Kot ena od opcij za vzpostavitev karantene za Slovence, ki se vrnejo iz tujine, je tudi murskosoboški hotel Diana. Kakšno je življenje v karanteni, pa je z nami delil novinarski kolega iz Velenja.

Novinarski kolega je bil na letalu, ki je pred dnevi priletelo iz Madrida, med njimi je tudi Zoran Dragić. Pretežno gre za študente in mlade športnike.

Pravi, da so jih namestili v hotel Paka v Velenju, ki ima štiri zvezdice. Imajo tri obroke, vendar pa ne smejo zapuščati sobe.

“Strogo je prepovedano stopiti iz sobe in sploh odpirati vrata, če ti ne potrkajo, da imaš nekaj pred vrati. To je navadno hrana ali dostava od svojcev. Dostava poteka v zaščitni obleki, hrano in drugo pustijo pred vrati.”

Pravi, da po koncu obroka odpadke spakirajo v vrečko in jo nastavijo pred vrata.

Pred hotelom varnostnik in policija

V soboto ne vstopa nihče, za čistočo skrbijo sami. Vsak je sam v sobi, razen v primeru zakoncev, ali oseb, ki so se že prej družile.

Pravi, da gibanja izven hotela ni.

“Pred hotelom je varnostnik in policija, osebje, ki nam dostavlja hrano je v zaščitnih oblekah.”

Sami ne smejo iz sobe dati popolnoma nič, razen odpadkov od obrokov. Pravi, da je težko, da bi kaj prišlo iz hotela, saj nimajo stika z nikomer, niti med sabo se ne vidijo.

"Ne želimo si tega, kar je v Španiji"

Še pred letom iz Madrida v Slovenijo so jim pojasnili, da bodo po prihodu v domovino, šli v 14-dnevo karanteno, in da ima vsak možnost, da ostane v Španiji.

“Tako je tudi prav, ne želimo si tega, kar je v Španiji, ampak ljudje v Sloveniji se še ne zavedajo, da je samo od nas odvisno, kako hudo bo.”

Pravi, da lahko le upamo, da ne bo v Sloveniji tako, kot je v Španiji, kjer so sicer relativno pozno uvedli ukrepe. “Če se ne bomo zavedali odgovornosti do sebe in drugih, se lahko Španija zgodi tudi pri nas.

Na koncu pa še poudarja, da Prekmurci nimajo razloga za strah pred karanteno v hotelu Diana, saj je poskrbljeno za varnost in nihče ne more v hotel ali iz njega.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
juuj (nepreverjen)

Vi ste tak dober medij
Da ste to koristno informacijo z nami delili

Hmmmmmm (nepreverjen)

Samo pogledni si komentare pod člankon in tudi na facebook strani, ge so pisali o ton, ka bi naj lidij iz Španije namestili v Hoteli Diana, pa de ti jasno, zakoj so to delili z nami...

In reply to by juuj (nepreverjen)

ekmeš pekmeš (nepreverjen)

Lažejo ko majmuni
ljudje se veselo šetajo okoli pake

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

BenjaminKapela23 (nepreverjen)

Zanimiva zadeva, očitno je v teh karantenah bolj red kak nam to kažejo v javnosti. Najsamo hitro mine to sranje od korone.

Friedrich (nepreverjen)

to 'sranje' od korone ne bo minilo ampak bo ostalo.
isto kot so ostali drugi koronarni virusi in influence.
in smo se navadili z njimi živeti

In reply to by BenjaminKapela23 (nepreverjen)

2plus2je4 (nepreverjen)

Lepo ste zdaj pojaSnili sobotainfo situacijo... Ge ste zdaj vsi pametnjakovici, vcerJ ste posrale vse ka je mogauce... Ampak je dejansko rejsan vse dobro organizirano.... Tu se spet vijde ka je Diana napravila korak pred vsemi in lejko pijsete kak scejte!!! Ce de ali nede sto priso od teh lidij, je Diana oziroma vodstvo pokazalo en intetes, lejko je poslovne, lejko je humanitarne! Vse pohvale za takso razmisljanje g. Serec, skoda ka ste edijne

Gost5357 (nepreverjen)

Svaßta

Seveda, plinsk… (nepreverjen)

Okna zapret, ne sme se zracit, klima mora delat, hladilnik tudi. Dostava plina nemotena. Ce zelis odpreti okno pride policija in te odpelje zdravniku da dobis kazensko injekcijo. ... Modern nacin "plinske celice".

Plandemija! (nepreverjen)

Nategnjene ovcke, preden komentejrate eni kak fejst ovi doktori delajo, prosin ka ite v te zlovenske bolnice in se prepričajte na lastne oči da so cakalnice prazne in nega 5 ljudi v cakalnicah.., Nam pa prodavlejo dezimformacije kak fejst delajo pa take.. Ite pa preverite in komaj te komentejrajte laži katere nam servirajo lažovi..!

čldfkgj (nepreverjen)

Pun kufer man tebe pa tebi podobnih. Predavaš, ka smo ovce, brez ene same pametne misli oz. podatka. Ne odin po bolnicaj in vupan, ka mi nede trbelo, man pa možnost saki den videti, kelko avtojov je parkejranih pred zdravstvenin domom. Parkplac je pun. Če ti je dugi čas, se loti kakšoga družbeno koristnoga dela (= pomoči), ampak za kaj takšoga si nej sposoben.

In reply to by Plandemija! (nepreverjen)

Plandemija! (nepreverjen)

OVCA, TI SAMO DALE OSTANI OVCA.., TI SAMO DALE VERJEMI KA GLEDAŠ NA TV, TAKE OVCE KOT TI, TAKE MAJO RADI OVI PRASCI!

In reply to by čldfkgj (nepreverjen)

čldfkgj (nepreverjen)

Malo več samoiniciativnosti pokaži, ne da si sposojaš Orwella.

In reply to by Plandemija! (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

MEDIJI TRAUBIJO KA SO BOLNICE PREOBREMENJENE, PO DRUGI STRANI PA JE NA INTENZIVNI NEGI DOBRIH 100 LJUDI.
TAU POMEJI KA NE PREMOREMO VEC KAK 100 LJUDI, ALI SE PA LAZEJO IN PRETIRAVAJO!
GE MAN OBCUTEK KA DOLOCENI V SLOVENIJI ZELIJO EKSPLOZIJO TOGA VIRUSA, PREDVSEM MEDIJI KERI MAJO KAJ ZA PORAUCATI

gost2020 (nepreverjen)

inokss,
Najprej se nauči pisati na portalu!
Nadalje pa se drži krampa in lopate, ker je ostalo prezahtevno za tebe!!!
A misliš, da so na intenzivnih negah samo okuženi z koronavirusom? Dihaj malo, dihaj, dihaj, pa šele nato izpljuni kakšno manjšo neumnost iz sebe...

In reply to by inokss (nepreverjen)

Lcca (nepreverjen)

Karantene ste. Nej na dopuste

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice