Černelavci dobili nova igrala za najmlajše.

Igrala, ki so v minulih tednih razburkala soboško javnost, zdaj vendarle stojijo na prvotno predvideni lokaciji – kljub polemikam. 

Spomnimo, da se je zoper načrtovano investicijo soboške občine pred časom pritožilo šestnajst krajanov. Otroškega igrišča si ob svojih domovih niso želeli, saj naj bi se bali, da se bodo na igralih zadrževali narkomani in tam popivali. Prav tako jih je skrbelo, da po postavitvi igral na svojih zemljiščih ne bodo več imeli zasebnosti.

Predlagali so, da pristojni otroška igrala postavijo na drugi lokaciji, na primer v okolici vzpetine sredi Černelavcev.

Pripravljalna dela za postavitev otroških igral, ki so že bila v teku, so tako za nekaj časa zastala. Na pritožbe domačinov so se kmalu zatem odzvali na soboški občini, kjer so zagotovili, da so ob podanem ugovoru prisluhnili različnim interesom in pretehtali vse vidike. Po opravljenih razgovorih pa so sprejeli stališče, da otroci v naselju Černelavci igrala potrebujejo in si jih zaslužijo.

Kot so zapisali, bo urejen prostor za druženje prispeval k pristnejšemu stiku med prebivalci, pričakujejo pa tudi, da bo veselje najmlajših razblinilo strahove in pomisleke, ki so jih domačini imeli ob začetku del.

Kotiček za igro najmlajših občanov

Dela so se torej nadaljevala in danes, kot kaže, tudi zaključila. Kot je na družbenem omrežju Facebook sporočil župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, so igrala, ki so jih postavili že v krajevnih skupnostih Kupšinci, Polana, Krog in Pušča ter v vseh mestnih četrtih, prostor zdaj dobila tudi v Černelavcih.

»Naj služijo svojemu namenu, za igrivo, varno in brezskrbno otroštvo naših najmlajših občank in občanov,« je še dodal Jevšek.

FOTO: Facebook (Aleksander Jevšek)

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Carni vrag (nepreverjen)

Igrala so prakticno neuporabna saj so izpostavljena soncu. Bo treba kaksno drevo posaditi. Pa kakšno klopco postaviti.

Gostka (nepreverjen)

Kot vsa igrala v občini

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

gost MS (nepreverjen)

Ja bravo, ta igrala do definitivno dvignila standard v MO MS.

Kak da jih nega že zadosta. Na vsakon ovinki v Soboti samevajo, mogoče celo dvakrat na leto kakšna deca notri zalutajo. Blazno nujno potrebne investicije.

Najbole pocejni politične točke se naberajo na račun dece pa starejših.

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

gost MS ne tupi brez veze v Črnelavci so nej MS ,samevaš pa ti, idi malo dale od gostilne pa boš vido ka nika ne sameva.

In reply to by gost MS (nepreverjen)

gost MS (nepreverjen)

Si verjetno ena od mamic ali poženščenih atekov šterin so naši vrli politiki s to potezo zašpilali na materinska čustva?

Ne moti me telko sama investicija (kera je drobiž), kak me moti pretirana medijska pozornost glede toga, (za 98% občanov) nepomembnoga igrišča.

Ogromno mamo perečih problem v naši občini, a javnost se rajši gor gemle za par gugalnic.

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

saj če si še nej gor prišo, med vrsticami so tej novice sploj nej o igrišči, ampak o blesavij lidaj, ka živejo v neposredni bližini

In reply to by gost MS (nepreverjen)

Arhitekt11 (nepreverjen)

Vauuu. To bo še kak strokovnjak iz prestolnice prišel na ogled in skopiral ta presežek.

Matejko (nepreverjen)

Policajcek pa cernelavska kompanija ze v punon napadi na sobotainfo.

Karel 44 (nepreverjen)

To tisti ka si nemre karto za kopanje v kopališče kupiti?

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Red Star Belgrade (nepreverjen)

Liga prvakov

Bučko (nepreverjen)

Ste pa res tupi in glupi, enkrat ste proti politikom, proti delovnim mestom, zdaj ste proti otrokom. Sprašujem se, kaj bo naslednje, kar vas bo motilo.

hurt (nepreverjen)

eni so prouti nš Muri...

