Včeraj je vsako gospodinjstvo v občini Križevci prejelo brezplačno zaščitno masko.

Kot so sporočili iz križevske občine, je civilna zaščita ob razglasitvi epidemije pričela z aktivnostmi v zvezi z naročili zaščitnih mask in materiala za šivanje le teh. Zaradi zamikov pri dobavi naročenih mask, so se angažirali občani prostovoljci in le v nekaj dneh zašili zaščitne maske za vseh 1140 gospodinjstev v občini.

Člani in članice prostovoljnih gasilskih društev so zaščitne maske z navodili za izdelavo maske ter splošnimi obvestili za ohranjanje zdravja ter preprečitve morebitne okužbe prejeli brezstično v zaprtih vrečkah, ki so bile občanom vložene v poštne nabiralnike.

Občina Križevci je maske podarila tudi Domu Lukavci, saj so primerne za delo nezdravstvenega osebja.

Občina še brez koronavirusa

Križevski župan Branko Belec občane poziva, da naj ostanejo doma in naj ostanejo zdravi, po nakupih se naj odpravi le en čas gospodinjstva, po možnosti mlajši in zdrav. V občini si prizadevajo, da še naprej ostanejo brez potrjene okužbe s koronavirusom. Poveljnik Civilne zaščite Miran Ros pa sporoča, da je v občini dobro vzpostavljena veriga za zagotavljanje pomoči potrebnim, saj so jim preko občinske uprave, prostovoljcev, KORK pripravljeni v največji možni meri pomagati pri nakupih osnovnih živil, zdravil in drugih potrebščin.

Pridne šivilje prostovoljke nadaljuje z delom in tako bodo med občane razdeljene dodatne zaščitne maske. Material za izdelavo je priskrbela občina Križevci. Šivilje maske šivajo na svojih domovih. V kolikor ste vešči osnov šivanja, razpolagate s šivalnim strojem ter pripravljeni pomagati, lahko to sporočite na [email protected], saj je vsak par delovnih rok več kot dobrodošel, so še sporočili iz križevske občine. 
 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Soskada (nepreverjen)

Alo kje ste ritonje ,ki ste volili Jevšeka ? Vsaki občini se župani pobrigajo za ljudi vsaj z eno masko kaj pa v Soboti ? Verjetno maske dobijo samo SD jevci.Sramota za Soboto

Borja (nepreverjen)

Ne pričakujemo jih zastonj! Naj samo poskrbi, da jih bomo imeli kje kupiti in to po znosni ceni, ne od vojnih dobičkarjev.

In reply to by Soskada (nepreverjen)

Soboški šerif (nepreverjen)

Soboška gnida pa samo skrbi ka kasejra lidij v toj krizi, pa policijo pa redare po mesti pošila, samo pejnezi jemi po glavi idejo, ka bi za lidij poskrbo pa NI GOVORA!

Bučka (nepreverjen)

Kaj pa Murska Sobota? Župan, zaščiti svoje prebivalce!

Sb (nepreverjen)

Jevšek se je v bunker skril...pa kda de vse mimo de vo na senki spricer priso. Sraaamota soboti, ka mamo taksega zupana. 😛

12 (nepreverjen)

Bravo

GA. MARJETA (nepreverjen)

GOSPOD ŽUPAN JEVŠEK. KJE SO PA NAŠE MASKE? ZAHTEVAM JIH ČIMPREJ.

DF junior (nepreverjen)

Kupite si jih na Bolhi.

In reply to by GA. MARJETA (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

ti imaš bolhe

In reply to by DF junior (nepreverjen)

Viktor (nepreverjen)

Župan jih ima jih ima skladiščene doma za 3 palete. Bojda čaka na zaostritev krize (večji porast pandemije),
ko jih bo navadnim Sobočancem prodajal po 3 x kratni ceni. S predložitvijo članske izkaznice SD jih dobite
že danes gratis neomejeno število.

Plandemija! (nepreverjen)

V lendavi zupan samo obljublja,od mask pa nikaj!
Zupan de prej podelil nagrado takim kot je beno misja-"kung-fu" majster, kot pa občanom priskrbel maske proti virusi. Zal ovi župan je tudi padel na nivo svojega predhodnika, Mrš lažovi!

Starejše novice