Pušča se je razveselila velike pridobitve. Gasilci prevzeli gasilsko vozilo GVGP-1.

V romskem naselju Pušča pri Murski Soboti od leta 2004 deluje prvo romsko gasilsko društvo na svetu. Vanj je vključenih 15 usposobljenih operativnih gasilcev, pomaga pa še 25 krajank in krajanov.

Društvo pod okriljem Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota, ki združuje 12 društev, se na požarno preventivnem področju že kosa z ostalimi gasilskimi društvi. 

Že kmalu po ustanovitvi se je sicer prebudila želja po novem gasilskem vozilu. Želja se je zdaj končno uresničila in PGD Pušča je minulo soboto slovesno prevzelo svojo novo pridobitev.

Gre za novo vozilo za gozdne požare (GV GP-1) z vso pripadajočo opremo, cisterno za 420 litrov požarne vode in navijak za hitri napad. 

Pomembna pridobitev

Slovesnega prevzema so se med drugim udeležili podžupan mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj, predsednik Državnega zbora Dejan Židan in regijski gasilski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša, ki so romskemu gasilskemu društvu čestitali za novo pridobitev. 

Zbrane gasilce in goste je v imenu PGD Pušča pozdravil Dejvid Horvat in se hkrati zahvalil vsem, ki so pomagali pri nakupu. 

Na slovesnosti so podelili še priznanja in zahvale najzaslužnejšim, pripravili pa so tudi kulturni program.
Stolni župnik župnije Murska Sobota Goran Kuhar je medtem blagoslovil novo gasilsko vozilo, da bi tako zagotovili srečno in varno vožnjo.

Novo gasilsko vozilo je sicer velika pridobitev tudi za mestno občino Murska Sobota in pomursko regijo, saj bodo gasilci odslej lažje in učinkoviteje posredovali ob požarih, poplavah in drugih naravnih nesrečah. 


 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Homeini (nepreverjen)

Ka pa ma cerkev z gasilstvon? S kakšin namenom je palček s šalom prosoten? To mi naj nekdo razloži prosim.

Oj-oj (nepreverjen)

Poguglaj majster....ma dosta veze z cerkvijo

In reply to by Homeini (nepreverjen)

Cigomigo (nepreverjen)

Izgleda da je to medijska DESKRIMINACIJA?ka je sobota info objavila 4slike in na pomembne goste slike umaknila oz jih ni objavila ŽALOSTNO ob vsaki veselici prdenje v javnosti se zna pisat in objavjat vsega in še preveč.Zato je pomebno se obrnit na varuha človekovih pravic zaradi Deskriminatornega dela katera opravlja sobota info kar mislim da bo RUDAŠ sigurno urejal z županom na čelom saj za tem stoji negdo ki je to tako naravnal kot je ...

Eden pać (nepreverjen)

jaz jim grem za poglavico
imam vse kvalitete
za poglavico

sere keš (nepreverjen)

imaš imaš ,,kar se pijače tiče

In reply to by Eden pać (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ali mi lahko kdo pove za kaj imajo gasilski šefi velike trebuhe
ali je to zato ker odklapljajo akumulatorje

Eden pać (nepreverjen)

od piva
teslo

jožaaa (nepreverjen)

PGD Lipa, se spomnite ko jim je sfalila motorka, ja saj pa si te cigani iz Pušče nekak morejo opremiti vozilo.

Kici gringos (nepreverjen)

Pa ka je z vami lidgej zatau so penezi??? Ha sramota... Dati njin lopate v rokej pa delat nej ka podperamo tau... Smrduharji!!!

Starejše novice