Bralec nam je posredoval fotografije iz Mestnega parka v Murski Soboti, kjer je na tleh moč opaziti prazno embalažo tablet Sanval.

Ob sprehodu v jutranji meglici skozi soboški park je bralcu, med travo in odpadlimi listi, v oči padla odvržena embalaža. Ob preveritvi od blizu je bilo jasno, da gre za zdravilo farmacevtske družbe Lek, ki se ga da dobiti zgolj na recept. 

Vir: Osebni arhiv

Pomirjevalo za lažje spanje, ki povzroča hudo odvisnost

Zdravilo Sanval je sicer namenjeno za kratkotrajno zdravljenje nespečnosti pri odraslih. Zdravljenje z bendodiazepini in njim podobnimi zdravili je namenjeno samo za nespečnost, ki se klinično izraža kot huda nespečnost ali povzroča pri bolniku hudo izčrpanost, je navedeno v glavnih značilnostih zdravila. Nič posebnega boste rekli, ampak Sanval je vse prej kot nedolžno zdravilo. Poleg tega, da povzroča tako hudo fizično kot psihično odvisnost, se pogosto tovrstna pomirjevala in zdravila proti nespečnosti zlorabljajo ter so zelo iskana pri odvisnikih od prepovedanih drog.

V intervjuju za MMC je predstojnik Centra za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog Andrej Kastelic že leta 2013 izpostavil Sanval:

"Če vzameš malo metadona, nato pa popiješ dve pločevinki piva oziroma ponjuhaš še sanval ali dormicum, je učinek metadona povečan, pa še ceneje je od heroina.".

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stef123 (nepreverjen)

Po domace nucajo to dzankiji soboski.... Ka palamudite pa razlagate na velko...! Ker jih oblast nemre spucate iz parka.

franciska

Pa daj, nemre vsaka smet novica gratati!

smeh99 (nepreverjen)

Spet odkrivanje tople vode?

niksoon (nepreverjen)

TAU VECNI STUDENT IZ SOBOTAINFO NASTAVLA IN SLIKA, KA TE LEJKO KAJ PORAUCAJO.
100%

oj-oj (nepreverjen)

ali pa škodovanje župana pomurskim lekarnam. kelko čujen hodi inšpekcija redno po lekarnaj, nastavjeno vse fkup? presodite sami

Khm (nepreverjen)

Upan ka je tej bralec to tudi pobral in vrgel v koš.
Sobotainfo vi pa se malo zamislite kakšne kvalitete so vaši članki in kaj je namen vašega portala. Takšni in drugačni dogodki se dogajajo, vi pa raziskujete o odvrženi embalaži...

Čuda (nepreverjen)

Mogoče pa vsaka slaba novica glede soboškega parka vsaj malo pripomore k temu, da se vodilni malo zmigajo in poostrijo nadzor, da bo park služil svojemu prvotnemu namenu in ne da bo še naprej zbirališče narkomanov,brezdomcev,pijanih huliganov in kar je pika čez rob... Množičnih pretepov in poskusov umora. Naj že enkrat red naredijo v tem parku.

In reply to by Khm (nepreverjen)

Khm (nepreverjen)

Ah dajte no. 2x dnevno se sprehajam čez park z otroškim vozičkom, pa od zgoraj naštete ljudi mogoče srečam 1x mesec. Poleg tega, kdo sem da bom sodila kdo je pijanec,narkoman ipd.? Eni se malo preveč bojite ka bi se tu dogajale stvari kere vidite v filmih. Na koncu bo nadzor v parku za mamice z vozički

In reply to by Čuda (nepreverjen)

. (nepreverjen)

kristus ste že dosadni s tem parkom in narkomani, kot da oni niso ljudje in pa narkomanija je isto tako bnolezen kot vse ostalo. tudi cuker in visoki pritisk si sami povzročite, ker ne živite zdravo, mar ne? pa kaj, če je tam to, raje da slika, bi pobral smet, kreten.

Hh (nepreverjen)

Bravo, končno en pameten komentar na tem portalu.

In reply to by . (nepreverjen)

bkd (nepreverjen)

Resno ste totalno brezvezni gratali s takšnimi plitvimi članki.

Udri br na veselje (nepreverjen)

To je meni ispal

Cx3 (nepreverjen)

Najboljše je če se vsak briga zase in pometa pri svojem pragu to pišejo ljudje ki nimajo drugega dela in opravljajo dela ki medijsko še bolj napihujejo stvari ki jih dejansko ne zanimajo.

kifl (nepreverjen)

dajte raje članek o nš muri je zanimivejše

Anonimc (nepreverjen)

Ne gre se zato da bi imeli sobotainfo kaj za porocati, ker koliko vem se po parku ne sprehajajo samo odrasli ljudje ampak tudi otroci. Bolj se gre za varnost vseh ljudi, starejši malo bolj pazite, vendar otrokom je to malo težje preprečiti, da nebi prišli v stik s čim takim. Zamislite si da bi se vaš otrok sprehajal po parku ali sam ali s prijatelji in bi vas naenkrat doletela novica da je bil omamljen! Kako bi potem gledali na takšna dejanja? Boditi srečni da se vsaka taka stvar objavlja in pa da se potem lazje izognes taki težavam. Vem da to ni bilo prvič kaj takega, kajti odvržene igle pri otroškem igrišču v parku in podobne stvari? Malo se treba najprej zamislit pa potem govorit če je kaj drugega za pisat ali ne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice