Test na novi koronavirus pri enem od staršev otrok na Kapeli negativen.

Župan Radencev Roman Leljak je po poročanju STA ob 9.30 bil s strani šolskega ministrstva obveščen, da je test negativen. Je pa Leljak še pred tem umaknil sklep o zaprtju šole in vrtca na Kapeli. Šola in vrtec sta danes sicer v skladu s četrtkovo odločitvijo župana zaprta.

Za umik sklepa o zaprtju obeh ustanov se je Leljak po poročanju STA odločil po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), da je bil njegov ukrep preuranjen. Župan sicer meni, da je za zmedo kriv ravno NIJZ, saj da ni dal navodil o tem, kdo je pristojen za takšne odločitve.
 

Leljak pravi, da je epidemija razglašena do 31. maja in župani lahko po njegovih besedah še vedno odločajo ter po svoji presoji oziroma potrditvi občinskih svetov sprejemajo ukrepe, dokler to ni preklicano.

Otroci ostali doma, šolanje poteka na daljavo

Otroci in zaposleni na šoli Kapela in v vrtcu Grozdek na Kapelskem Vrhu v Slovenskih goricah so tako danes ostali doma. Ravnateljica šole Andreja Strmšek je na spletni strani zapisala, da bo šola danes iz preventive pred širjenjem okužbe s covidom-19 zaprta in da bodo izobraževanje za učence prvega triletja spet izvajali na daljavo. 

"Razumem, da vam s tem povzročamo nevšečnosti, za kar se vam opravičujem. O nadaljnjem poteku dogodkov vas bomo obvestili, ko bo več znanega," je zapisala ravnateljica.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Lepo.Taksnih situacij z a nit v bliznji prihodnosti kar nekaj.Cimmanj upam

cezar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bravo župan, dobra reakcija....

ena pač (nepreverjen)

račun brez krčmarja

Kapelčan (nepreverjen)

To je baraba naredil za pet minut slave,da je lahko spet prišel v medije.Naj novinarji povprašajo malo "pacientko" o vsej stvari,katera bi naj bila tudi malo zaigrana,vsaj tako se govori,ker so zelo veliki fani Leljaka ti "pacienti".
Samo povem.

bandit leljak (nepreverjen)

Sredi devetdesetih let je tako Leljak že lastnik treh podjetij:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Avto ideala, tabloida As in podjetja za finance in inženiring ZAT. Mimogrede, tedaj je bil tudi pokrovitelj izbora za mis Slovenije. Na roki rolex, v rokah pa volan rumenega lamborghinija diabla. Jeseni leta 1996 se je Leljakov poslovni imperij začel rušiti.
Še danes v Mariboru in okolici blizu 500 opeharjenih kupcev čaka, da bodo videli za svoje naročene in nikoli izročene fiate vplačani denar. No, malo kasneje je Leljaku uspelo zlorabiti kartice Diners Club in naplahtati še dve avstrijski banki. Zato je moral leta 1999 sesti na zatožno klop. Po dveletnem sojenju je Leljak dobil tri leta in osem mesecev zapora. Sodbo je leta 2005 potrdilo višje sodišče. Po izmikanju je kazen v zaporu na Dobu začel služiti šele februarja 2008. Leljak je pristal v osebnem stečaju in je danes skupaj z obrestmi še zmeraj dolžan okoli osem milijonov evrov. Za nameček je prah že pred izvolitvijo v Radencih znova dvignil s svojo novo knjigo in filmom o ustaškem taborišču Jasenovcu. Tam govori o bistveno nižjem številu žrtev, kot so jih zgodovinarji našteli doslej. Knjigo je želel predstaviti tudi hrvaškim imigrantom v Avstraliji, vendar so ga avstralske oblasti ustavile že na letališču in poslale na levo krog nazaj, ker ni imel s seboj potrdila, da ni v kakšnih kazenskih postopkih.

Nekoč je baraba lažljiva tudi izjavil...
Za začetek, zakaj ne bo profesionalni župan: "Izvoljeni župan se lahko po svoji volji odloči za zaposlitev ali pa zgolj za nagrado. Neprofesionalni župan bom, ker nočem, da bi s plačo reševal svoje probleme iz preteklosti. Nagrada pa je večja od povprečne plače v Sloveniji. Z lahkoto bi jo podaril osnovnim šolam v občini. Ostal bom torej kulturni delavec, kjer sem v razvidu pisateljev, in se bom še naprej preživljal tako kot zadnjih 15 let, s pisanjem knjig in režiranjem filmov."

Ne sme se pozabit tudi tega,v osemdesetih letih je namreč
služboval v organih varnosti bivše JLA, pri zloglasni kontraobveščevalni službi KOS. Pa so
ga aretirali nekaj dni prej kot znamenito četverico, Janšo, Borštnerja, Tasića, Zavrla. Uradno
je 14 mesecev zaporne kazni dobil, ker naj bi bil zlorabil metode in sredstva v vojaški
varnostni službi oziroma ker naj bi bil, kako preprosto, vojakom iz pisem jemal denar.

Radenčani ne se pustit barabi.

Legionar (nepreverjen)

Podpišem .

In reply to by bandit leljak (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V Butalah so Butalci ponoreli popolnoma. Zdaj bo lahko vsak kašelj povzročil zaprtje vsega živega.

[email protected] (nepreverjen)

najboljše da se zdaj vsakič ko bo kdo zakašljal ali imel vročino zaprejo šole in vrtce od kod njemu sploh dovoljenje koliko vem to ni v njegovi moči da bi na lastno pest nekaj zapiral

amin (nepreverjen)

odgovorno dejanje odgovornega župana, bravo!
Če ne bi reagiral bi opet srali, sralci!

Narobe svet (nepreverjen)

Ob sumu na njegova prejšnja in sedanja dejanja, bi te moral v zapor. Ma srečo ka je v Sloveniji. V Avstraliji so ga tak damo obrnoli nazaj. Pa dolg bi že tudi lahko poravnal. Kvazi pisec, kvazi zgodovinar, kvazi župan, ...
Nekaj so morali radenski primešati, ka so ga zvolili.

In reply to by amin (nepreverjen)

slobo (nepreverjen)
icnedar (nepreverjen)

Njemu je že kdo naredil test ?
Jaz bi ga takoj dal v karanteno ( mrežo ). Mislim da mu ni več pomoči, zdravila za ta virus, ki ga ima še ni in ga ne bo.
Pomaga samo še zdravilišče v Dobu.

stric feri (nepreverjen)

Kaj ima umikat nek sklep, ki sploh ni veljaven. Župan nima kaj izdajat sklepe o zapiranju in odpiranju šole.

Edino vlada je za to pristojna je lepo povedala šolska ministrica Simona Kustec.

Vsak župan bi izdajal neke sklepe? Kam pa pridemo !!!!!

Takoj sprejeti zakon in odvzeti županom cel kup pooblastil. Pri nas je tudi vsak kriminalec lahko župan.

En Viktor (nepreverjen)

Stric Feri, dopolnitev tvojega zadnjega stavka: Pri nas je lahko …………………., pa tudi dosmrtni predsednik
države (1945 -l980).

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice