V oddaji Aktualno so kolegi na TV Idea gostili župana Občine Moravske Toplice Alojza Glavača, ki je spregovoril o problematični cesti Gančani-Bogojina.

Država je zemljiškoknjižni lastnik enega dela ceste

Glavač je razložil, da v Občini Moravske Toplice upravljajo z 210 kilometri občinskih cest, poleg tega je pa še 180 kilometrov gozdnih ter poljskih poti, zato glede na sedanje financiranje občin, njihova sposobnost vzdrževanja cest pada. Poudaril je:

»Ta cesta bi morala biti po vseh kriterijih državna, tako v turističnem kot prometno-tehničnem smislu«.

Poleg tega, pa je še pojasnil, da je država zemljiškoknjižni lastnik enega dela ceste. 

Prekategorizacije še ni, država bi raje zamenjala ceste

Glavač je v nadaljevanju razložil, da cesto popravljajo, kolikor se da, ampak da zaradi težkega tovornega prometa, ki poteka pri gramoznici Ivanci, preplastitev ceste ni zadosten ukrep. Priznal je, da sta tako Občina Moravske Toplice kot Občina Beltinci vložili že veliko napora v rešitev problema te ceste, tudi Državni svet je naslovil ustrezna vprašanja, pa še poslansko vprašanje je bilo postavljeno v Državnem zboru, ampak so zmeraj naleteli na gluha ušesa. Odgovor ministrstva je, da naj se občine v primeru prekategorizacije potem dogovorijo, katero državno cesto bodo v zameno vzele v svojo pristojnost, za kar je povedal:

»To je absurdno, saj ni občine v Sloveniji, ki bi želela neko državno cesto prostovoljno prevzeti v upravljanje.«.

Finančno breme tako ostaja na občinah, kljub temu da vse prometno-tehnične predpise postavlja država.

Občinski proračun sanacije ceste ne bi vzdržal

Prve ukrepe so že naredili, saj so v dogovoru z Občino Beltinci omejili hitrost na 50 kilometrov na uro, je pojasnil Glavač. Glede na njihove približne ocene so ugotovili, da bi prenova omenjene ceste stala čez 2 milijona evrov, kar seveda občinski proračun ne bi prenesel, zato bo naslednji ukrep omejitev tovornega prometa, saj ocenjujejo, da ravno ta promet najbolj poslabšuje prometno varnost in tehnične lastnosti vozišča. Glavač je še izrazil željo, da bi vladni birokrati prišli v Pomurje in se na lastne oči prepričali o naših problematikah, saj bi se le tako lahko primerno odzvali. Poudaril je pa:

»Avtocesta sploh ne bi smela imeti uporabnega in tehničnega dovoljenja za obratovanje, ker te priključne navezovalne ceste v tem delu niso urejene, poleg tega pa že zakonodaja pravi, da so priključne in navezovalne ceste na avtocesto državne ceste najvišje kategorije.«.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice