Gradnja Doživljajskega parka Vulkanija, vrednega 1,3 milijona evrov, je končana. Manjkajo le še filmi in avdio-video oprema.

Gradnja 1,3 milijona evrov vrednega Doživljajskega parka Vulkanija pri Gradu na Goričkem je malo več kot leto dni po pričetku del končana. Po besedah župana Občine Grad Daniela Kalamara ima animacijski objekt tudi uporabno dovoljenje. Kljub temu pa Vulkanija še ne obratuje: »Predvideno je, da doživljajski park pozimi ne bo obratoval, zato pričakujemo prve obiskovalce spomladi je dejal Kalamar.

Ponovitev razpisa za filme in avdio-video efekte

Animacijski prostori za virtualni sprehod skozi geološko zgodovino Goričkega bodo tako radovednežem na ogled postavljeni šele prihodnje leto, čeprav je občina odprtje in sprejem prvih obiskovalcev napovedovala avgusta letos. Vzrok za zamik začetka obratovanja Vulkanije je razveljavitev razpisa za filme in avdio-video efekte konec maja, so pojasnili na občini. Omenjen razpis bodo ponovili v novembru

Vulkanija za promocijo naravnih danosti Goričkega

Spomnimo, da je Občina Grad 1,3 milijona evrov za postavitev objekta, nakup opreme in animacijskega programa za virtualno predstavitev geološke zgodovine pridobila v okviru razpisa Razvoj regij. Objekt stoji v središču vasi Grad, natančneje na zemljišču Rajsarjeve domačije. S postavitvijo Vulkanije želi občina predstaviti raznoliko geološko preteklost Goričkega in promovirati tukajšnje naravne danosti.

Preberite še Poživitev Goričkega z 1,3 milijonskim Doživljajskim parkom Vulkanija in Začetek druge faze projekta Doživljajski park Vulkanija.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blindluck88

Še ena "zanimiva" investicija in še ena stvar kopirana od Avstrijcev. Nekako mi še vedno ni jasno čemu je sploh namen? Muzej ali kaka druga rešitev bi bila OK in bi jo lahko dali v sam grad ali okoliške objekte. Da objekt ne bo privabil tisoče gostov in postal turistična atrakcija, je verjetno jasno vsem. Objekt bo več ali manj za šolske izlete in domače obiskovalce, torej bo več ali manj kot geološki muzej. Nobenega super prihodka. Tako da se je resno treba vprašati ali je 1,3 milijone !!! vredna naložba resnično smiselna ???

bojci19

blindluck88, itak da ni naložba smiselna. Prvo leto bo s strani šol in drugih prebivalcev prekmurja zanimivo, drugo leto pa bo prazno. Vesel je tisti kateri je ta objek zgradil in tisti ki bo tam zaposlen:)

bojci19

Še to: ta zadeva bo prej ali slej postala velik strošek vzdrževanja

Vipko
tinka78

blindluck88, se strinjam s tabo. Idejo vzeli v sosednji Avstriji, zdaj pa mislijo, da bodo s tega delali nekakšen posel oziroma privabili ljudi sem. Jok, tako pač ne gre. Denar so na srečo dobili na razpisu, ampak vzdrževanja tega monumenta verjetno Evropa ne bo financirala in kmalu bo zadeva v celoti prešla na pleča občine. Ta bo prvih nekaj let verjetno brez nekih velikih stroškov, ko pa bo po nekaj časa treba zamenjati streho, obnoviti kakšno pot, pobarvati stene ali kaj podobnega, pa bo začelo primanjkovati denarja za to in objekt bo začel propadati.

Obiskovalcev ne bo, sploh ne domačih. Edini obiskovalci bodo kakšne šole, ki bodo učence "prisilile" v obisk v sklopu kakšnega naravoslovnega dne.

dupont

wtf čez eno leto na plečih občine? neje bil to projekt same občine??

bono1

Me pa samo zanima, kaj bo g.Goršek in ostali osebki iz KPG - ja imeli za povedat o Vulkaniji, če bo to mogoče kaj slabo vplivalo na graščino nad Gradom.
Mogoče bodo naredili kakšno študijo...................

feniks3.0

ja bravo.

zdaj še od avstrijcev nesmemo kopirat.. od koga pa naj? romunov?

Je pa lepo videt takšne diplomirane ekonomiste in različne inženirje, ki že vedo povedati kakšna bo računica v prihodnjih letih.

jao prekomurci še to vam gor postavijo, pa še s tem niste zadovoljni! zato pa ste tako nerazviti in zaostali. mentalno!

blindluck88

Pozabil sem zgoraj napisati, da čeprav so sredstva več ali manj iz evropskega sklada, s katerim pa je občina razpolagala, bi lahko muzej naredili v gradu in s 1,3 milijone bi lahko obnovili dobršen del gradu ali vsaj nekaj par sob. Ker grad je renovacije nujno ! potreben. Prenavlja se ga že vsaj 20 let.
Se strinjam z tinko78 in bojci19, zgrajeno je, od zdaj naprej pa bo velik strošek za občino. Še en razlog zakaj bi bilo dobro to v gradu imeti, ker se vzdržuje več ali manj iz državnih denarjev saj je zaščiten spomenik državnega pomena. Taki rešitev, da je en velik grad spremenjen v super muzej ali pa kar doživetje je v Avstriji polno primerov, najbližji je že Riegersburg. Bil pa je načrtovan še nek vlakec in nek družinski park, sodeč po starejših člankih na sobotainfo. O tem pa se zdaj več nič ne govori ali kako?

feniks3.0

ta grad vi lepo dol podrite in naredite njive, za drugo kot oranje itak niste sposobni! boste vsaj imeli kaj za jest!

josko

vlakec majo že napravlene. Eto san ga vido parkejranoga tan pre pumpe

danis

ne vem kaj mate vij sobočanci ali što pač ste proti goričancem in goričkom, rajši svojo mesto ali vejs poglednite kakšna je. ka o gramoznem parkirišču srejdi ms negučijmo!

dupont

blindluck 1 keden ti dan ka na en A4 list pripraviš osnutek kak bi tij pokrpo gorički grad za 1,3 mio EUR.

fala

blindluck88

Prešti si ka san napiso; za 1,3 milijone bi lejko 3, 4 sobe renovejrali, več pa muzej ne rabi + malo fasade spredaj.
Logično je ka nemreš celoga grada, halo??

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice