Gourmet Over Mura je dogodek za vse tiste, ki si želijo doživeti pravo kulinarično pustolovščino.

Na dvorišču soboškega gradu bo ta petek potekal kulinarični dogodek Gourmet over Mura, ki bo obiskovalce popeljal širom Slovenije in onkraj naših meja. Domačim chefom se bodo pridružili štirje priznani mojstri iz tujine, med katerimi sta najbolj poznana Rudolf Štefan in Max Stiegl.

Vrhunska hrana in pijača

Rudolf Štefan vodi restavracijo Pelegrini v Šibeniku, ki se od nedavnega ponaša z Michelinovo zvezdico. Leta 2016, 2017 in 2018 je bil izbran za najboljšega chefa Hrvaške, Pelegrini pa za najboljšo restavracijo v državi. Poznan je predvsem po izvrstnih reinterpretacijah tradicionalnih šibeniških in dalmatinskih jedi.

Max Stiegl, sicer rojen v Piranu, je že pri 21. letih je prejel prvo Michelinovo zvezdico. Nato je odprl svojo restavracijo Gut Purbach pri Nežiderskem jezeru v Avstriji. Poznan je kot kuhar drobovine, saj v svojih mojstrovinah uporablja vse »od parkljev do rilčka«.
 

Poleg njiju bo obiskovalce razvajalo še šest priznanih chefov. Njihove jedi bo spremljalo izvrstno vino mednarodne zasedbe sedmih vinarjev, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje piva.

Prijetno vzdušje ob okusnih grižljajih bosta pričarala dva odra z ambientalno živo glasbo.
 

Prost vstop

Vstop je brezplačen. Obiskovalci se bodo sprehajali med chefi in vinarji ter pokušali njihovo ponudbo. Vavčerje za hrano in pijačo bo moč kupiti na blagajni na prizorišču.

Na popotovanje okusov se lahko podate v petek, 6. septembra 2019, od 19. do 24. ure na Gradu Murska Sobota.

Gourmet Over Mura je dogodek v sklopu širšega projekta, ki si prizadeva kulinarično podobo pomurske regije dvigniti na višji nivo in gostom ponuditi nekaj več. Nosilci projekta so domačija Firbas, vinarstvo Marof, šunkarna Kodila, pivovarna Bevog, gostilna Rajh, vinarstvo Steyer in oljarna Kocbek

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice