*Fotografija je simbolična
Zaradi pandemije Covid-19 je bilo veliko število organizacij primorano prilagoditi delovne procese. Delo na daljavo je postalo realnost marsikaterega delavca oziroma delovne organizacije. To seveda omogoča tudi tehnologija.

Bomo tudi po koncu pandemije v večji meri delali od doma? Kateri so pozitivni in negativni vidiki dela na daljavo?

V prvi spletni razpravi letošnjega Festivala računalništva in sodobnih komunikacij sodelujejo:

Svoja vprašanja gostom lahko zastavite v prostor za komentarje pod člankom, kjer spremljate prenos. Začnemo ob 11.30 uri!

Dogodek organizira Informacijska točka Europe Direct Pomurje skupaj z mrežo spletnih medijev Sobotainfo.com, Mariborinfo.com, Ptujinfo.com in Ljubljanainfo.com.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Komentator 15 (nepreverjen)

Enkrat bo Covid-19 kriza končana. Jaz mislim, da bodo posledice za podjetja kar hude, kajti veliko se bodo morala ukvarjati s psihološko kondicijo ljudi. Ne vem, če se bomo po vrnitvi na delovna mesta v podjetjih lahko kar začeli tam, kjer smo končali…

plandemijaaa (nepreverjen)

Pa to nej trbej biti glih znanstvenik ka znaš ka je stvar plansko lansirana, naša strahovlada pa samo podpira ta plan globalnega podrejanja.

In reply to by Komentator 15 (nepreverjen)

An_gie (nepreverjen)

Mislim da so dela od doma najbolj veseli tisti, ki so se že pri delu v pisarnah izogibali delu in ga prelagali na druge sodelavce. Mi zdaj delamo od doma že en mesec, pa tudi spomladi smo delali od doma par tednov, pa se je točno to potrdilo. Mislim da je to največja grožnja pri delu od doma.

Marjana P. (nepreverjen)

Zelo težko je delati od doma, če se istočasno otroci šolajo na daljavo. Tudi vsi nimamo ustreznih prostorov doma, da bi lahko delali.

tanja flaškon (nepreverjen)

ja ja
ker se ne moreš kurbati na šihti
pa si jezna na celi svet
ker moraš doma delati

In reply to by Marjana P. (nepreverjen)

Inšpekcija (nepreverjen)

Mene zanima kako je z nadzorom pogojev za varno in zdravo delovno okolje doma? V službi mamo vsakih nekaj let tiste izpite za varstvo pri delu, kontrolo delovnega mesta, kjer nam merijo svetlobo, višino mize in nevem kaj še vse. Doma tega nihče ne kontrolira in nikogar ne zanima v kakšnih pogojih delamo. Zakaj je to zdaj naenkrat ratalo nepomembno? Čez 15 let pa bomo se spraševali od kje vničene hrbtenice, oči in nevem kaj še vse.

tanja flaškon (nepreverjen)

skoraj vsaki teden 2 krat do 5 krat letim v bruselj
ali na kosovo
pa večinoma vsi piloti delajo od doma
Še nikoli nisem zadnje čase kakšnega pilota videla

In reply to by Inšpekcija (nepreverjen)

perekmurski pištek (nepreverjen)

Jas že več kot 30 let delam od doma ... nudim razne usluge. Pač kaj trbej.

Starejše novice