Na Centru za socialno delo Pomurje so omejili osebne stike in pri komunikaciji prednostno uporabljajo elektronsko pošto, telefon in navadno pošto.

Vse uporabnike naprošajo, da CSD obiščete samo v nujnih primerih. V okvir nujnih nalog spadajo ukrepi za varstvo koristi otrok po Družinskem zakoniku, neodložljive naloge po Zakonu o preprečevanju nasilja v družini ter ostale naloge, kjer je nujna takojšnja zaščita osebe. 

Center za socialno delo Pomurje dela tudi izven delovnega časa s svojo interventno službo, ki je aktivirana samo na klic policije. Deluje tudi krizni center za mlade. Na vseh organizacijskih enotah Centra za socialno delo Pomurje lahko prebivalci dobite psihosocialno pomoč, ki obsega razbremenile pogovore, svetovanja, krepitev moči, opolnomočenje, zagovorništvo in pogovore, ki so usmerjeni v preprečevanje socialne izključenosti in lajšanju stisk uporabnikov. 

Dosegljivi so preko telefona, preko e-pošte, preko mobilne številke pa je možna tudi video komunikacija s pomočjo Vibera in Skypa, in sicer v poslovnem času v ponedeljek, torek in četrtek od 8.00 do 15.00, v sredo od 8.00 do 17.00 in v petek od 8.00 do 13.00. 

Vsak dan med 13. in 15. uro so preko telefona in videokomunikacije na razpolago tudi otrokom in mladostnikom, ki se zaradi nastale situacije srečujete z različnimi vprašanji, dilemami in stiskami. Strokovnim delavcem lahko zaupate svoje težave, jih prosite za nasvet ali kakšne informacije.

V primeru, da pri sebi ali svojih bližnjih opažate znake povečane psihične stiske, se lahko obrnete tudi na psihosocialno podporo v ZD Murska Sobota v času epidemije, covid-19. V času epidemije so na voljo svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti [email protected], in sicer vsak delovni dan od 8.00 do 20.00.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jdh (nepreverjen)

Priporocam MOCNO celemu urednistvu sobotainfo da se z gospodom janezekom odpravijo na zdravlje je in si poiscejo pomoc

Starejše novice