Počasi se zaključujejo dela povezana z novim blokom na Lendavski ulici, kjer bo na voljo 44 stanovanj različnih velikosti.

Kot smo pisali že pred časom, na Lendavski ulici v Murski Soboti raste nov blok. Ta naj bi bil predvidoma končan do konca lanskega leta, a so se dela nekoliko zavlekla, blok pa vendarle počasi dobiva končno podobo.

Dela naj bi bila, v kolikor bodo vremenske razmere to dopuščale, predvidoma končana v drugi polovici februarja, nam je povedal Denis Rajbar, direktor podjetja Dengrad, ki je odgovorno za gradnjo bloka.

Seveda se zna zgoditi, da ta blok ne bo edini na tej lokaciji. V preteklosti je bilo predvideno, da na tem mestu zraste kar enajst stanovanjskih objektov, a vendarle se zdi, da jih na koncu ne bo toliko. Kot nam je pred časom povedal investitor Jože Gomboc, je vse odvisno od prodaje.

Pred časom smo že pisali, da so na spletni strani nepremicnine.net objavili oglas za prodajo stanovanj v omenjenem objektu. Zdaj smo ponudbo preverili še enkrat in na voljo so seveda novejši podatki, ki jih je tudi več kot pred nekaj meseci.

Med oglasi dvanajst stanovanj

Trenutno na omenjeni spletni strani oglašujejo dvanajst od 44 stanovanj, kolikor je skupno število stanovanj v nastajajočem bloku.
Najdražje od vseh je trenutno štirisobno stanovanje, ki meri kar 218,92 m2, zanj pa je potrebno odšteti 240.900,00 evrov. A to ni edino štirisobno stanovanje, ki se prodaja. 

Med oglasi namreč zasledimo še tri štirisobna stanovanja, ki se po kvadraturi nekoliko razlikujejo, njihova cena pa je povsem enaka. Za 164.250,00 evrov lahko tako postanete lastnik stanovanja velikosti 135,37 m2 ali 108,67 m2 oziroma 109 m2 velikega stanovanja.

Naslednja na vrsti so trisobna stanovanja. Takšnih se trenutno preko omenjene spletne strani prodaja pet. Največje med vsemi meri 98 m2, cena pa znaša 150.015,00 evrov.

Potem najdemo še tri stanovanja v vrednosti 125.925,00 evrov, njihova velikost pa je praktično enaka, saj so kvadrature, ki so zapisane poleg oglasa med 80,25 m2 in 81 m2.

Na voljo pa so tudi tri dvosobna stanovanja, ki so identične velikosti, in sicer 61,29 m2. Cena stanovanja znaša 93.075,00 evrov.

Omenimo tudi to, da je ob nakupu stanovanja, vsaj tako je zapisano pri večini oglasov, potrebno kupiti tudi podzemno parkirno mesto, cena le-tega pa znaša 10.402,50 evra. Stanovalcem bodo sicer na voljo tudi zunanja parkirišča pred blokom.

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jajaja (nepreverjen)

No super, 1600€ na m² za stanovanje v MS z pogledan na Ghetto pa neurejeno okolico. Prva liga. To lahko samo prosijo ker je ponudba fejst mala za stanovanj v MS in zato lahko izkuriscavlejo z tak fantasticne cene. Kvaliteta bloka pa valda podobna kak vrbisce. Katastrofalna. Zato pa polovica prazno. Tu bo isto. Za MS je 1000€/m² se OK. Vse ostalo je pa glupost. Bol poceni dobis stanovanje v MB. Sramota.

DF (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bi pa več delal in privarčeval v življenju... Jaz sem delal od 14 leta in imam zdaj 2000€ nemške penzije... Možda i kupim to stanovanje

In reply to by jajaja (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A nisi delal v Muri, kakor si pisal pred slabim letom? Že po stilu pisanja vidim da si to bil ti. Laž ma kratke noge.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Že res da sem delal v muri... A zaradi tega ne morem delati tudi v nemčiji ?!? Raje povej koliko let si ti če sploh radio ...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

realna slika (nepreverjen)

Šta si radio u Njemačkoj? Možda kramp i lopata i pasje konzerve jedel! Vprašanje če sploh to obvladaš!

In reply to by DF (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Ne, on je delal v slovenski muri, je bil v skladišču in nadzoroval naklade tovornjakov, ki so svoj tovor po poti zgubili.

In reply to by realna slika (nepreverjen)

Lepec (nepreverjen)

To mi vse dol visi!!!!!

miicika (nepreverjen)

ZGRADITE MANJŠA STANOVANJA , TO SO STANOVANJA ZA ELITO.....ENOSOBNA,,,GARS.....1.5.SOBNA.......TO JE PREKMURJE, VI GOSPODJE SPLOH NE DOJEMATE PREKMURSKE RESNIČNOSTI....IMATE POLNE ŽELODCE, ZA MALE LJUDI VAM NI MAR....

jajaja (nepreverjen)

Dobro to tak, pocakaj ka eden od te "elite" nasede obljubam ka to dobra nalozba, in za 1 leto bo dal v najem za 300€ ker vec itak ne dobi v MS. Z 300€ najemnine lahko 40let zivis tam pa se vedno si ne dal 160.000€ :). 40let pa itak nebo stal te blok. isto kak bloki pri glazbeni soli. 10 let stari bloki. Kvaliteta kriza. Se purpeno so sparali okrog oken. Fasada se ze zdaj zanira. Pa to ze 2 leti ker pomgrad tam dol postavi 2 baceka keriva to pomali dregata, talko o garanciji. Vse najcenejsi materiali in za cim vec prodati. Ograje ne pocinkane in ze zdaj rjavijo, otoki na veke zamaseni, v garazi voda stoji po vsakem nalivi, fasada v kurce, itd. pa to ze po 10 let, 1A. Cena negda bila za novo okrog 150.000 zdaj pa narod ne more prodat za 100.000€, super nalozba.

In reply to by miicika (nepreverjen)

Mira

Stanovanj je malo, so precenjena, kvaliteta vprašljiva ali nikakršna. To, da bi se razmišljalo o cenejših stanovanjih, da bi prinesli sem kakšno dobro prakso iz tujine, npr. iz Dunaja, pa bog obvaruj. Prav tako bog obvaruj razmišljati o obnovi starejših in praznih zgradb in stanovanj.
Nesposobnost občine, stanovanjskega sklada, pohlep investitorjev. Idealna kombinacija za popoln polom že tako odsotne stanovanjske politike.

čarni vrag (nepreverjen)

Še najboljši so tej zazidani balkoni. Na njih od aprila do oktobra nede za zdržati. Razen kadar dežuje. Ne vem zakaj pišete kako so ta stanovanja vredna toliko in toliko. To je samo pobožna želja prodajalca. Treba najti tiste, ki bodo to ceno plačali.

Iskalec stanovanja (nepreverjen)

Glede na to da se 30 in več let stara stanovanja v MS prodajajo po 1.000 EUR na kvadratni meter, je treba za novo stanovanje čakati takšno ceno. Je pa že v osnovi problem, da je cena za kvadratni meter stanovanja tak visoka v Murski Soboti in mislim da ta težava izvira iz premajhne ponudbe najemniških stanovanj. Ker ni stanovanj za najem, je edina opcija, da si kupiš stanovanje, če hočeš iti na svoje. Drugače pač ostaneš doma pri starših, okolica se pa zgraža, ker si pri 30 letih še doma pri starših.

zoro05

Mislim, da je kar nekaj praznih najemnih stanovanj. Zaka, ne vem. Moje že čez 10 let zasedeno, torej najemniki zadovoljni

In reply to by Iskalec stanovanja (nepreverjen)

Rešitev (nepreverjen)

Je res, da 1600€ za kvadrat ni malo, a zakaj bi vam nekdo gradil poceni oz. izpod cene? Kdo si pač tega ne more privoščit pa naj gre in si kje v kaki bližji vasici kupi kako starejšo hišo in je to to. Kdo ti pa pravi, da moraš v stanovanju živet?