In reply to by Bučko (nepreverjen)

gost MS (nepreverjen)

Nikoli neje bilo rečeno ka je što proti deci.
Ampak tvoj komentar je dokaz, kak hitro povprečen volilec izgubi razsodnost v takšon primeri.

Verjetno bi ti in tebi podobni Jevšeki ploskali, če bi občina zapravila celoten proračun za postavitev lunaparka.
Zgolj ker so v igri deca.

In reply to by Bučko (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

včeraj san vido karavano narkomanov pa dosadnih parkovskih delomrznežov, kak so šli proti černelavcon, ka sprobajo novo igrišče!

veterinar (nepreverjen)

Povedano je, da je igrišče postavljeno z denarjem, ki je bil kot dobiček javnega podjetja Komunala vrnjen v občinski proračun, v mestnem svetu pa so sklenili, da se del tega denarja nameni za postavitev igral v krajevnih skupnostih. Celotna vrednost investicije v Černelavcih je ocenjena na okoli 15 tisoč evrov.

No, naj si sakši pogledne, čer je na sliki ka toga za telko pejnez. Neje toga za 5 gezero, nej pa za 15 !! Nejso deca v pitanji, pejnezi so v pitanji! Prek dece jih je najležej vo spraviti. Vej deca v stari Černelavci nejso važni! oni majo lejko staro pa sklumpano igrišče! Lidge pa vsi, tou more biti, brez toga nejde! Gda do velke položnice Komunali plačuvali, naj bojo lipou tiu! De pa za kakši dobiček pa kakšo igrišče!

gost MS (nepreverjen)

Gda pride do dece, te se jim izklopi razum in vklopijo čustva.

In reply to by veterinar (nepreverjen)

Občan3 (nepreverjen)

Veterinar!
Tudi v športnon centre se je postavilo igralo, tak ka nej na pamet! Pouleg toga so tou atestirana igrala, ceno igrala si lejko pogledneš na splete, pa priprava terena nekaj košta. Pa če si spremlo zadevo de še nekaj dodatnoga dela trbelo ka se zasadij nekše drevo za senco pa najbrž kakšna kloup! Najbogše bi bilou, ka bi teren dale tak stau kak je biu pa biu samo strošek košnje!
Stvarno eni nemate drujgoga dela kak šinfate po portalaj, ka bi se pa spravile kaj dobroga napravit pa nej, rajši tiste ka se ger kaj trudijo vlačite po zobaj. Škoda ka je nevoščljivost, šinfanje pa tožarjenje najbole priljubljeni prekmurske šport, zatou smo pa tu ge smo!
Pa zaj lejko pošinfate tej komentar na velko, de samo odraz ka san trufo bistvo.

In reply to by veterinar (nepreverjen)

PaNejŽePa.... (nepreverjen)

.......
Na žalost si od bistva si svetlobna lejta daleč... samo ka bi tou razmo moraš imeti ene zadeve "odprejte" - padalo tudi ne dela če je nej odprejto, tak možgani ne delajo če je okoli njih "folija"....
.......

In reply to by Občan3 (nepreverjen)

Guest (nepreverjen)

Ena gugalnica, pardon, dve gugalnici sta v Športnem centru... In ti temu pravis igrala!? Pojdi si pogledat SC Polana, SC Kupsinci, PA da ne bom našteval naprej... In najbrž bi igrala, ki sedaj stojijo v novem naselju, morala stati v Športnem centru!!!
Pa se lepo igrajte!

In reply to by Občan3 (nepreverjen)

gesaprin (nepreverjen)

veterinar zgoraj, predvidevan ka se občinske investicije sprovajajo prek javnih naročil (transparentno :-) ), tak ka škoda, ka si nej dau ponudbo za 5k pa bi tij napravo igrišče pa zaslujžo

hmmmmm (nepreverjen)

do 20.000e ni potrebno izvesti javnega narocila.
pa tudi ce... rabis kot ponudnik reference itd.
in krog med obcino in polanicem se vrti in vrti

In reply to by gesaprin (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

To vam je pravo igrišče. Ena hupkanca 5000 EUr. Draga so ta naš a deca. Zato jih je tak malo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice