Le še dober mesec in pol je do dne, ko bo svoja vrata odprl paviljon Expano, posledično pa se bodo odprla tudi nekatera nova delovna mesta.

Paviljon Expano bodo po besedah župana Aleksandra Jevška uradno odprli 12. aprila.

V notranjosti paviljona Expano bo deloval tudi gostinski lokal, ki bo obiskovalcem ponudil prekmurske kulinarične dobrote. Mestna občina Murska Sobota je namreč 11.januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo gostinskega lokala v Expanu. 

Rok za oddajo ponudbe je bil 5. februar, do roka pa so prispele tri ponudbe, dve iz Pomurja in ena iz Štajerske. Na koncu so izbrali družinsko podjetje Junior, ustanovljeno leta 1990, ki ima znanje, izkušnje in tradicijo. Gre za podjetje, ki si v Mariboru lasti že dva lokala pod imenom Takos.

Odprtje novega gostinskega lokala pa seveda pomeni tudi nova delovna mesta, zato je pričakovana poteza prihajajočega najemnika ta, da išče kader, usposobljen za delo v gostinstvu.

Dva kuharja, štirje natakarji

Kot smo zasledili na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, podjetje Junior išče dva kuharja za delo na področju Murske Sobote, logično bi lahko sklepali, da gre za delo v gostinskem lokalu paviljona Expano.

Delodajalec vam ponuja zaposlitev za poln delovni čas za obdobje šestih mesecev, zahtevana izobrazba pa je končana srednja poklicna šola, kot alternativi pa sta navedeni srednja strokovna ali srednja splošna šola. Ob tem morate imeti osnovno znanje dela z urejevalnikom besedil, delodajalec pa zahteva tudi osnovno znanje angleškega in nemškega jezika. Za delo se lahko prijavijo tako moški, kot ženske, delo pa poteka v dveh izmenah.

Tudi naslednje delo, ki ga ponujajo, bo potekalo v dveh izmenah. Iščejo namreč štiri natakarje oziroma natakarice. Pogoji prijave in zahteve so enaki, kot pri prijavi na delovno mesto kuharja, vloge pa je potrebno po elektronski pošti poslati najkasneje do 28. februarja.

Razvojni center Murska Sobota išče vzdrževalca

Delovno mesto v paviljonu Expano pa ponuja tudi Razvojni center Murska Sobota, kjer iščejo vzdrževalca, ki mu ponujajo zaposlitev za leto dni. Urnik dela naj bi bil precej gibljiv, delo pa bo predvidoma potekalo od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure. 

Od kandidatov pričakujejo vsaj šest mesecev delovnih izkušenj, tri mesece pa bo potekalo poskusno delo. Ob tem zahtevajo osnovno poznavanje računalniških omrežij, urejevalnika besedil in operativnih sistemov. Od kandidatov pa se prav tako zahteva tekoče razumevanje, govorjenje in pisanje slovenskega jezika. Vlogo za delovno mesto pa lahko oddate do 26. februarja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JesSanJees (nepreverjen)

Expano je izbral izvajalca, ki bo ponujal pristno domačo prekmursko kulinariko. Problem je edino, ka nema te izvajalec kuharov in more na zavodi poiskati nekšoga socialca ka zna pohati pa pečti. Sobočanci tak vse spožrejo, da pa pridejo ljubljančani, za te pa je amerika vse to.

gost123 (nepreverjen)

jao ovi nanč kadra nemajo, ka do te tü prekmurski küjali, kak je zgornji napisal, de jih zavod prisilo pa če znajo samo bilice na oko spečti, za v Expanoji požrejti de vse dobro. Kak se to spravlate kcoj eh, propad že pred odprtjon.

bossmann (nepreverjen)

So že sigurno kakšni povezani notri. tak ka brez beze pošiljati prošnje.

DELAVEC123 (nepreverjen)

Kadra ne bo dobil, saj ljudje niti ne želijo delati, zakaj pa bi, če na zavodu dobi skoraj isto kot če bi hodil vsak dan 8 ur delat in imel do nekoga neko odgovornost... Slovenija, ljuba naša dežela, podpira lenobo!!!

butalec (nepreverjen)

Ten se ne senja, ka v Soboti enoga kujara brezposelnoga nega.
Dvomim pa, ka de se kdo dal nasrati, ka službo menja (iz dežja pod kap).
Kelnarijo pa lejko štiri večne študentke v minicaj, pa je.

Starejše novice