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi tovariš, malo se umiri. Mi pač samo diskutiramo o tej stavbi in ceni po kateri poskušajo tržiti stanovanja. Saj investitor ni gradil za nas, ampak za tiste, ki bodo ta stanovanja kupili. Če ne bo zadosti kupcev po tej ceni jo bo pač spustil, če želi prodati. Zato nas ti ne pošiljaj v neke vasice naj tam kupujemo cenejše. Če mi diskutiramo o ceni stanovanj, to ne pomeni da smo kupci. Če recimo v gostilni razpravljamo o ženskah, to ne pomeni, da se mislimo poročiti z njimi.

In reply to by Rešitev (nepreverjen)

Đeko (nepreverjen)

Morda je samo lokacija napačna. Zraven drvarnic s pogledom na morje in v ozadju lep zelen silos bi lahko lahko bilo to.

babaluga (nepreverjen)

Cene določa trg. Tak ka ge o ton nebi diskutejro. Če po toj cejni nede nišče kujpo, do jo pač znižali. Če do po toj cejni takoj vse pokujpili, tisti keri do meli pare, do cejne verjetno rahlo zdignoli. Vse je odvisno od ponudbe in povpraševanja....in skoraj ka nema veze ali je tou MB, MS ali NG...Tudi v LJ nebi bilej tak visike cejne, če nebi bilou povpraševanje in ponudba v takšon razmerji kak pač je. Od toga so odvisne tudi cejne zemljišč in plačila občinam itd.

Če lejko samo dodan....nujno bi bilou zgraditi nove domove za ostarele in nouve vrtce. To je to, kar se tudi občino tiče.

Iskalec stanovanja (nepreverjen)

Neje cena nepremičnin edini faktor pri odločanji. Ges če se moren odločati med stanovanjon v MS in MB po isti ceni, bi se skoraj sigurno za MB odločo. Večje mesto z večjo ponudbo, Pohorje je blizi, Avstrija je tudi od tan nej daleč, večja ponudba služb in z višjo plačo. MS bi se mogla toga zavedati, zato bi mogli trg neprofitnih stanovanj malo urediti, nej pa ka so eni pa isti notri že deset pa več let, pa daleč od toga ka si nebi mogli privoščiti tržne najemnine ali nakupa stanovanja, ker so si premoženjsko stanje v ton časi že uredili. Če bi se sprostila neprofitna stanovanja ali pa bi jih še za en ali dva bloka cuj zazidali, te bi tudi nafudnjene cene nepremičnin spandole na normalno raven. Če nej de se pa pač zgodilo to, ka do se mladi izseljevali v Maribor ali Ljubljano.

In reply to by babaluga (nepreverjen)

babaluga (nepreverjen)

Kak si tou mijmo strejlo...Če so ge nafudnjene cejne stanovanj, je tou v LJ in mogoče v MB, nej pa v MS....in še enkrat...nejde za nafudnjene cejne ampak enostavno za trg, na šteron je vse stvar ponudbe in povpraševanja. Se strinjan, ka je nej cejna nepremičnin edini faktor pri odločanju ge de človek živel in delal, je pa stvar v ton, ka cejno krojijo različni faktorji. Če je mesto večje, z večjo ponudbo različnih storitev, blaga, služb in predvsem ponudbe prostih nepremičnin na trgu itd. bo temu primerna tudi cena nepremičnine in nej obratno.

In reply to by Iskalec stanovanja (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kakšne nouve vrtce bi ti zidal, če pa se vsako leto rodi manj dece. Eden izmed vzrokov je tudi pomanjkanje stanovanj, ki bi jih lahko kupili tisti, ki nimajo za atija tajkune, doktore, župane in podobno. Pogledni samo gospoda Orbana, on daje družinam z otroki nej samo prazne obljube kak naši, ampak na desettisoče Evrov za gradnjo hiše ali nakup stanovanja.

In reply to by babaluga (nepreverjen)

babaluga (nepreverjen)

Preseli se k Orbani, če misliš, ka de ti tan boukše.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Cene bojo spadnile, ko bo elita nabila davek na nepremičnine in se bojo začele prodaje.

babaluga (nepreverjen)

Preveč ne računaj na tou. Za stanovanja bojo davki ostali približno isti kak je zdaj nadomestilo za stavbno zemljišče.
Drugo je pa če gučijmo o parcelah, njivah, travnikih itd. No, bomo še videli, ka de s toga.

In reply to by . (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti samo misli, da bodo uvedli novi davek, ki bo približno enak. Si v nedelo vido dražgoško bando kak so slavili pobeg partizanov v šumo. Ka lejko čakaš od takšnih ljudi? Drugo tak ne vejo kak lagati pa kradnoti iz žepov državljanov.

In reply to by babaluga (nepreverjen)

babaluga (nepreverjen)

bomo vidli

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

zoro05

Ja, ali pa se na ta račun dvignile najemnine, no samo razmišljam

In reply to by . (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Za takšno ceno dobiš družinsko samostojno hišo z 200 m2 in lastnim vrtom. Kdo je le tako nor da to plača. Eden dva, v Soboti, ki se valjata v denarju (hvala bogu), ampak ostali. Za 150 tisoč si sezidaš hišo po meri in želeni lokaciji in z kvalitetno gradnjo saj si prisoten ob gradnji in kontroliraš. Res za moje pojme bolna cena.

Ma nemoj (nepreverjen)

Gradbena parcela v MS te pride 40.000€, tak ka bi resno rad znau keri zidar ti napravi za 110k€ kučo po meri, kvalitetno kak ti praviš, pa ka maš še nekšo solidno opremo not. Eni resno samo za tipkovnico kuče zidate bogami.

In reply to by afta he (nepreverjen)

FDV (nepreverjen)

pa što prave, ka be v MS zijdo? za 150k€ dobiš več kak solidno kučo, z vsejme paperame.

In reply to by Ma nemoj (nepreverjen)

zoro05

Mate praf, ka pa glede stroškov?

Imam izkušnje s kučo in stanovanjem, no vsak razmišlja po svoje. Vse ima svoje prednosti in slabosti.

In reply to by FDV (nepreverjen)

zoro05

Mate praf, ka pa glede stroškov?

Imam izkušnje s kučo in stanovanjem, no vsak razmišlja po svoje. Vse ima svoje prednosti in slabosti.

In reply to by FDV (nepreverjen)

zoro05

Mate praf, ka pa glede stroškov?

Imam izkušnje s kučo in stanovanjem, no vsak razmišlja po svoje. Vse ima svoje prednosti in slabosti.

In reply to by FDV (nepreverjen)

Ma nemoj (nepreverjen)

Stanovanje v Čikečki vejsi je tuj verjetno nej 1500€/m2, neven zakoj te primerjaš gradnjo bogu za nogu, pa stanovanje v MS. Če si pa tak sposoben ka solidno kučo za 150k napraviš, pa prosin, postavi soliden blok v ms, pa odavli stanovanjo po 700€/m2, garantejran ka do v 1 kedni razprodana.

In reply to by FDV (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ka ste eni rejsan pametni, vej pa investitor zijda ka nekaj zaslujži, nikumi je nej mus stanovanje plačati, či mijsli ka je nej telko vrejdno. Tou je trg na osnovi ponudbe in povpraševanja.

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj ti večni, mi mamo pravico ka o ceni in o vsem napišemo svoje mnenje. Ka si nej ti kakšen novi Tito ka misliš ljudem predpisovati ka naj mislijo ali pišejo?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Čarni vrag ka pa bluziš, ge san ge pravo ka naj što mijsli ,či nemaš pojma o tržnon gospodarstvi si san krijf.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti maš problem z razumevanjem teksta, vpiši se v večerno šolo!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

pepi1951 (nepreverjen)

Na vrbišči nemrejo prodati stanovanja, kak do pa te prodali tu med temi bloki.

wewewe (nepreverjen)

vejpa daj, še na vrbiščin eje razprodano pa je 100x baukša lokacija. Če že ma što 1600€ vijška na kvadratni meter de gvušno raje Vrbišče zel.

Ovak pa bogataš v soboti de tiste kere de delo financejrana stanovanja za mlade lidij, nej pa 100 jurjof kredita na 20 lejt z 700€ mesečnoga obroka za eno "Luknjo" v ms...

Laza12345 (nepreverjen)

Te se pa jočemo pomurci ka nega pejnez (banda segreta)(lekar so še štrunfle zakon)

Gringač (nepreverjen)

V tem betonu in okolici ne bi živel , tudi če bi bilo stanovanje zastonj , hvala lepa za tako kvaliteto življenja .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice