Foto: Nika Škrilec
V okviru Soboškega poletja je v petek zvečer na Trgu kulture v Murski Soboti nastopila ljubljanska peterica Joker Out.

Ljubljanska peterica Joker Out, ki jo sestavljajo Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Matic Kovačič in Martin Jurkovič, že nekaj časa opozarja nase z inovativno in udarno glasbo ter estetsko prefinjenimi videospoti. 

Nase so prvič opozorili leta 2017 z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama Kot srce, ki kri poganja in Omamljeno telo – so se konec leta 2019 povezali s glasbenim producentom Žaretom Pakom in videoproducentom Markom Pircem.

Prvi rezultat tega sodelovanja je hit Gola, ki je osvojil tako občinstvo Vala 202 (popevka tedna, jutranji koncert pri Andreju Karoliju) kot komercialnih radijev.

Foto: Nika Škrilec

Leta 2020 so izdali singel Vem, da greš, ki je z epsko zgodbo in avdiovizualno podobo presegel območje videospota in vstopil na področje filmske ekstravagance.

Uspeh pesmi, ki je tudi napovedal izid dolgometražnega prvenca Umazane misli, jim je poleg popevke tedna priboril legendarni nastop na strehi Radia Slovenija, ki je še dodatno legitimiziral njihovo mesto med nosilci novega vala slovenske glasbe.

Nastopajo ob največjih slovenskih in balkanskih izvajalcih (Big Foot Mama, Siddharta, Hamo & Tribute 2 Love, S.A.R.S in tako naprej.).

Foto: Nika Škrilec
Foto: Nika Škrilec

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice