svojimi dosežki. Včeraj je namreč prejela priznanje za posebne dosežke v okviru fakultetnih Prešernovih nagrad in priznanj za najboljše študente. »Nagrada mi veliko pomeni, saj potrjuje moje delo, hkrati pa je to priznanje in tudi neka obveza za še trdnejše delo. Ustvarjala sem za lastno veselje in iz svojih lastnih pobud, ne pa za nagrado,« nam je zaupala Janja.

Nagrade podeljuje Univerza v Ljubljani za najboljša dela

Fakultetne Prešernove nagrade in priznanja za najboljše študente podeljuje Univerza v Ljubljani za najboljša dela. Z njimi spodbuja kakovost znanstveno-raziskovalne in umetniške dejavnosti študentov do zaključene 2. bolonjske stopnje izobrazbe in enovitega magistrskega študija. »Te nagrade slovesno podeljujejo vsako leto ob obletnici Prešernovega rojstva, podelil mi jo je pa dekan Naravoslovnotehniške univerze v Ljubljani,« je še dodala mlada stilistka.

Janja ni vedela, da bo prejela Prešernovo nagrado

»Na razpis se nisem prijavila sama in do zadnjega trenutka nisem vedela, da sem med nagrajenci,« je svoje presenečenje opisala Janja. Pravi, da je dobila povabilo na podelitev fakultetih Prešernovih nagrad in priznanj za najboljše študente, a nobenega namiga, da ji bo podeljena nagrada: »Predvidevam, da so me predlagali profesorji, ali pa me je sama fakulteta izbrala za to nagrado, ker se sama nisem nikamor prijavila, ravno zato me je to toliko bolj presenetilo.«

Do nagrade z nazivom naj stilistka na Philips Fashion Weeku

Študentka oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani si je nagrado prislužila z nazivom naj stilistka na Philips Fashion Weeku 2012/2013. A nagrade zanjo niso vse. Pravi namreč, da bo še naprej pridno študirala, saj ji je to za enkrat najbolj pomembno, načrtuje pa tudi izmenjavo v tujino, kjer bo pridobila nove izkušnje in poglobila svoje znanje.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ä‘žćčš

Čestitam!

V današnjem času vsi samo šimfajo, ob pozitivni novici pa se ne oglasi nihče. Gre mimo, kot da je ne bi bilo. Prav zanimiv fenomen.

pajo

Tudi z moje strani iskrene čestitke.

divjejabolko

Tudi moja skromnost bi rada čestitala ob tej lepi novici. Le tako naprej!

lumpii

Odlično Janja. Naj bo Tvoj dosežek - s tem ne mislim samo na nagrado,ampak predvsem na Tvoje izdelke - motivacija in vzpodbuda vsem mladim iz regije.
Janja iskreno čestitam.

Starejše novice