V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota je danes potekal sprejem zlatih maturantov soboške občine.

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel maturante iz soboške občine, ki so v minulem šolskem letu dosegli največ točk na maturi.  

Kar štirje od osmih najboljših maturantov so prejeli najvišje možno število točk in tako postali diamantni maturanti. To so Maja MalokDomen Bencak in Aljoša Vertot iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota ter Leon Titan Preininger iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Na Gimnaziji Murska Sobota sta iz občine Murska Sobota bila dva zlata maturanta: Lucija Cör in Aljoša GaborLuka Šobak in Žiga Tomašev sta zlata maturanta Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Župan dijakom zaželel veliko uspeha

Župan je maturantom čestital in izpostavil posebne okoliščine zaradi epidemije, v katerih so se dijaki v minulem šolskem letu pripravljali na maturo. Zaželel jim je veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti in izbranem študiju ter povedal, da Mestna občina Murska Sobota spodbuja nadarjene študente tudi z občinskimi štipendijami.

Župan je zlatim maturantom izročil posebno občinsko priznanje in monografijo Murske Sobote in izrazil  željo, da se po končanem študiju vrnejo domov in prispevajo k razvoju domače regije.

S spleta

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
MTS (nepreverjen)

Čestitke ekipa!

Starejše novice