V nedeljo popoldne je neurje zajelo Pomurje, zaradi popavljenih cest in objektov so bili aktivirani številni gasilci.

Včeraj pozno popoldne in zvečer je vzhodni in jugo vzhodni del Slovenije zajelo močno deževje, ki ga je ponekod spremljal tudi veter. Gasilci so predvsem črpali vodo iz kleti stanovanjskih in drugih objektov, čistili prepuste, cestišča, podvoze, parkirišča, odstranili so nekaj podrtih dreves in prekrili nekaj stanovanjskih hiš.

Zabeleženih je 55 intervencij, v katerih je sodelovalo okoli 450 gasilcev iz 35 gasilskih enot, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Intervencije v Pomurju

Ob 17.10 je neurje zajelo občino Cankova. Meteorne vode so zalile cestišča in nekaj objektov, posredovali pa so gasilci petih društev iz občine. Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in presegla opozorilni pretok. Ob približno istem času je neurje zajelo tudi Rogašovce, pri čiščenju cest so morali posredovati gasilci iz štirih društev.

Neurje ni obšlo niti Mursko Soboto, največ dela so imeli v naselju Pušča, kjer so morali zaradi poplavljenih ulic posredovati gasilci PGD Pušča. Delo so imeli tudi gasilci PGD Križevci saj so zaradi neurja morali črpati vodo v Zdravstvenem domu Križevci pri Ljutomeru.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Obeti

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 22 °C. V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo še manjše krajevne padavine. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 23 °C.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo ponekod manjšem krajevne padavine, deloma plohe. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. 
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice