Nov mejnik v številu dnevnih obiskovalcev stolpa Vinarium.

Razgledni stolp Vinarium je na včerajšnji prvi maj zabeležil rekordno število obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, to je 2.121. 

Do zdaj je bil rekorden obisk zabeležen prav tako 1. maja pred dvema letoma, ko je stolp obiskalo 1.912 obiskovalcev.

Največ obiskovalcev ob praznikih

Praznični dnevi sicer veljajo za najbolj obiskane na lendavski turistični atrakciji, ki jo letno obišče nekaj manj kot 100.000 obiskovalcev; skupno število obiskovalcev od otvoritve 2. septembra 2015 pa vse do konca letošnjega aprila je več kot 330.000.

Prav včerajšnji dan velja za vrhunec po številu prodanih vstopnic, ko je bila presežena meja 2.000 – o čemer priča tudi vrsta za ogled, ki se je vila skorajda vse do glavne ceste.

Obiskovalci so tako včeraj v sklopu organiziranega prvomajskega praznovanja na stolpu imeli možnost nakupa na stojnicah z lokalno ponudbo izdelkov, okrepčali so se lahko z langošem, domačim narezkom ter se posladkali z votlim kolačem ter okusili vino lokalnih vinarjev.

Obiskovalce je dopoldne pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je množici zaželel prijeten praznik dela in jim dobro počutje na stolpu. Za zabavo je skrbel glasbeni duo, ki je obiskovalce zabaval vse do poznega popoldneva.

Zaroka na stolpu Vinarium

Sam stolp pa je očitno tudi privlačna lokacija za posebne trenutke, pred dnevi se je namreč na vrhu stolpa zaročil mlad nizozemski par.

Obiskovalci so si prav tako že lahko ogledali novo v nizu razstav v kupoli razglednega stolpa, kjer so velikonočne pirhe štirih dežel v razstavnih vitrinah zamenjale panjske končnice. Razstava z nazivom Pridni kot čebele je nastala v sodelovanju lendavskega društva čebelarjev in Dvojezične osnovne šole II Lendava in bo na ogled ves maj – ko se obeležuje tudi svetovni dan čebel.

Sicer pa je stolp s 1. majem prešel tudi na daljši obratovalni čas, in sicer med 9.00 in 21.00; tudi v prihodnje se obetajo dogodki, povezani s kulinariko, kulturo in športom, ki popestrijo dogajanje na lokaciji.

FOTO: Tomaž Galič

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kasparov

Slovenskome narode tüj dosta nej trbej, ka je srečen.

Putin (nepreverjen)

Ovce placajo da gredo na stolp, res zalostno...
Zal danes niti en zastonj hribcek ni dovolj da bi se vidla panorama.., ce pa na hribcek postavis stolp in ovckam malce operes mozgancke, takoj pridejo, pa se ti placajo za tisto kaj bi moralo bit zastonj... Sorry folk, ne razmim vas

VRANA (nepreverjen)

Ja, ti marsikaj ne razumeš. Bravo Vinarium !!! Podobna zgodba je bila Vulkanija, pa "čarovnice", pa Expano,... Negativci so proti in zelo glasni, stvari pa zelo uspešne. Negativci pa še vedno v svojih luknjah, hihihihi
Ta teden sem bil v Expanu, nabito polno... Spil kavo, otroci na 8D predstavo, malo na igrala,.... čisto simpatično, otroci veseli in zadovoljni... Ker se znajo veseliti tudi ob "malenkostih" (če že tako hočete škodoželjno opisati zadevo).
Namen smo imeli tudi obiskati Vinarium (brez heca!!), vendar je nekaj prišlo vmes, pa nismo šli. Otroci so bili že s šolo tam, le midva starša še nisva bila tam. Pa bomo sigurno šli ob priliki, malo na izletek, nekaj pojest, se družit s prijatelji iz srednje šole, saj so doma v bližini,...... To je to-užitek je v tvoji glavi... Vas, ultra "razgledane" pametnjakoviče, pa ne razveseli nič, pa ste zafrustrirani in pljuvate po vsem... Res je Putin, ne razumeš.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Vrana vidim ti se manj razumes kakor jaz!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Tou še nika nej: v Soboti je bila kolona na avtocesti do Maribora, ka so čakali, ka se zapeljejo v Sexpano!

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Pa kaj morate nekateri res biti proti vsaki stvari kera se naredi. Če bi bili odvisni od vas negativcev,bi verjetno še vedno żiveli v srednjem veku.

lepec (nepreverjen)

Zaročila sta se Balažek - Flašek in Magyar - Ogrski. Srečno.

lepec (nepreverjen)

Koliko obiskovalcev bo takrat, ko se bosta zaročila Lajoš in Jula????

Starejše novice