Foto: Jure Banfi (simbolična)
Na družbenem omrežju Facebook je za precej odmevnosti poskrbel zapis Mežičanke iz karantene, v katerem spregovori o prebolevanju bolezni covid-19.

Mežičanka je na družbenem omrežju Facebook delila zapis o prebolevanju bolezni covid-19, zapis, ki je po njenih besedah zaradi preutrujenosti nastajal dva dni.  

»In če nekateri preživijo corono, ne da bi vedeli, mi nismo med njimi. Hudi glavoboli, bolečine v mišicah, ki sem jih sama označila kot hujše kot pri porodu, bolečine v pljučih in zelo, zelo slabo počutje … Če 11-letni otrok leži že peti dan v postelji, veste, da govorim resnico,« je med drugim zapisala Mežičanka, ki okužbo še vedno preboleva.

Njen zapis objavljamo v celoti.

»Kljub temu da sem se že dolgo nazaj odločila, da objavljam samo dobre stvari, moram to podeliti z vami. Iz tega se lahko vsi nekaj naučimo. In verjemite ... V tem primeru je bolje, da mi resnično verjamete na besedo, kot da sami doživljate kaj podobnega.

Corona - o tem smo že toliko slišali in prebrali ... Vsakdo ima o njej svoje mnenje. In pravico ima do tega. Naša družina uporablja maske in po potrebi tudi rokavice, upoštevamo vsa navodila in priporočila o gibanju, druženju, medosebni razdalji ... VSE.

Imamo zdravo prehrano, ki smo jo v zadnjem letu še izboljšali ... In veliko gibanja na svežem zraku. Smo dokaj optimistični in se trudimo pozitivno pogledati tudi na težke stvari v življenju. Tudi v tem, za mnoge težkem času, smo imeli mi obdobje, ki je mozaik naših življenj obarval z najlepšimi barvami. Resnično.

In kljub vsemu je zadnji dan starega leta zbolela najmlajša hči. Prepričani smo bili, da je viroza ali samo preutrujenost, saj je v zadnjih treh dneh preživela zunaj najmanj štiri ure na dan. Sanke gor in dol. Lahko bi bilo to. In ko sem točno ob polnoči začela čutiti močno dregetanje tudi sama, sem še vedno bila prepričana o virozi, saj kaj drugega sploh ni moglo biti. 

Zaradi hčerkinega zelo slabega počutja, sem noč preživela z njo ... In v njeni sobi tudi ostala, saj se je tudi meni počutje slabšalo iz minute v minuto. Dobesedno. Dan sva preživeli v izolaciji v zelo slabem počutju in bolečinah. Starejša hčerka in moj mož sta nama 'dostavljala', kar sva potrebovali. 

Še bolj sva skrbeli za higieno, z rokami se nisva dotikali ničesar zunaj hčerkine sobe. A je bilo že prepozno. Vse prevečkrat se je slišalo občasno pokašljevanje ostalih družinskih članov. Drugo jutro sva imeli testiranje. Peljal naju je mož, sama sem bila komaj v stanju priti do avtomobila. Oblačila sem se celo uro, saj je vsak premik zahteval velik napor. Nekajkrat sem bila pred tem, da izgubim zavest. 

'Rezultati bodo naslednji dan', so dejali, a meni je bilo že takrat jasno, da sva pozitivni, saj se mi je medtem poslabšal še vonj in posledično okus. Tisto popoldne so dobili vročino še ostali člani družine. Rezultati testa pa so samo izgnali dvome. Pozitivni, obe. 

In če nekateri preživijo Korono, ne da bi vedeli, mi nismo med njimi. Hudi glavoboli, bolečine v mišicah, ki sem jih sama označila za hujše kot pri porodu, bolečine v pljučih in zelo, zelo slabo počutje ... Če 11-letni otrok leži že peti dan v postelji, veste, da govorim resnico.

Glede na to, da ves čas uživamo tudi D in C vitamin, magnezij, sem samo globoko hvaležna starejši hčerki, ki ji bila prava tečnoba glede vitaminov. Menda zdaj bolje prenašamo vse skupaj. Ne znam si predstavljati še večjega s....., od tega kar preživljamo zdaj.

To je bila moja četra noč nekje med posteljo in stanjem ali sedenjem ob njej. Ne gre drugače, bolečine so neznosne.

Hčerkin peti dan, preživet v postelji, ne gre drugače, utrujenost prehuda. Možev, hčerkin in zetov tretji dan in noč hiberniranja ..., nekje med hudo utrujenostjo, glavoboli, bolečinami v mišicah in vročino ...

Vesela sem za vse, ki ostajate zdravi in želim vam, da zdravi tudi ostanete. 

Mogoče bo ta zapis dal komu, ki še vedno misli, da je nedotakljiv, misliti. In upam, da bodo njegove misli in dejanja v skladu s tem, kar je trenutno najbolj odgovorno do vseh.

Ta zapis je nastajal dva dni, ker sem vmes morala počivati. Na komentarje ne bom odgovarjala, ker bom obdržala energijo zase in za moje najdražje. Hvala vam pa za vse dobre želje.«

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Resnicajepravica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

se pa tudi ima s čem hvaliti
En tak kurčev porod
pa da tudi vsaka stara baba skozi

Stara baba (nepreverjen)

Kako je lepo biti glup ...

In reply to by Resnicajepravica (nepreverjen)

Goričanec 2 (nepreverjen)

Tao že Kacinko davno praovo je obaoje skaoz dao😅😅

bob2 (nepreverjen)

če ta napiše to da covid je hujši kot pri porodu potem ta baba ziher ni rodila ali pa se jih sploh ne sanja o porodu kaka pravljica o.m.g.

gostja 426 (nepreverjen)

Če bi ti članek prebral, bi vedel, da ima dve hčerki. Najbrž ju ni štorklja prinesla. Eni verjamete samo temu, kar sami doživite. Tako pač je, pametni se uči iz izkušenj drugih, b... pa iz lastnih ...

In reply to by bob2 (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Vedno so bila razlicna prebolevanja bolezni. Vse je odvisno od samo posameznika. Tudi navadna gripa pri enih povzroha hude bolecine, vrocino , ipd. Pri drujgih ne. Tudi velika vecina preboli tej novi virus brez posledic. Ponavljan, velika vecina. Zato mi nej jasno, ka je namen tejh objav. Strasenje? Narod meti v krci? Ze dugo nazaj, so voditelji gor prisli, ka je prestraseni narod vodljivi narod...in je treba sejati konstantno paniko. Ge pa znan za ljudi ka so ga preboleli, brez komplikacij, pa jih je puno......

Domoljub1234 (nepreverjen)

Joj,upam ka zbolijš z težjo obliko, ka se strejzniš.Jes san tüdi imel težjo obliko virusa pa je nej glih fajn.

polde64 (nepreverjen)

idiotize,. saj pa je bolečina realtivna zadeva oz. vsak posameznik jo druigače občuti, ker je odvisno od praga tolerance. kar se tiče bolečin ri porodu-ene boli samo kot menstruacijski krč oz. samo prdnejo in je že froc veni, eni pa imajo resne muke več kot 1 dan. torejje relativno in naj ne kvasi gluposti.

Starejše novice