Mariborski župan Andrej Fištravec je danes ob 11. uri na križišču Titove ceste in ulice Pariške komune simbolično odstranil enega izmed zloglasnih mariborskih radarjev.

Mariborski župan Andrej Fištravec je prvega izmed zloglasnih mariborskih radarjev odstranil na križišču Titove ceste in ulice Pariške komune. Ta je ob začetku odstranjevanja radarjev dejal, da to ni začetek predvolilne kampanje, saj da »ta traja že štiri leta«.

Z deli nadaljuje Nigrad, ki bo 35 radarjev po mestu odstranjeval do konca meseca. 

To je vse, kar je ostalo od radarja na križišču Titove ceste in ulice Pariške komune.

Simbolični odstranitvi radarja sledi še odstranitev preostalih radarjev po Mariboru s strani podjetja Nigrad, kjer bodo večino radarjev začasno skladiščili. Dva radarja pa »odhajata« v Muzej narodne osvoboditve Maribor

Radarji vendarle ne bodo »nekakšna postepekajevska inštalacija«

Spomnimo, da je občina decembra 2016 sklenila poravnavo s podjetjem Iskra v višini 7 milijonov evrov, po kateri so radarji prešli v last Mestne občine Maribor. Slednja je že tedaj napovedala fizično odstranitev radarjev v mestu.

Mariborski župan je sicer ob poravnavi dejal, da ga radarji ne bi motili kot »nekakšna postepekajevska inštalacija«.

Zlogasni radarji so ob postavitvi v nekaj dneh ujeli več tisoč prehitrih voznikov, sledili so množični ulični protesti, zaradi katerih je bil prisiljen odstopiti tedanji župan Franc Kangler. Dogajanje je sovpadalo z zaključkom Evropske prestolnice kulture, ki jo je mesto gostilo v letu 2012.

Radarji »začasno« v skladišče podjetja Nigrad, kaj pa potem?

Z Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo in drugimi mariborskimi fakultetami so po sklenitvi poravnave stekli pogovori o ideji, da bi odstranjeno opremo predelali v izobraževalnih in drugih projektih ali jim našli drugo uporabno vrednost.

»Ena izmed možnosti uporabe bi lahko bila tudi izdelava informacijskih tabel, ki informirajo in opozarjajo voznike o njihovi hitrosti, pred recimo vrtci in šolami. Za demontažo in morebitno predelavo v druge namene bo potrebno zagotoviti dodatna sredstva v proračunu Mestne občine Maribor,« so ob sklenitvi poravnave z Iskro dejali na mestni občini.

Toda kaj natanko bi fakultete lahko počele z radarji, ki že leta stojijo ob cestah in križiščih v Mariboru, čeprav ne delajo, ni znano.

S sklenitvijo poravnave je sicer Mestna občina Maribor prejela tudi opremo, ki bo namenjena postopni rekonstrukciji oziroma sanaciji semaforskega sistema v mestu. Gre za material za obnovo 84 že obstoječih semaforjev ter gradnjo semaforjev na štirih novih lokacijah.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bingo_bango (nepreverjen)

ej,teva dva mata več kak 200kg

goostt (nepreverjen)

Torej, radarji niso potrebni, policija ima zmanjšan obseg dela, zmanjšati plače in število izvajalcev !
Spet bomo prišparali.

In reply to by bingo_bango (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kdo je že hotel služiti na teh radarjih ? Kdo je že postavil te radarje ? Sta bil mogoče to dva trda desničarja Franc Kangler in Dušan Šešok ( nekdanji minister v desni vladi - Janšev privrženec- tisti, ki je pred leti po televiziji izjavil, da slovenski delavec zanj ni vreden več kot 300 evrov ! ) ?

In reply to by goostt (nepreverjen)

Gost9 (nepreverjen)

Na konci še samo Fištravca vred z tejmi raradami spakerati.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ti raje Kanglerja in Šešoka spakiraj, ki sta te radarje postavila !

In reply to by Gost9 (nepreverjen)

Gost9 (nepreverjen)

Kangler pa Šešok sta tudi za zapahe, Fištravec je pa še več lidij nategno na podlagi "vstaje" kak teva oba vkuper.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Zlogasni radarji so ob postavitvi v nekaj dneh ujeli več tisoč prehitrih voznikov, sledili so množični ulični protesti, zaradi katerih je bil prisiljen odstopiti tedanji župan Franc Kangler.

Mariborčani so primitivni in necivilizirani. V nekaj dneh jih je več tisoč vozilo prehitro in tako ogrožalo sebe in druge. Namesto, da bi razmislili o svojem norem početju so se spravili na ceste in razbijali radarje in občinsko stavbo, kot kaki neandertalci. S svojim ravnanjem so osramotili ne samo sebe, ampak vse prebivalce Slovenije. Še bolj žalostno pojava je zdaj ta takoimenovani župan Fištravec. Vsi mariborčani so norost "vstajnikov" plačali s 7 milijoni Eur..Vsak Mariborčan bo plačal cca. 50 Eur.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kdo je hotel ta kazni od prehitre vožnje v svoj žep dajati ? Napiši kaj o tem, da ne boš same laži nabijal.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Tudi ti si tako blesav, da verjameš blesavi propagandi. Slovencem nega pomoči, brez pameti se ne da živeti.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

hhhheeee (nepreverjen)

Čas je bil ka se to sranje v zeme

Voznik-MS (nepreverjen)

Mariborčani naredili ste revolucijo zaradi radarjev, ki so merili 50 ali 70 km/h, brcnili ste šerifa Kanglerja. Kaj pa imate sedaj pod Fištravcem, omejitev na 30 km/h, pa to je kot nož v hrbet. Nekateri lobisti in razne organizacije se z neumnimi predlogi omejitev izživljajo nad ljudmi, zato so centri prazni, vozniki pa čakajo v kolonah okrog centrov, zrak nad mestom ni nič bolj čist.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zakaj partizani niso imeli spolnih bolezni je vprašala tovarišica ?
,,Zato ker so se borili za kurčevo zdravje ,,,je rekel ravnatelj, ki je ravno takrat prišel v razred

blesavi kometari (nepreverjen)

Zdaj te se še vij majmuni med seboš štükali zaradi cirkusov v Maribori? Nej ste normalni.... glih tak kaj tej mutavi "novinari" na sobotainfo.

kangla (nepreverjen)

To je simbolična poteza pred volitvami. Kangler bo zmago.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kangler je car,,mačkojed pa je tak fukjen da ga že od daleč navohaš, da je smrdjivi komunajzer

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice