»Udaril sem po vetrobranskem steklu policijskega vozila in na žalost sem dovolj močan, da sem steklo tudi razbil,« se svojih dejanj, o katerih danes skesano govori, spominja mariborski smučar Filip Flisar.

Kot smo poročali, so v noči s petka na soboto ptujski policisti pridržali slovenskega smučarja Filipa Flisarja, ki je ob robu pustnega rajanja razbil reklamni pano, nato pa še vetrobransko steklo na policijskem vozilu. Po pričevanju očividcev se je najprej znesel nad reklamnim panojem pri nakupovalnem središču Qlandia, po prihodu policistov pa še nad njihovim vozilom.

O incidentu ob robu pustovanja na Ptuju je za Mariborinfo spregovoril tudi Filip Flisar. Kot je dejal v telefonskem pogovoru, je zapustil prireditveni prostor, da bi si zbistril misli, a je razbil bližnji oglasni pano, ob posredovanju policistov pa »povsem izgubil živce«: »Udaril sem po vetrobranskem steklu policijskega vozila in na žalost sem dovolj močan, da sem steklo tudi razbil.«

Preizkusa alkoholiziranosti ni bilo

Policisti so Flisarja pridržali, kar so nam potrdili na Policijski upravi Maribor: »Po oceni policistov je bila oseba pod vplivom alkohola.« Na vprašanja, zakaj niso opravili preizkusa alkoholiziranosti, so iz mariborske policijske uprave odgovorili, da v postopku kršenja javnega reda in miru ne opravljajo preizkusa alkoholiziranosti ali drog, če ni kaznivega dejanja ali vožnje. Prav tako niso opravili preizkusa prisotnosti drog ali drugih prepovedanih substanc.

Ker je šlo za kršenje javnega reda in miru, so možje v modrem ocenili, da je bil Flisar alkoholiziran in so ga pridržali do streznitve.

Zaradi poškodovanja policijskega vozila ga bodo možje v modrem ovadili pristojnemu tožilstvu. Gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, za katero mu grozi denarna kazen ali zapor do dveh let.

Flisar skesano: »Tudi jaz sem krvav pod kožo« 

»Verjeli ali ne, najbolj je žal meni, tudi jaz sem krvav pod kožo,« nam je v telefonskem pogovoru še dejal Flisar. Na vprašanje, kako komentira očitke očividcev in komentatorjev na družbenih omrežjih, ki ga sumijo, da je bil v času incidenta pod vplivom drog, se mariborski smučar prostega sloga najprej nasmeji: »Verjemite mi, da ni bilo nič takega. Tudi policija bi me zagotovo povsem drugače obravnavala, če bi to opazili.«

»Zavedam se, da to prinaša številne posledice, a upam, da te vendarle ne bodo tako hude. Tudi jaz sem samo človek in žal mi je, da je do tega sploh prišlo,« je še dejal slovenski olimpijec.

Flisar se je na incident odzval tudi na družbenih omrežjih, kjer je med drugim zapisal, da se je znašel pod številnimi pritiski: »Biti Filip Flisar morda zelo fajn na prvi pogled, ampak verjamite mi, da ni lahko iti pustovat s svojo punco in prijatelji ter se imeti z njimi fajn, medtem ko na tebe pritiska polna dvorana pijanih ljudi, ki imajo dobre ter slabe namene in ti naprej mečejo zlobne komentarje.«

Novinarska vprašanja o morebitnih posledicah smo naslovili tudi na Slovensko vojsko, kjer je zaposlen Filip Flisar. Med drugim smo jih povprašali, ali bo zaradi nespametnega početja zoper pripadnika Športne enote Slovenske vojske sprožen disciplinski postopek oziroma kakšne posledice ga morebiti čakajo.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čista resnica (nepreverjen)

Žau mijslim či bi navaden smrtnik tou napravo bi meu par flek na sebi od p,,,

teta od šerifa (nepreverjen)

takoj mu ruknit zapor za dve leti,brez možnosti predčasnega izpusta

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Filip Flisar pri teh tvojih letih ne more biti opravičila za takšno obnašanje in to boš sigurno občutil, če ne drugje pri sponzorjih, kar je tudi pravilno.

Vajz (nepreverjen)

Ajde ne seri. Lidge različno prenašamo alkohol. Eni so pijani čista krotki, drüjgi nasilni, treči se nemrejo kontolejrati..... Govorimo pijanoj osebi. Pa valda njemi neboš odrekal pravice, ka se ga tü pa tan malo nakreše....

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Če se nemre obvladati če si kaj spigej te naj ne pigej, naslednjič se pa nede obvlado pa de ženo skup spotro, naslednjič se nede obvlado pa de....

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Filippo (nepreverjen)

Tij se lejko obvladaš?!

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

Filippo (nepreverjen)

Vsak se lejko napigej, vsak je krvavi pod kožo, samo rejdkin pa je te kriva tuja lastnina,.... Svoje vedenje pod kontrolo!

3dva (nepreverjen)

Ka ste palik pametni.. Zakoj se te tau nesmi njemi zgoditi? Ka znate kelko lidij ga je provoceralo, gnjavilo za selfije itd. logično ka kda si pod gason, ka ti tau prle vo poči

Filippo (nepreverjen)

Če de za tekočin trakon delo, ga nedo za selfije gnjavili,... Če njemi tou ne paše!

In reply to by 3dva (nepreverjen)

Pille (nepreverjen)

Nobenega preiskusa?
Ta dva policaja sta zrela za disciplinsko!

blekota (nepreverjen)

Vaj, že pa pun šleper moralizejranja..... samo se ne razpočite od modrije.

Janez Komunist (nepreverjen)

Tisti,ki kretena poznajo vedo,da je naduvan prasec,ki se ve samo ven metat,škoda,da mu niso razbili tega nagravžnega gopca,če bi bil pošten bi doma ostal pri otroku in punci/ženi ali kaj že sta.Kaj pa,ali mu je slovenska vojska že izročila odpoved delovnega razmerja,ker za tak gnoj gre tudi moj denar.

Vipko
Truplo

Kaj ga toliko obsojate? Kakršen koli bil kot osebnost (ga ne poznam), je tudi samo krvav pod kožo!

Saj ga ne opravičujem, ampak če bi to naredil en navadni državljan... ena novička v kroniki in konec! Drži, da dobiva plačo iz proračuna in tudi drži, da zastopa našo državo na tekmovanjih in da mu država tudi po tej plati sigurno kaj primakne za priprave, potovanja... in ima javnost zaradi tega pravico, da je o tem incidentu tudi nekoliko podrobneje obveščena? Tudi, da ga spomni, da mu incident ne šteje na čast, ampak vse mora imeti meje glede komunikacije.

Kar precej sem o njem in incidentu prebral danes po raznih medijih in ti pravijo: Smučarska zveza Slovenije bo ukrepala v skladu s svojimi akti. Kazen je lahko taka in taka, to zame ni tako pomebno, med drugim lahko od kršitelja, četudi mu izreče kazen, zahteva še pisno opravičilo javnosti. Mislim, da je tako prav.

V slovenski vojski pa izjavljajo, da ne spremljajo svojih pripadnikov izven delovnega časa in izven službenih prostorov. Saj bo verjetno šel na kakšen raport in mislim, da je tudi tako prav.

Da se mu bo morda odrekel tudi kakšen osebni sponzor je za verjeti in mislim, da je tudi to prav.

Ni pa prav, da ga sedaj nekateri, kateri ga niti ne poznate, pa tudi niste morda neki angeli, pribijate na križ!!!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

korenti (nepreverjen)

Pa kaj komentiraš če nimaš pojma za kaj se je šlo, je naredil napako, se je opravičo in on bo nosil posledice. Kak ga omenjaš si ti verjetno pravi lepotec in maneken. Flisar ja čist okej dečko, naduvan pa si verjetno ti zaradi foušije ki te mantra. Budalo

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

teta od šerifa (nepreverjen)

kaj cviliš budalo
vsak pameten ded, ki ima jajca bi
po takšnem glupem dejanju pomislil naa štrik

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice