Javno podjetje Komunala je te dni začelo s čiščenjem ribnika v soboškem parku. V njem so pred leti našli tudi nakupovalni voziček in kolo.

Na vsake toliko je potrebno očistiti ribnik v soboškem parku, zato ste te dni morda naleteli na prizor, ob katerem niste točno vedeli, kaj se dogaja.

Kot so nam povedali na Komunali, približno na vsaka tri ali štiri leta izpraznijo ribnik in ga očistijo. 

Med čiščenjem so tako v teh dneh izčrpali 900 kubičnih metrov vode, odstraniti pa nameravajo približno 50 kubičnih metrov mulja, odpadnega listja in kamenja. Pri čiščenju pa pomaga tudi ribiška družina, ki je iz ribnika začasno odstranila več kot petdeset krapov, tri ščuke in eno želvo.

Letos med čiščenjem niso našli nič nenavadnega, drugače pa je bilo pred tremi leti. Takrat so namreč v ribniku našli tudi nakupovalni voziček in kolo.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gostjaja (nepreverjen)

Poleti je bilo želv već kak ena

gost1324 (nepreverjen)

3 so bile

In reply to by Gostjaja (nepreverjen)

Fainšček (nepreverjen)

Samo 1 želva? Žalost..

car (nepreverjen)

Kje so pa ribe kdo jih je odneso domov in požro.

črni vrag (nepreverjen)

so pred kratkim na občini imeli ribe za malico

In reply to by car (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Tale ribnik mi po tisti prenovi (vmes so mislim da so ga enkrat že izpraznili in očistili) ni bil več tako všeč, kakor prej. Nivo vode je sedaj kakor kdaj, precej je umazanije, zaradi velikokrat nizkega vodostaja se vidijo tiste mreže, plastične cevi, katere štrlijo iz zemlje... ne vem, če to ima neko "formo"?

Upam, da ga prej ali slej... malce poriktajo tudi v tej smeri? Ne me narobe razumeti, tak ribnik je sigurno ena poživitev za park, ampak zanj je potrebno tudi skrbeti. In morda... bi se še kateri naredil, proti zahodni strani, torej v smeri I. osnovne šole? Morda na južni strani, itak navijam, da se Soboški dnevi preselijo v sam center mesta!

Imamo za moj okus kar lepi park, tam pri gledališču se je podrlo neko drevo zaradi strohnelosti, vendar tudi vidim, da je nekaj na novo zasajeno in upam, da se bo tudi vnaprej vestno skrbelo za take zadeve!

gost1324 (nepreverjen)

Točno tako, nivo vode je kar nizki, cevi od filtra gledajo ven, mreža, voda je hitro umazana, tak ka verjetno preslab filter. Malo bi trbelo poriktati ka bi bilo top...

In reply to by Truplo

grinch (nepreverjen)

Tiste mreže ne samo, da so grde, tudi nevarne so. Ob ribniku je veliko majhnih otrok in na tistih mrežah se lahko otrok spotakne in poškoduje.

In reply to by Truplo

gostja 426 (nepreverjen)

Truplo, se strinjan. Glasne prireditve nejso za park, keri je kulturni spomenik, v njen pa gnejzdijo tüdi rejdke vrste ptičov. Drügi razlog je, da prireditve slabo vplivajo na drevje, kero ma poškodovani koreninski sistem. STari hrasti so se do ene mere navadili na süše, te pa pride poplava, kak tista od umetnoga snega, in tisto drevou je propadnolo zavolo toga. Tou je mnenje arboristof, pri nas jih itak nemamo. Park neje zabaviščni park, zatou bi ga mogli bole čuvati, tiste prireditve, kere lejko škoudijo, pa prestaviti v center, točno tak.

In reply to by Truplo

Gost zvezda (nepreverjen)

Jaz sem poleti videl tri želve upam da so vse žive

Mura je večna (nepreverjen)

dve žemlji so pojedli na občini

In reply to by Gost zvezda (nepreverjen)

Podvujst (nepreverjen)

Kelko imen že maš za takše blesave komentare

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

blesave komentare ti ima majka

In reply to by Podvujst (nepreverjen)

murska55 (nepreverjen)

Žal občina si ne more privoščiti toliko sredstev da bi se ribnik poriktal v nulo,je pa dobro ,da se vsaj malce očisti ,a najbolj pri ribniku pa so mi zanimive račke,kot tudi kakšne ribice.

car (nepreverjen)

kje so pa ribe kdo jih je odneso domov in požro.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

sem prošli put videla enega na občini da je jedel ribe

In reply to by car (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice