Minuli ponedeljek so z državnim odlokom zaprli vse gostinske lokale po Sloveniji, nekaj občin je podoben ukrep sprejelo že nekaj dni prej. V Ormožu pa tega očitno ne upoštevajo.

Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak je včeraj na svojem Facebook profilu javno delil zaskrbljujoče informacije in poziv občanom.

»Danes sem dobil nekaj anonimnih prijav, da so lokali v naši občini Ormož še vedno na nek način odprti - naj bi se večje skupine družile v zaklenjenih lokalih!!! Občinska inšpektorica je na terenu in preverja,« je razkril ormoški župan.

Sam je opravil še obhod po trgovinah na območju Ormoža in ugotovil: »Večje skupine ljudi stojijo skupaj pred nekaterimi trgovskimi centri!!!«

»Prosim vas, ostanite doma!«

Vrbnjak je poudaril, da nobena odredba ne bo pomagala, če vsak pri sebi ne bo imel zavesti, da gre zares: »Gre za nas. Pokažimo solidarnost, čutnost eden do drugega, in ne razmišljajmo, da se to pri nas ne bo zgodilo. Skupaj bivamo, dajmo to napraviti za našo skupnost.

Prosim vas v imenu vseh, ki morajo v tem času v službo, v imenu vseh, ki se trudijo/trudimo, da virus čim bolj zajezimo in v imenu vseh, ki svoje zdravje 'žrtvujejo', da bi nam v tem času pomagali. Še enkrat, prosim vas, ostanite doma. V kolikor imate nujne opravke, se ne družite v skupinah.«

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gasilec edvard (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sem videl 26 rdečih norcev kako se skup držijo v norišnici
a to pa ni prekršek če ne že kazniv dejanje

gtt (nepreverjen)

kelko vidin po lokalaj jih familije, lastniki itd. pucajo in urejajo, kar je edino pravilno. zdaj vsaj nede več izgovorov za zamazane in zanemarjele lokale, wc-je, kunje :)

Vleka (nepreverjen)

Stari Klement?

Gost365 (nepreverjen)

Seveda. V veliko vaseh puščajo goste v lokal na stranski vhod. Glavni vhod je zaprt in zgleda, kot da ne obratujejo. Še vedno pa se veselo družijo po lokalih. Žalostno. In zaradi takšnih se bo vse skupaj še bolj zavleklo.

Cop (nepreverjen)

Anonimno prijavi. Pridemo pa zrihtamo. Neodgovorni lastnik ali najemnik si ne bo opomogel vsaj nadaljnji dve leti. V resnost njemu in opomin drugim.

In reply to by Gost365 (nepreverjen)

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Pokakas se v lacke tak ka bos dve leti nuco ka k sebi prides..

In reply to by Cop (nepreverjen)

Janez 78 (nepreverjen)

Neandertalec :D

In reply to by Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Daj ne delaj se norega. Saj dlej od svojega telefona in računalnika ne zmoreš. In seveda daj ljudem mir, ker nikomur ne delajo hudega in so v zasebni zaprti družbi.

In reply to by Cop (nepreverjen)

Cop (nepreverjen)

V javnem lokalu?? Navkljub zakonskim odredbam in ukazom?? Pa kdo si ti, da si krojiš zakone po svoje??

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Torca (nepreverjen)

Vlada vsak dan zaostruje ukrepe,gibanje je omejeno skoraj na ničlo,se malo pa bodo poslali vojsko na ulice...Zakaj pa potem moram vsak dan iti delat v skladišče,kjer nimamo nobenega živilskega artikla samo vrtni program,kosilnice,razno orodje...Zakaj moram vsak dan delati med 50 ljudmi,kjer smo stalno v stiku med seboj?? Zakaj gospod Janša gospod Kacin in ostali krizni štab??

LELEk (nepreverjen)

Tisti, ki bi moral, torej inšpekcija, se naj zgane, preveri in ukrepa... NE pa čakati v pisarni da ukrepa policija,...!

Budale (nepreverjen)

V spartacuse trenutno cela veselica na terase....

bingelj (nepreverjen)

Preveč lepo bi bilo, če ljudje ne bi bili fauš in bi se brigali za sebe. Razni vaški lokali so že sedaj delovali na podoben način zvečer in po zaprtju. Lokal se zaklene. Notri so sami lokalni prebivalci, ki se z lastnikom poznajo. To je povsem njihova stvar. Lokal je URADNO ZAPRT !!!! Za sebno pa ljudje lahko pčnejo kaj želijo. Seveda se ob večerih in po zaprtju ugasnejo tudi blagajne. Le zakaj bi bile še vklopljene. Marsikateri pride potem komaj drug dan ali čez nekaj dni poravnat račun. Pa saj se z lastnikom pozna in že uredita.
Dajte se enkrat končno ljudje brigat zase in pustite druge ljudi, ki vam nič hudega ne delajo in jih sploh ne poznate in niste v njihovi bližini na miru.
Eni ste fauš, da vas žena na pusti v lokal in se hudujete. Drugi ste pa fauš lastniku, ki v poznih urah pač prenaša nekaj lokalnih pijancev in s tem zasluži kak everček.

cop (nepreverjen)

Javni lokal nikoli ne more biti namenjen za zasebne zabave po poteku obratovalnega časa. Ni dana pravica, da bi nekdo vstopal skozi zadnja vrata in tako nadaljeval z obratovanjem. Razen, če si odgovorna oseba pridobi ustrezna dovoljenja. Vidiš. Dobro, da ste to začeli omenjati. Nam je ta problematika kar malo "padla" mimo. Bomo zdajle s kolegi v nočnih patruljah bolj pozorni na take deviantnosti. Pritegnemo še sodelavce iz Fursa zraven, kateri so še boj dojemljivi za takšne ekscese. Ne samo po Zakonu o ZVjRM, točenju alkohola, omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in še kakšni določbi, ampak tudi po Zakonu o omejevanju nalezljivih bolezni. Poglej .. poglej ...

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Kaj ti tele gučiš,če man jaz gostinski lokal pod hišo in imam delovni čas od 6 - 22 h odprt za javnost to ni javni lokal,ampak še vedno zasebni,javnost ima pravico vstopa vanj v času obratovalnega časa za katerega plačujem vse dajatve za zaposlene in državi davek.
Ko pa zvečer jaz zaprem lokal za javnost,pa nikogar nič ne briga,če se zberemo s kolegi in notri sestankujemo,ali svoje babe fukamo.
Telko,če ne veš javni je samo v času obratovalnega časa,ko pa ga zaprem pa je lokal moj zasebni in jaz v njem lahko delam kaj hočem.

In reply to by cop (nepreverjen)

Cop (nepreverjen)

Kar misli si...

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Bico (nepreverjen)

Nekateri bi se mogli vprasat kaj preživljajo naši gostinci v skrbi za prihodnost glede krize in tudi preteklost ni bila glih ŕožnata.

Margejca (nepreverjen)

Ljudje veselo grejo na kavo... Z dvorišča seveda... Na goričkon je tau tak... Vem ka delamo na terene.... Radovci, Grad,Kuzma,Večeslavci....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice