V Beltincih so namesto 50. folklornega festivala tokrat pripravili festivalske dneve.

Prvi dan so v Beltincih odprli fotografsko razstavo »Tudi to je festival« avtorja Janeza Eržena, sledilo je skupno koncertiranje glasbenih skupin Jaro iz Ústí nad Orlici in Marko Bande. V soboto so se tradicionalno predstavile krajevne skupnosti beltinske občine z značilno kulinariko, manjkala niso niti starodobna kolesa društva ljubiteljev koles Dimek.

Osrednja prireditev je potekala v soboto, nastopili pa so beltinska Plej banda, združene slovenske folklorne skupine ‒ Beltinci, Podgorci, Tine Rožanc in Lancova vas. Zapeli so Fantje Ljubljančani in Rožančevi fantjiči, domači tamburaši pa so se predstavili z mlajšo in nekoliko starejšo zasedbo, manjkali pa niso niti folkloristi Kulturnega društva Marko Beltinci in glasbena skupina Jaro.

Festivalski dnevi so se zaključili danes, ko je v središču mesta najprej sledil svečani pozdrav Plej bande, zatem pa še nastop združene slovenske folklore Fantje Ljubljančani.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pőjc (nepreverjen)

Sramota vsa leta eno in isto in eni in isti ljudje pri koritu KUD Beltinci .Festival na vročem asfaltu

čarni vrag (nepreverjen)

in potem so gasilci odklopili akomolatur

In reply to by pőjc (nepreverjen)

TO NI VEČ FESTIVAL (nepreverjen)

POPOLNOMA zgrešen koncept festivala, prizorišče neprimerno, na cesti, za zaporo nobenega obvestila vsakoletno ponavljanje te iste mantre, brez zanimive vsebine, brez novosti, brez razmišljanja na obiskovalce katerim bi naj bil festival namenjen. Toliko lepih prizorišč je v Beltinci (recimo grajsko dvorišče)damovšečni mudrijaši beltinski pa naredijo prireditev, ker festival to ni bil, na cesti in vročem asfaltu. POPOLNOMA ZGREŠENO. Večna ta ista sestava KUDa katere je čas že davno povozil, ki so celo življenje prikapčeni na KUD, jesti pijača in pa potem vrnitev obiska gostujočim skupinam spet izlet, jesti, pijača KAJ IMA TO SKUPNEGA S KULTURO. Dobro plačani, profesionalci, podaljšek ali nastavek, kako hočete, občine Beltinci to je ZTKŠ Beltinci ducat tam zaposlenih in ducat javnih delavcev NISO SPOSOBNI organizirati in speljati to nekoč najbolj pomembno prireditev za občino in okolico, vse kar so naredili je, da so prireditev preimenovali v FESTIVALSKE DNEVE namesto tradicionalnega MEDNARODNEGA FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI ki ima dolgoletno tradicijo LETOŠNJI BI MORAL BITI LJUBILEJNI 50. Bil je eden prvih na tleh današnje Slovenije, ledino tovrstnih prireditev pa oral tudi na območju takratne Jugoslavije. V letih od nastanka se je oblikoval v edinstveno štiridnevno prireditev, ki postreže predvsem s prvobitnostjo. Če letos niso bili sposobni (tudi zaradi covid 19) izpeljati 50. jubilejni festival NI BILO NOBENE POTREBE se tako norčevati s temi festivalskimi dnevi iz 50. letne tradicije. Veliki poraz kulture v Beltincih in "strel v lastno koleno". NAJ ŽIVI 50 LET FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI. Organizatorji ne zajebite tega kar so 50 let negovali in razvijali vaši predhodniki, žal večina njih že pokojnih, ker tega mandata in pravice NIMATE.

Umb (nepreverjen)

Srake pri pokopališču umirite se....Sovražnost in napuh vas razjedata navznoter in navzven....
skregali ste folkloro v Beltincih med seboj.....
Zaradi denarja lakomnosti in egoja. Da vas ni sram

In reply to by TO NI VEČ FESTIVAL (nepreverjen)

Mmmm (nepreverjen)

Ka pa igrišče s kerim si je balonček Virag kupil mandat hec...škoda da se beltinci tako zapuščajo Virag daj malo več na druge dejavnosti razen nogometa ,ki je tja vržena investicija naj klub objavi koliko ima lastnih sredstev in koliko jih potrebuje za končanje sezone ter koliko primakne občina

kmeet (nepreverjen)

Kdaj bojo zaključeni dnevi Mateja Zavca na glasbeni v Beltincaj. Ta je oškodoval glasbeno, zavod, župnijo, škofijo, ljudi... za več kot 150 000 EVROV... Matej Zavec = zlobna dejanja, pokvarjenec

Starejše novice